Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024
24.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ήρθε η πρώτη μπλε μπύρα με φύκη!

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία ΤροφίμωνΉρθε η πρώτη μπλε μπύρα με φύκη!
spot_img

Μια γαλλική ζυθοποιία χρησιμοποιεί με επιτυχία φύκια με μια φυσική χρωστική ουσία για να κάνει την μπύρα της μπλε.

Η μπύρα, με το εμπορικό σήμα «Line», είναι το αποτέλεσμα μιας σύνδεσης μεταξύ μιας εταιρείας που θέλει να διαδώσει τα φύκια ως συμπλήρωμα διατροφής και μιας κοντινής ζυθοποιίας που έψαχνε έναν τρόπο να κάνει τα ποτά της να ξεχωρίζουν.

Οι πωλήσεις του 2022 δείχνουν σημαντική ζήτηση για την «Line», λέει στο Euronews ο Sebastien Verbeke, υπάλληλος της Hoppy Urban Brew (HUB), η οποία παρασκευάζει το ποτό.

“Έχει τεράστιο ενδιαφέρον και προκαλεί την περιέργεια του κοινού”.

Πώς γίνεται μπλε η μπύρα;

Η μπλε απόχρωση προέρχεται από τη σπιρουλίνα, ένα φύκι που καλλιεργείται από την εταιρεία Etika Spirulina στη Λιλ, της βόρειας Γαλλίας.

Η φυκοκυανίνη, το συστατικό της σπιρουλίνας που δίνει το μπλε χρώμα, προστίθεται στη συνέχεια στην μπύρα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας παρασκευής.

Εδώ και καιρό τα ζυθοποιεία προσπαθούν να επιτύχουν την εξαιρετική αυτή απόχρωση στα ποτά τους με βάση τον λυκίσκο. Πολλοί, που στο παρελθόν έχουν ενσωματώσει τη σπιρουλίνα στη διαδικασία παραγωγής τους, κατέληξαν με πράσινο χρώμα λόγω της φυσικά κιτρινωπής απόχρωσης του ποτού.

Η ελαφριά, φρουτώδης γευστική μπύρα, που πουλάει πολύ

Δοκιμάζοντας ένα μπουκάλι φρέσκιας μπύρας «Line», η υπάλληλος ζυθοποιίας Mathilde Vanmansart την περιέγραψε ως ελαφριά και με φρουτώδεις νότες, ενώ η μόνη απόδειξη των προστιθέμενων φυκών ήταν το ξεχωριστό μπλε χρώμα.

Ο Xavier Delannoy, του οποίου το αγρόκτημα παρέχει τη σπιρουλίνα, εξηγεί ότι μετά από αρκετές δοκιμαστικές παρτίδες, το ζυθοποιείο κατέληξε σε ένα προϊόν που άρεσε στους πελάτες.

1.500 μπουκάλια μπλε μπύρας πωλήθηκαν μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου του περασμένου έτους, και το ζυθοποιείο ετοιμάζεται τώρα να αυξήσει την παραγωγή για να καλύψει τη ζήτηση.

“Πιστεύαμε ότι ένας πολύ καλός τρόπος για να γίνει δημοφιλές το προϊόν μας στη βόρεια Γαλλία ήταν να φτιάξουμε μπύρα”, δήλωσε ο Delannoy.

Από την τελευταία παρτίδα που εξαντλήθηκε το Δεκέμβριο, η αυξανόμενη ζήτηση οδήγησε το ζυθοποιείο να βρει χρόνο για να φτιάξει περισσότερες, όπως λέει ο Verbeke, προσθέτοντας ότι ο ενθουσιασμός γύρω από το προϊόν είναι “ενθαρρυντικός”.

Πηγή: Euronews

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πόσα τρόφιμα με επικίνδυνες ουσίες προσπαθούν να εισαχθούν στην Ελλάδα;

Πέντε ειδοποιήσεις σήμερα στο Ευρωπαϊκό σύστημα ειδοποίησης RASFF, για ακατάλληλα εισαγόμενα τρόφιμα.

Μπιφτέκια: Η καταλληλότερη θερμοκρασία ψησίματος για την εξάλειψη του ιού της γρίπης των πτηνών

Λόγω της μετάδοσης του ιού Η5Ν1 σε αγελάδες, οι αρχές των ΗΠΑ προχώρησαν σε πειραματική μελέτη για το ποιες είναι η ασφαλείς θερμοκρασίες ψησίματος του κιμά για να εξαλειφθεί ο ιός.

Τα τρόφιμα που μπορεί να βλάψουν τον εγκέφαλο μας

Πώς οι καθημερινές διατροφικές επιλογές μπορούν να ευεργετήσουν ή βλάψουν τον εγκέφαλό μας.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα