Τρίτη, 5 Νοεμβρίου, 2024
14.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καινοτομία: Νέα σειρά ενισχυτικών γεύσης για καταναλωτές με πρόβλημα γεύσης και όσφρησης

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςΚαινοτομία: Νέα σειρά ενισχυτικών γεύσης για καταναλωτές με πρόβλημα γεύσης και όσφρησης
spot_img

Βρίσκοντας ξανά χαρά στο φαγητό.

To 40-50% των ανθρώπων που έχουν περάσει Covid-19 παγκοσμίως, έχουν δει αλλαγές στην αίσθηση της όσφρησης και της γεύσης τους. H βρετανική πολυεθνική αλυσίδα καταστημάτων υγιεινής διατροφής με περισσότερα από 1.300 καταστήματα σε 16 χώρες, Holland & Barrett (H&B) λανσάρει μια σειρά τροφίμων που έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τους καταναλωτές που έχουν βιώσει αλλαγές στη γεύση ή την όσφρησή τους λόγω βραχυπρόθεσμων ή μακροχρόνιων ασθενειών.

Η «πρώτη στο είδος της» σειρά διαθέτει έξι προϊόντα διατροφής που ενισχύουν τη γεύση που συμβάλλουν στη βελτίωση της γεύσης των γευμάτων για όσους αντιμετωπίζουν αλλαγές στη γεύση. Τα νέα προϊόντα δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με τους ειδικούς της Life Kitchen και τον ιδρυτή του Κέντρου Μελέτης των Αισθήσεων, Barry Smith, με στόχο να βοηθήσει τους ανθρώπους να βρουν ξανά ευχαρίστηση στο φαγητό.

Η συλλογή έχει διαμορφωθεί για να ενισχύσει τις πέντε βασικές γεύσεις: γλυκό, ξινό, αλμυρό, πικρό και umami. Κάθε προϊόν έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί με τον αντίστοιχο υποδοχέα γεύσης στη γλώσσα για να δημιουργήσει την απόλυτη γευστική εμπειρία, που αναπτύχθηκε μέσω εκτεταμένης έρευνας.

Η σειρά περιλαμβάνει:

το Sensation Salt, ένα μείγμα από λευκό πιπέρι, ξινό κιτρικό οξύ και umami που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αντικαταστήσει το κανονικό αλάτι

το μείγμα σπόρων, λαχανών & Wasabi που  παρέχει ένα μείγμα πικρών γεύσεων, λειτουργώντας ως ενισχυτικό γεύσης για σαλάτες ή ως γαρνιτούρα για σούπες

το Soy & Honey Umami Paste, συνδυασμός τριών πλούσιων συστατικών umami, σάλτσας σόγιας, μελιού και αποξηραμένων μανιταριών, για να δημιουργήσει μια ενίσχυση γεύσης που κάνει τα άλλα συστατικά πιο έντονα και συνιστάται για χρήση σε μαρινάδες και dressings

το Miso Honey είναι ένα πλούσιο umami miso που ενισχύει τη γλυκύτητα του μελιού, παρέχοντας παρακμιακές γευστικές νότες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να βελτιώσουν τόσο τα γλυκά όσο και τα αλμυρά πιάτα

το Citrus Sensation Spritz, ένα μείγμα από ξύδι, σιρόπι γλυκόζης, χυμό yuzu, koji ρυζιού και φυσικές αρωματικές ύλες τζίντζερ που λειτουργεί καλά με ψάρια ή ψητά λαχανικά

και το White Chocolate & Miso Raspberries, που περιλαμβάνει μια συγχώνευση miso πλούσιου σε umami και γλυκού βουτύρου κακάο λευκής σοκολάτας, με αποτέλεσμα μια ισορροπία γλυκού, αλατιού και αλμυρού με αποτέλεσμα μια έντονη μπάρα σοκολάτας.

Ο April Preston, παγκόσμιος διευθυντής προϊόντων της Holland & Barrett, δήλωσε: «Η νέα μας σειρά Holland & Barrett with Life Kitchen είναι το τελευταίο μας παράδειγμα νόστιμων προϊόντων που σας αγαπούν. Είμαστε απίστευτα περήφανοι που λανσάρουμε αυτήν την ολοκαίνουργια σειρά για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να βρουν ξανά την ευχαρίστηση και τη χαρά τους στο φαγητό.”

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

7 νεκροί από την μαγιά στο ψωμί – Συνεχιζόμενη μόλυνση της γραμμής παραγωγής

Έκρηξη λιστερίωσης που σχετίζεται με προϊόντα μαγιάς Baker's, στην Ελβετία.

Ενθουσιασμός και χαρά στην τελετή απονομής των βραβείων FEA 2024

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκε η τελετή βράβευσης των βραβείων Food Experts’ Awards 2024 στο πλαίσιο της έκθεσης τροφίμων Food&Drink της ΔΕΘ HELEXPO.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο