Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024
17.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καινοτομία: Επαναχρησιμοποιούμενα δοχεία κρασιού 4,5 λίτρων για μπαρ και εστιατόρια

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςΚαινοτομία: Επαναχρησιμοποιούμενα δοχεία κρασιού 4,5 λίτρων για μπαρ και εστιατόρια
spot_img

Με περισσότερα από 30 δισεκατομμύρια γυάλινες φιάλες κρασιού μίας χρήσης να παράγονται κάθε χρόνο, η συνεργασία της Accolade Wines με την ecoSpirits στοχεύει στη σημαντική μείωση των επιβλαβών επιπτώσεων της βιομηχανίας κρασιού στο περιβάλλον.

Στα πλαίσια προώθησης μιας ευρύτερης στάσης για τη βιωσιμότητα, η ecoSpirits και η Accolade wines συνεργάζονται, δημιουργώντας το πρώτο σύστημα διανομής κρασιού κλειστού βρόγχου για να «κάνουν την κάθε σταγόνα να μετράει». Η εταιρεία είχε στο παρελθόν επιτύχει ουδετερότητα άνθρακα στις ευρωπαϊκές δραστηριότητες και 98% ανακυκλώσιμες συσκευασίες σε όλη την Αυστραλία και την Ευρώπη. Με το νέο καινοτόμο πρόγραμμα τα οικολογικά κρασιά του Banrock Station θα παραδίδονται σε εστιατόρια, μπαρ και χώρους φιλοξενίας, σε επαναχρησιμοποιήσιμες συσκευασίες ecoTote, και θα ξαναγεμίζονται. Το ecoTote για το οποίο εκκρεμεί δίπλωμα ευρεσιτεχνίας είναι ένα πλήρως επαναχρησιμοποιήσιμο γυάλινο δοχείο 4,5 λίτρων, διαθέτει μια επένδυση από ανοξείδωτο χάλυβα για να συμμορφώνεται με τα πρότυπα υλικού επαφής με το κρασί και ένα φιμέ εσωτερικό γυάλινο δοχείο για να διασφαλίζει την υπεριώδη προστασία των κρασιών κατά τη μεταφορά και την αποθήκευση.

Στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος διανομής κρασιού κλειστού βρόχου, το πρώτο εργοστάσιο ανακύκλωσης κρασιού της Αυστραλίας θα βρίσκεται στο κέντρο του Σίδνεϊ και θα είναι προσβάσιμο σε μπαρ και εστιατόρια. Η τεχνολογία κυκλικής συσκευασίας κρασιού θα δοκιμαστεί σε διάφορους χώρους του Σίδνεϊ το πρώτο εξάμηνο του 2022. Το κρασί, δηλαδή, θα μεταφέρεται και θα παραδίδεται σε χώρους σε ένα πλήρως επαναχρησιμοποιήσιμο γυάλινο δοχείο 4,5 λίτρων, αντί για μεμονωμένα μπουκάλια κρασιού των 750 ml, όπου θα διανέμεται και θα εμφιαλώνεται εκ νέου. Συγκεκριμένα μόλις τα δοχεία ecoTote αδειάσουν, θα επιστρέφονται στο  εργοστάσιο, όπου θα απολυμαίνονται και ύστερα θα ξαναγεμίζονται σύμφωνα με τα πρότυπα εμφιάλωσης κορυφαίων πιστοποιήσεων βιολογικού και βιοδυναμικού κρασιού. Τα πρώτα είδη κρασιού που θα δοκιμαστούν στο πιλοτικό πρόγραμμα θα είναι Pinot Grigio, Rosé και Pinot Noir της μάρκας της Accolade Wines, Banrock Station.

Ο Paul Gabie, Διευθύνων Σύμβουλος της ecoSpirits, δήλωσε σχετικά με τη συνεργασία: «Ως μια από τις μεγαλύτερες και πιο καινοτόμες εταιρείες κρασιού στον κόσμο, η Accolade Wines ήταν μια επιφανής επιλογή για συνεργασία σε αυτό το λανσάρισμα. Η δέσμευσή τους για βιωσιμότητα στις συσκευασίες – και όχι μόνο – είναι γνήσια και έχει παγκόσμιο αντίκτυπο. Ανυπομονούμε να δούμε την υιοθέτηση αυτής της παγκόσμιας πρωτιάς στο κρασί σε όλη την Αυστραλία και παγκοσμίως.»

Πηγή: https://www.thedrinksbusiness.com/2022/03/accolade-wines-partners-with-ecospirits-to-reduce-on-trade-glass-waste/

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ηχηρή αποχώρηση Χαρουτουνιάν από τον ΕΛΓΟ Δήμητρα – Ανταλλαγές πυρών με τον Λευτέρη Αυγενάκη

Επιστολή παραίτησης στον πρωθυπουργό έστειλε ο πρόεδρος του ΕΛΓΟ – Έχει λήξει η θητεία του λέει το ΥΠΑΑΤ.

Απάτη τροφίμων: Πως μας πλασάρουν Ιαπωνική τσιπούρα για… φαγκρί! Πως μπορούμε να τα ξεχωρίζουμε

Το πελαγίσιο φαγκρί της μεσογείου Pargus pargus θεωρείται πολύ πιο ποιοτικό ψάρι και πιο ακριβό από την κόκκινη ιαπωνική τσιπούρα και η παραπλάνηση πάει σύννεφο!

Απαγορευμένο φυτοφάρμακο σε ελληνικό ελαιόλαδο: Η απάντηση της GAEA στο cibum

H GAEA λήγει τη συνεργασία με το ελαιοτριβείο - "Κυνήγι" για να εντοπιστεί ο αγρότης/ελαιοπαραγωγός - Μετά τη Δανία και τη Ρουμανία, το ελληνικό ελαιόλαδο GAEA αποσύρεται και από Νορβηγία και Γερμανία.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα