Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
22 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μέλι σε σκόνη: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

ΑρχικήΝέαΜέλι σε σκόνη: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
spot_img

Ποιες οι διαφορές σε σύγκριση με το κανονικό μέλι – Πιθανές χρήσεις.

   Το αγαπημένο προϊόν της μέλισσας, διαθέτει πολλά οφέλη για την υγεία και μπορεί να αντικαταστήσει τη ζάχαρη επιτυχώς σε αρκετά σκευάσματα. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις που στην υγρή του μορφή δεν είναι εύκολη η χρήση του όπως στην προσθήκη σε συνταγές ή στην μεταφορά του και χρήση εκτός σπιτιού. Μια καλή εναλλακτική αποτελεί το μέλι σε σκόνη, το οποίο αυξάνεται σε δημοτικότητα ολοένα και περισσότερο, καθώς διαθέτει συγκεκριμένα πλεονεκτήματα όσον αφορά το χειρισμό, την επεξεργασία και πολλές δυνατότητες εφαρμογής. Τι ακριβώς είναι όμως το μέλι σε σκόνη και ποιες είναι οι διαφορές σε σύγκριση με το κανονικό μέλι;

Το μέλι σε σκόνη είναι απλώς μέλι που έχει αφυδατωθεί εκτενώς και έχει μετατραπεί από υγρό σε στερεό. Μόλις εξατμιστεί η περιεκτικότητα σε υγρασία στο υγρό μέλι, αλέθεται σε σκόνη που μοιάζει με κόκκους ζάχαρης. Σύμφωνα με την HealthLine, το ακατέργαστο υγρό μέλι είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά καθώς και αντιμυκητιακές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Δυστυχώς, η διαδικασία αφυδάτωσης σημαίνει ότι το μέλι σε σκόνη χάνει πολλά από αυτά τα θρεπτικά συστατικά και πρόσθετες φαρμακευτικές ιδιότητες. Από την άλλη, διατηρεί χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη από την επεξεργασμένη ζάχαρη, καθιστώντας το ένα πιο φυσικό υποκατάστατο ζάχαρης.

Σε κάθε περίπτωση φροντίστε να διαβάσετε την ετικέτα πριν τη χρησιμοποιήσετε. Μερικά είδη μελιού σε σκόνη αναμειγνύονται με πρόσθετα για να το βοηθήσουν να σταθεροποιηθεί και να διατηρήσει την συνοχή του. Αυτοί οι σταθεροποιητές μπορούν να κυμαίνονται από άλλα γλυκαντικά όπως ζάχαρη, σακχαρόζη, φρουκτόζη ή ακόμα και σιρόπι καλαμποκιού, έως και άμυλο καλαμποκιού. Μερικά περιέχουν το πρόσθετο μαλτοδεξτίρνη που βελτιώνει τη διάρκεια ζωής την υφή και τη γεύση.

Το αφυδατωμένο μέλι σε σκόνη, χρησιμοποιείται παραδοσιακά στις κορεάτικες συνταγές μαγειρικής και κερδίζει τη θέση του στις κουζίνες σε όλο τον κόσμο και σε όλους τους τύπους συνταγών, από γλυκά επιδόρπια έως αλμυρά πιάτα με κρέας. Είναι ιδανική λύση για χρήση κατά το ψήσιμο, καθώς είναι το ιδανικό υποκατάστατο της ζάχαρης. Το ψήσιμο με αυτό μπορεί επίσης να βοηθήσει τα αρτοσκευάσματα σας να διαρκέσουν περισσότερο, καθώς η σκόνη μελιού δεν θα στεγνώσει τα γλυκά του φούρνου όπως τα άλλα υποκατάστατα ζάχαρης. Επίσης μπορεί να διαλυθεί πολύ πιο εύκολα από το φυσικό μέλι σε κρύα ροφήματα.

Όπως και το υγρό μέλι έχει μεγάλη διάρκεια ζωής, αρκεί να φυλάσσεται στην κατάλληλη θερμοκρασία και όταν πληρούνται οι σωστές συνθήκες αποθήκευσης. Για να έχετε τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής αντιμετωπίστε το όπως τα μπαχαρικά και φροντίστε να το αποθηκεύσετε σε ένα ξηρό μέρος όπου θα παραμένει δροσερό και στεγνό, όπως μια επανασφραγιζόμενη πλαστική σακούλα ή βάζο με σφιχτό καπάκι.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Κατάσχεση “μαμούθ” γαλακτοκομικών στην Ιταλία – Νοθεία με καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου

Κατασχέθηκαν 200 τόνοι γάλακτος και γαλακτοκομικών - Χρησιμοποιούσαν καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου για τη διόρθωση της οξύτητας του χαλασμένου γάλακτος.

Τα «φάουλ» της Ελληνικής βιομηχανίας Τροφίμων το 2023 – Κατασχέθηκαν 128,8 τόνοι μη ασφαλών τροφίμων

Απολογισμός ελέγχων του ΕΦΕΤ για το 2023 - Οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών είχαν το υψηλότερο ποσοστό μη συμμορφούμενων εγκαταστάσεων.

Άρχισαν οι εγγραφές στα FEA 2024, τον θεσμό επιβράβευσης της αριστείας στον κλάδο των τροφίμων

Διάκριση, προβολή και σημαντικά έπαθλα που προσφέρουν οι χορηγοί των FΕΑ 2024 στους νικητές.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα