ΑρχικήΝέαΤεχνολογία ΤροφίμωνΉρθε η πρώτη μπλε μπύρα με φύκη!

Ήρθε η πρώτη μπλε μπύρα με φύκη!

2 λεπτά ανάγνωσης

Μια γαλλική ζυθοποιία χρησιμοποιεί με επιτυχία φύκια με μια φυσική χρωστική ουσία για να κάνει την μπύρα της μπλε.

Η μπύρα, με το εμπορικό σήμα «Line», είναι το αποτέλεσμα μιας σύνδεσης μεταξύ μιας εταιρείας που θέλει να διαδώσει τα φύκια ως συμπλήρωμα διατροφής και μιας κοντινής ζυθοποιίας που έψαχνε έναν τρόπο να κάνει τα ποτά της να ξεχωρίζουν.

- Advertisement -

Οι πωλήσεις του 2022 δείχνουν σημαντική ζήτηση για την «Line», λέει στο Euronews ο Sebastien Verbeke, υπάλληλος της Hoppy Urban Brew (HUB), η οποία παρασκευάζει το ποτό.

“Έχει τεράστιο ενδιαφέρον και προκαλεί την περιέργεια του κοινού”.

- Advertisement -

Πώς γίνεται μπλε η μπύρα;

Η μπλε απόχρωση προέρχεται από τη σπιρουλίνα, ένα φύκι που καλλιεργείται από την εταιρεία Etika Spirulina στη Λιλ, της βόρειας Γαλλίας.

Η φυκοκυανίνη, το συστατικό της σπιρουλίνας που δίνει το μπλε χρώμα, προστίθεται στη συνέχεια στην μπύρα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας παρασκευής.

- Advertisement -

Εδώ και καιρό τα ζυθοποιεία προσπαθούν να επιτύχουν την εξαιρετική αυτή απόχρωση στα ποτά τους με βάση τον λυκίσκο. Πολλοί, που στο παρελθόν έχουν ενσωματώσει τη σπιρουλίνα στη διαδικασία παραγωγής τους, κατέληξαν με πράσινο χρώμα λόγω της φυσικά κιτρινωπής απόχρωσης του ποτού.

Η ελαφριά, φρουτώδης γευστική μπύρα, που πουλάει πολύ

Δοκιμάζοντας ένα μπουκάλι φρέσκιας μπύρας «Line», η υπάλληλος ζυθοποιίας Mathilde Vanmansart την περιέγραψε ως ελαφριά και με φρουτώδεις νότες, ενώ η μόνη απόδειξη των προστιθέμενων φυκών ήταν το ξεχωριστό μπλε χρώμα.

Ο Xavier Delannoy, του οποίου το αγρόκτημα παρέχει τη σπιρουλίνα, εξηγεί ότι μετά από αρκετές δοκιμαστικές παρτίδες, το ζυθοποιείο κατέληξε σε ένα προϊόν που άρεσε στους πελάτες.

1.500 μπουκάλια μπλε μπύρας πωλήθηκαν μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου του περασμένου έτους, και το ζυθοποιείο ετοιμάζεται τώρα να αυξήσει την παραγωγή για να καλύψει τη ζήτηση.

“Πιστεύαμε ότι ένας πολύ καλός τρόπος για να γίνει δημοφιλές το προϊόν μας στη βόρεια Γαλλία ήταν να φτιάξουμε μπύρα”, δήλωσε ο Delannoy.

Από την τελευταία παρτίδα που εξαντλήθηκε το Δεκέμβριο, η αυξανόμενη ζήτηση οδήγησε το ζυθοποιείο να βρει χρόνο για να φτιάξει περισσότερες, όπως λέει ο Verbeke, προσθέτοντας ότι ο ενθουσιασμός γύρω από το προϊόν είναι “ενθαρρυντικός”.

Πηγή: Euronews

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Σωρεία παραβάσεων ασφάλειας τροφίμων σε μεγάλο αρτοποιείο – Η προειδοποιητική επιστολή των Αρχών

Η υπόθεση φωτίζει τις απαιτήσεις που οφείλουν να τηρούν οι επιχειρήσεις παραγωγής αρτοσκευασμάτων

PFAS στο πόσιμο νερό: Η αόρατη πρόκληση για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον – Τι δείχνουν οι μετρήσεις στην Ελλάδα

Σε αποκλειστική συνέντευξη, η Δρ Έρη Μπιζάνη εξηγεί ποια είναι η πραγματική εικόνα σήμερα για τα PFAS στο πόσιμο νερό της Ελλάδας, τι δείχνουν οι διαθέσιμες μετρήσεις και ποιες περιοχές απαιτούν αυξημένη επιτήρηση.