Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022
21 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Βρετανία: 23χρονος έχασε τη ζωή του από πίτσα – Είχε παραγγείλει delivery

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΒρετανία: 23χρονος έχασε τη ζωή του από πίτσα - Είχε παραγγείλει delivery
spot_img

Οι γονείς του νεαρού που πέθανε από σοβαρή αλλεργική αντίδραση, αφού παρήγγειλε μια πίτσα, ζητούν καλύτερες επισημάνσεις αλλεργιογόνων στις παραγγελίες Delivery.

Ο 23χρονος James Atkinson πέθανε στις 10 Ιουλίου 2020, αφού παρήγγειλε μια πίτσα από ένα εστιατόριο στο Newcastle της Μ. Βρετανίας μετά από αλλεργική αντίδραση σε ένα συστατικό. Σύμφωνα με το leedsLive, είχε αλλεργία στα φιστίκια και η οικογένειά του ενημερώθηκε ότι μπορεί να είχε υποστεί σοβαρή αλλεργική αντίδραση. Αν και η προανάκριση για τα αίτια θανάτου του δεν έχει ολοκληρωθεί, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του εστιατορίου, η παραγγελία έγινε διαδικτυακά μέσω της εφαρμογής Deliveroo, με «πολύ σαφείς» πληροφορίες σχετικά με τα αλλεργιογόνα και την υγιεινή των τροφίμων.

Εκείνη την περίοδο η ενότητα «σημειώσεις εστιατορίου»  για το εν λόγω κατάστημα είχε μια «ειδοποίηση διασταυρούμενης μόλυνσης» για τα φιστίκια, σύμφωνα με τη Deliveroo. Οι γονείς του Atkinson, οι οποίοι είπαν ότι ο γιος τους έλεγχε ανέκαθεν προσεκτικά τα συστατικά, θέλουν σαφέστερες εμφανίσεις αλλεργιογόνων για να αποτρέψουν παρόμοια περιστατικά. Στο σύστημα αυτό, σύμφωνα με τους γονείς του εκλίποντα, πρέπει να περιλαμβάνονται όχι μόνο τα αλλεργιογόνα, αλλά και μια πλήρης και σαφής λίστα με όλα τα υλικά του κάθε προϊόντος.

Το εστιατόριο διαγράφη αμέσως από το Deliveroo, μετά τον θάνατο του 23χρονου, αλλά παρέμεινε σε άλλες πλατφόρμες φαγητού, έως ότου οι αρμόδιοι της περιβαλλοντικής υγείας και η αστυνομία ανέστειλαν τη λειτουργία του, απαλλάσσοντας, παράλληλα τις πλατφόρμες από την ευθύνη. Η Deliveroo προτρέπει τους πελάτες να επικοινωνήσουν απευθείας με εστιατόρια για να ρωτήσουν σχετικά με τα συστατικά και τις μεθόδους μαγειρέματος στις ενότητες «πληροφορίες εστιατορίου» και «αλλεργιογόνα, βαθμολογία υγιεινής και άλλα». Τα εστιατόρια μπορούν, επίσης, να προσθέσουν σημειώσεις αλλεργιογόνων που θα εμφανίζονται κάτω από κάθε προϊόν. 

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Προτύπων Τροφίμων της Βρετανίας (FSA), οι επιχειρήσεις τροφίμων πρέπει να ενημερώνουν τους πελάτες για τυχόν περιεκτικότητα συστατικών από μια λίστα 14 αλλεργιογόνων, ενώ τα takeaways πρέπει να διαθέτουν πληροφορίες για τα αλλεργιογόνα πριν από την αγορά του φαγητού και κατά την παράδοσή του.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
spot_img

Must read

Τυρί: 6 συμβουλές για να ΜΗΝ χαλάσει πριν την ώρα του – Μπορούμε να το καταναλώσουμε εάν έχει πιάσει μούχλα;

Το τυρί είναι αρκετά ιδιαίτερο όσον αφορά την αποθήκευσή του και απαιτεί ειδική μεταχείριση - Τι πρέπει να κάνετε και τι όχι για να το διατηρήσετε όσο το δυνατό περισσότερο

Προβληματισμός με την απόφαση του FDA για τις «φθαλικές ενώσεις» στις συσκευασίες

Η πρόσφατη δήλωση του FDA ότι δεν πρόκειται να επιβάλει πλήρη απαγόρευση στις φθαλικές ενώσεις που βρίσκονται συνήθως σε συσκευασίες γρήγορου φαγητού, εξόργισε επιστήμονες και περιβαλλοντικές ομάδες που πιέζουν για την απομάκρυνσή τους.

Salmonella: Το… “μπέρδεμα” με την επικινδυνότητα ή μη, των διάφορων ορότυπων σαλμονέλας, λύνει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για να λύσει το θέμα σχετικά με το εάν είναι ασφαλή τα προϊόντα νωπού κρέατος πουλερικών που έχουν εντοπιστεί με άλλους τύπους σαλμονέλας, εκτός από S. enteriditis και S. typhimurium, τα μόνα που έχουν χαρακτηριστεί από την ΕΕ επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα