ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςΚαινοτομία: Η πρώτη στον κόσμο κομποστοποιήσιμη «μπάλα εσπρέσο» χωρίς κάψουλα!

Καινοτομία: Η πρώτη στον κόσμο κομποστοποιήσιμη «μπάλα εσπρέσο» χωρίς κάψουλα!

3 λεπτά ανάγνωσης

Εσπρέσο, lungo ή ristretto σε μπάλα που αποσυντίθεται πλήρως – Φυτικό, άγευστο και άοσμο περίβλημα κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας παγκοσμίως.

Κάθε χρόνο, δισεκατομμύρια κάψουλες από αλουμίνιο και πλαστικό καταλήγουν σε χώρους υγειονομικής ταφής. Η ελβετική εταιρεία Migros για να μειώσει τα απόβλητα, δημιούργησε ένα επαναστατικό σύστημα καφέ που είναι τόσο απλό και αρωματικό όσο μια κάψουλα, αλλά χωρίς την ανάγκη για κάψουλα. Αντίθετα, χρησιμοποιεί μια πλήρως κομποστοποιήσιμη μπάλα καφέ.

- Advertisement -

Είτε πρόκειται για εσπρέσο, lungo ή ristretto, η εταιρεία προσφέρει οκτώ διαφορετικά είδη καφέ. Όλες είναι επιλεγμένες ποικιλίες καφέ που καβουρδίζονται στην Ελβετία με τη μακροχρόνια τεχνογνωσία του Café Royal και έχουν σχεδιαστεί προσεκτικά για τη μεγαλύτερη δυνατή απόλαυση καφέ.

Το σύστημα CoffeeB, σύμφωνα με τον ιστότοπο της εταιρείας, χρησιμοποιεί μόνο ό,τι χρειάζεται για έναν καφέ: τους καλύτερους κόκκους καφέ, το καλύτερο ψήσιμο και τέλειο άλεσμα. Με άλλα λόγια, premium καφές, πιεσμένος σε μία μπάλα.

- Advertisement -

Η «μπάλα καφέ» καλύπτεται από το προστατευτικό στρώμα της Delica που είναι άγευστο και άοσμο και έχει κατοχυρωθεί με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας παγκοσμίως. Αυτό όχι μόνο δίνει στη μπάλα του καφέ σταθερότητα, αλλά σχηματίζει επίσης ένα φράγμα οξυγόνου που προστατεύει από την απώλεια αρώματος, όπως συμβαίνει με το περίβλημα από αλουμίνιο. Όπως και ο ίδιος ο καφές, το προστατευτικό στρώμα γύρω από τη «μπάλα του καφέ» είναι φυτικής προέλευσης (από φύκια) και επομένως είναι πλήρως κομποστοποιήσιμο. Μέσα σε λίγες εβδομάδες, η μπάλα του καφέ αποσυντίθεται σε χούμους. Η ονομασία ποικιλίας τυπώνεται στις μπάλες χρησιμοποιώντας σήμανση λέιζερ χωρίς μελάνι εκτυπωτή.

Οι χρησιμοποιημένες μπάλες καφέ μπορούν να αποτελέσουν λίπασμα για φυτά

Η καφετιέρα CoffeeB Globe συνδυάζει τις τεχνολογίες ενός πλήρως αυτοματοποιημένου συστήματος με τα πλεονεκτήματα μιας μηχανής κάψουλας. Ως αποτέλεσμα, λαμβάνετε τον καλύτερο premium καφέ με το πάτημα ενός κουμπιού – χωρίς να χρειάζεται να πετάξετε ή να ανακυκλώσετε κάψουλες.

Το μηχάνημα είναι ενεργειακά αποδοτικό, απενεργοποιείται αυτόματα μετά από ένα μόλις λεπτό και χάρη στην αρθρωτή κατασκευή του, μπορεί να επισκευαστεί σε ένα από τα κέντρα σέρβις μας σε περίπτωση ελαττώματος.

Η καινοτομία είναι διαθέσιμη σε όλη την Ελβετία και τη Γαλλία ενώ θα κυκλοφορήσει στη Γερμανία την άνοιξη του 2023. Η Migros λέει ότι θα ακολουθήσουν και άλλες αγορές, γιατί υπάρχει ενδιαφέρον από το εξωτερικό. 

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Μύγες σε μία στις δύο κουζίνες εστιατορίων – Ο κίνδυνος για την ασφάλεια των τροφίμων και οι τρόποι πρόληψης

Πάνω από 130 παθογόνα, όπως Salmonella και Campylobacter, έχουν καταγραφεί σε οικιακές μύγες. Δείτε πώς προλαμβάνεται ο κίνδυνος.

Λιγότερη φέτα και υψηλότερες τιμές – Φόβος για «φέτα» που δεν είναι φέτα: Πώς να ξεχωρίζετε την αυθεντική

Ζωονόσοι και μειωμένη παραγωγή πιέζουν τη φέτα, ενώ οι έλεγχοι εντοπίζουν λευκά τυριά που παρουσιάζονται ως ΠΟΠ.

Ελληνικά κοτόπουλα: Πάνω από 4 στα 10 δείγματα θετικά σε Salmonella και σχεδόν 6 στα 10 σε Campylobacter – Μελέτη ΑΠΘ

Μελέτη του ΑΠΘ σε 233 κοτόπουλα βρήκε Salmonella στο 42,5% και Campylobacter στο 57,5% των δειγμάτων. Τι έδειξαν οι αναλύσεις.