Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
22.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Νέες τάσεις στη διατροφή: Τα καινούργια προϊόντα που λανσάρουν μεγάλες εταιρείες

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςΝέες τάσεις στη διατροφή: Τα καινούργια προϊόντα που λανσάρουν μεγάλες εταιρείες
spot_img

Η εξέλιξη και η καινοτομία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη και οι εταιρείες τροφίμων το γνωρίζουν πολύ καλά

Τα φρούτα και τα λαχανικά έχουν μακροχρόνια βάση στην ανάπτυξη προϊόντων. Ωστόσο, νέες τάσεις σε υφή, αρώματα  και χρώματα και, κυρίως, φρέσκα υλικά κάνουν διαρκώς την εμφάνισή τους. Ορισμένες εταιρείες προσπαθούν ολοένα και περισσότερο να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των καταναλωτών για καλύτερα και πιο καινοτόμα τρόφιμα και παρακάτω θα γνωρίσουμε ορισμένα από αυτά.

Η ιστοσελίδα Food Ingredients First αναφέρει, χαρακτηριστικά, βάσει των αποτελεσμάτων μιας έρευνας της εταιρείας τροφίμων, Agana Foods, πως το 56% των καταναλωτών ενδιαφέρεται για ένα γιαούρτι που συνδυάζει φρούτα και καφέ γεύσεις, όπως η σοκολάτα ή η καραμέλα, αλλά και ξηρούς καρπούς

Η εταιρεία αποφάσισε να ενσωματώσει μία από τις πρόσφατες καινοτομίες της Agrana. Πρόκειται για την ιδέα για βούτυρο με φρούτα και ξηρούς καρπούς. Για αυτό δημιούργησε το «Go Nuts» που συνδυάζει διαφορετικά κρεμώδη βούτυρα ξηρών καρπών, όπως αμύγδαλο, κάσιους ή φουντούκι, με φρούτα όπως φράουλα, κεράσι, πορτοκάλι, ανανά ή μάνγκο για την παρασκευή εξατομικευμένων παρασκευασμάτων βουτύρου φρούτων και ξηρών καρπών. Αυτή η ιδέα ικανοποιεί τόσο την νέα καταναλωτική τάση για νέα σνακ, αλλά και ανταποκρίνεται στην αυξημένη ζήτηση των καταναλωτών για προϊόντα από ξηρούς καρπούς, τα οποία μπορούν να προστεθούν σε πολλών ειδών τρόφιμα, όπως γιαούρτι.

 Ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές στρέφονται σε πολύχρωμα τρόφιμα. Και σταδιακά, αυτή η αγάπη για μια διατροφή με χρώμα και οφέλη μεταφράζεται και σε άλλα υποπροϊόντα: βιολογικά χρώματα τροφίμων. Ο ειδικός σε φυσικούς χρωματισμούς, GNT, εκμεταλλεύτηκε αυτή την τάση και  πρόσθεσε δύο νέες αποχρώσεις πράσινου και κίτρινου στη γκάμα των προϊόντων της Exberry Coloring Foods, τα οποία φέρουν πιστοποίηση βιολογικών προϊόντων. Οι νέες προσθήκες γίνονται από βρώσιμα φρούτα, λαχανικά και φυτά χρησιμοποιώντας παραδοσιακές μεθόδους φυσικής επεξεργασίας. Διατίθενται σε εύχρηστη, υγρή μορφή, ιδανική  ποτά, ζαχαροπλαστική, αρτοποιίας, αλλά και αλμυρά πιάτα.

Σχεδόν το 90% των ευρωπαίων καταναλωτών ηλικίας άνω των 15 ετών δεν καταναλώνουν επαρκείς ποσότητες φρούτων και λαχανικών, σύμφωνα με έκθεση της Eurostat.  Για το σκοπό αυτό, η NutriFusion έχει αναπτύξει μια διαδικασία για τη «φυσική σταθεροποίηση», τη συγκέντρωση και την προστασία των φυτοθρεπτικών συστατικών που βρίσκονται στα φρούτα και τα λαχανικά, τα οποία μπορούν να ενσωματωθούν σε επεξεργασμένα τρόφιμα. Σε ορισμένα προϊόντα, μάλιστα, όπως τα αρτοσκευάσματα, το NutriFusion μπορεί να παρατείνει τη διάρκεια ζωής λόγω των υψηλών επιπέδων αντιοξειδωτικών – τόσο από βιταμίνες όσο και από πολυφαινόλες στα φρούτα και τα λαχανικά.

Είναι γνωστές οι αρνητικές επιπτώσεις της κατάχρησης της ζάχαρης στον ανθρώπινο οργανισμό, αλλά επειδή η ζάχαρη βρίσκεται σε πολλές μορφές της σε πληθώρα προϊόντων, είναι αρκετά δύσκολο να την περιορίσει κανείς. Για αυτό το σκοπό, η εταιρεία Sokol κυκλοφόρησε μια σειρά από σάλτσες με βάση τα εσπεριδοειδή, τα οποία περιέχουν φυσικά σάκχαρα. Στα πλαίσια του ίδιου σκοπού, η Premier Foods μόλις κυκλοφόρησε επίσης μια σειρά από κέικ και πίτες, γεμάτα ίνες με 30% λιγότερη ζάχαρη και αυξημένα φυσικά φρούτα, με την επωνυμία Mr Kipling. 

Το παντζάρι είναι ένα λαχανικό γνωστό από αιώνες, αλλά συχνά υποτιμάται παρά τις ευεργετικές του ιδιότητες.  Η Paula Ingredients αλλάζει την αντίληψη των καταναλωτών για το παντζάρι και προσφέρει αποξηραμένα παντζάρια σε διάφορες μορφές, που κυμαίνονται από φέτες και νιφάδες μέχρι αλεύρια και μείγματα. Πρόσφατες κυκλοφορίες του προμηθευτή περιλαμβάνουν μπιφτέκι λαχανικών με βάση το παντζάρι, παντζαρόψωμο χωρίς γλουτένη με άγριο σκόρδο και ροζ φαλάφελ.  Η ποικιλία αποξηραμένων παντζαριών της εταιρείας μπορεί να χρησιμοποιηθεί  σε πληθώρα πιάτων, όπως ριζότο, πλιγούρι, γκούλας λαχανικών, βίγκαν μπιφτέκια, φαλάφελ και ψωμιά λαχανικών.

Πηγή: https://www.foodingredientsfirst.com/news/natures-candy-fruit-innovation-crops-up-in-nut-butter-blends-vibrant-plant-based-colors.html

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα