Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
19.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Βρετανία: 23χρονος έχασε τη ζωή του από πίτσα – Είχε παραγγείλει delivery

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΒρετανία: 23χρονος έχασε τη ζωή του από πίτσα - Είχε παραγγείλει delivery
spot_img

Οι γονείς του νεαρού που πέθανε από σοβαρή αλλεργική αντίδραση, αφού παρήγγειλε μια πίτσα, ζητούν καλύτερες επισημάνσεις αλλεργιογόνων στις παραγγελίες Delivery.

Ο 23χρονος James Atkinson πέθανε στις 10 Ιουλίου 2020, αφού παρήγγειλε μια πίτσα από ένα εστιατόριο στο Newcastle της Μ. Βρετανίας μετά από αλλεργική αντίδραση σε ένα συστατικό. Σύμφωνα με το leedsLive, είχε αλλεργία στα φιστίκια και η οικογένειά του ενημερώθηκε ότι μπορεί να είχε υποστεί σοβαρή αλλεργική αντίδραση. Αν και η προανάκριση για τα αίτια θανάτου του δεν έχει ολοκληρωθεί, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του εστιατορίου, η παραγγελία έγινε διαδικτυακά μέσω της εφαρμογής Deliveroo, με «πολύ σαφείς» πληροφορίες σχετικά με τα αλλεργιογόνα και την υγιεινή των τροφίμων.

Εκείνη την περίοδο η ενότητα «σημειώσεις εστιατορίου»  για το εν λόγω κατάστημα είχε μια «ειδοποίηση διασταυρούμενης μόλυνσης» για τα φιστίκια, σύμφωνα με τη Deliveroo. Οι γονείς του Atkinson, οι οποίοι είπαν ότι ο γιος τους έλεγχε ανέκαθεν προσεκτικά τα συστατικά, θέλουν σαφέστερες εμφανίσεις αλλεργιογόνων για να αποτρέψουν παρόμοια περιστατικά. Στο σύστημα αυτό, σύμφωνα με τους γονείς του εκλίποντα, πρέπει να περιλαμβάνονται όχι μόνο τα αλλεργιογόνα, αλλά και μια πλήρης και σαφής λίστα με όλα τα υλικά του κάθε προϊόντος.

Το εστιατόριο διαγράφη αμέσως από το Deliveroo, μετά τον θάνατο του 23χρονου, αλλά παρέμεινε σε άλλες πλατφόρμες φαγητού, έως ότου οι αρμόδιοι της περιβαλλοντικής υγείας και η αστυνομία ανέστειλαν τη λειτουργία του, απαλλάσσοντας, παράλληλα τις πλατφόρμες από την ευθύνη. Η Deliveroo προτρέπει τους πελάτες να επικοινωνήσουν απευθείας με εστιατόρια για να ρωτήσουν σχετικά με τα συστατικά και τις μεθόδους μαγειρέματος στις ενότητες «πληροφορίες εστιατορίου» και «αλλεργιογόνα, βαθμολογία υγιεινής και άλλα». Τα εστιατόρια μπορούν, επίσης, να προσθέσουν σημειώσεις αλλεργιογόνων που θα εμφανίζονται κάτω από κάθε προϊόν. 

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Προτύπων Τροφίμων της Βρετανίας (FSA), οι επιχειρήσεις τροφίμων πρέπει να ενημερώνουν τους πελάτες για τυχόν περιεκτικότητα συστατικών από μια λίστα 14 αλλεργιογόνων, ενώ τα takeaways πρέπει να διαθέτουν πληροφορίες για τα αλλεργιογόνα πριν από την αγορά του φαγητού και κατά την παράδοσή του.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σχολικά Κυλικεία: Αλλάζουν οι προδιαγραφές των τροφίμων που διατίθενται στα Ελληνόπουλα

Πρώτη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Διατροφής για τα τρόφιμα στα κυλικεία.

Ελληνική Βιομηχανία τροφίμων και τουρισμού: Σημαντική οριζόντια προσθήκη σε όλα τα πρότυπα ISO

Η τροποποίηση που ήρθε από το... "πουθενά" για τους πιστοποιημένους οργανισμούς και ενισχύει τη δέσμευση για τη Δράση για το Κλίμα μέσω της τυποποίησης - Η θέση της TÜV AUSTRIA Hellas.

Η νέα εγκύκλιος του Υπ. Υγείας για τους ελέγχους ενόψει Πάσχα – Αυστηροί έλεγχοι και στους delivery

Το Υπουργείο Υγείας ζητά από τους επιθεωρητές αυστηρότητα ως προς την τήρηση των προβλεπόμενων υγειονομικών όρων και προϋποθέσεων.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα