Δευτέρα, 27 Μαρτίου, 2023
14.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ο πρώτος στον κόσμο επαγγελματικός φούρνος με τεχνητή νοημοσύνη για πλήρως αυτοματοποιημένο ψήσιμο

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΟ πρώτος στον κόσμο επαγγελματικός φούρνος με τεχνητή νοημοσύνη για πλήρως αυτοματοποιημένο ψήσιμο
spot_img

Ο πρώτος φούρνος που αναγνωρίζει το φαγητό και ξεκινά αυτόματα το σωστό πρόγραμμα μαγειρέματος.

 Αυτή η πρώτη παγκοσμίως καινοτομία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από την Convotherm, στη διεθνή εμπορική έκθεση HOST που πραγματοποιήθηκε στο Μιλάνο 18-22 Οκτωβρίου 2019 και πρόσφατα βραβεύτηκε με το βραβείο KITCHEN INNOVATION. Πρόκειται για τον φούρνο ConvoSense που είναι προγραμματισμένος για να ανταποκρίνεται σε συγκεκριμένες απαιτήσεις και λειτουργεί πλήρως αυτόματα – ιδανικό για πολύγλωσσο ή συχνά εναλλασσόμενο προσωπικό όταν υπάρχει λίγος χρόνος για εκπαίδευση.

Ο φούρνος ConvoSense, αναγνωρίζει τα τρόφιμα και στη συνέχεια επιλέγει την εξατομικευμένη διαδικασία μαγειρέματος που έχει αναπτυχθεί για το αντίστοιχο φαγητό.

Η τεχνητή νοημοσύνη λειτουργεί με βάση αλγόριθμους που είναι παρόμοιοι με τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Η βάση για αυτό είναι τρεις βασικές δυνατότητες που απαιτούνται για το αυτοματοποιημένο μαγείρεμα και ψήσιμο:

 1) Αναγνώριση: Ένας συμπαγής, εξαιρετικά ευαίσθητος οπτικός αισθητήρας πάνω από το άνοιγμα της πόρτας σαρώνει κάθε μεμονωμένο φορτίο. 

2) Κατανόηση: Το ConvoSense συντονίζεται μεμονωμένα για τα συγκεκριμένα προϊόντα και επομένως μπορεί να προσδιορίσει κάθε τύπο φορτίου σε πραγματικό χρόνο.

3) Πράξη: Η ConvoSense αναλαμβάνει όλα τα απαραίτητα βήματα εργασίας αυτόματα, λειτουργώντας ως ενεργό σύστημα υποβοήθησης: Επιλέγει το κατάλληλο πρόγραμμα μαγειρέματος ανάλογα με το φαγητό και, εάν είναι απαραίτητο, προειδοποιεί αμέσως για μη επιτρεπτά ανάμεικτα φορτία.

Οφέλη

 • Λιγότερη δουλειά ρουτίνας, περισσότερος χρόνος για πιο σημαντικά πράγματα
  Οι σύνθετοι φούρνοι Convotherm χειρίζονται τις επίπονες εργασίες ρουτίνας που απεχθάνονται οι χρήστες, δίνοντάς τους περισσότερο χρόνο να επικεντρωθούν στους πελάτες τους.
 • Ο αυτοματισμός εξοικονομεί χρόνο και χρήμα
  Το ConvoSense αναλαμβάνει πολλές ρουτίνες αυτόματα, χωρίς χειροκίνητη εισαγωγή και δεν απαιτείται χρονοβόρα εκπαίδευση. Όταν τελειώσει η μέρα, το πλήρως αυτόματο  σύστημα καθαρισμού ConvoClean   χειρίζεται τον καθαρισμό με ελάχιστη χειροκίνητη παρέμβαση.
 • Αξιοπιστία διαδικασίας όπως ποτέ άλλοτε – με βέλτιστα αποτελέσματα μαγειρέματος και ψησίματος
  Η οπτική αναγνώριση προϊόντων και ο αυτόματος έλεγχος προγραμμάτων αυξάνουν σημαντικά την αξιοπιστία της διαδικασίας. 
 • Βιώσιμο και φιλικό προς το περιβάλλον
  Ο ConvoSense αποφεύγει τα απόβλητα και λειτουργεί όσο το δυνατόν πιο βιώσιμα και αποτελεσματικά, γεγονός που συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος και εξοικονομεί χρήματα στους χρήστες.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img

Must read

1821: Πως η κλεφτουριά πολεμούσε τον Τούρκο αλλά και τη Salmonella

Πώς κατάφερναν να επιβιώσουν και μάλιστα να πολεμούν με σθένος οι ορεσίβιοι αγωνιστές του ‘21, οι κλέφτες και οι αρματoλοί; Τι μεθόδους χρησιμοποιούσαν για να μην δηλητηριάζονται από τα φαγητά που έτρωγαν στα βουνά;

Ελλάδα: Καρκινογόνο εισαγόμενο τσίλι – Ειδοποίηση RASFF – Περιέχει 7 επικίνδυνα φυτοφάρμακα

Προσπάθησαν να εισάγουν στη χώρα μας τσίλι σε σκόνη «τίγκα» στα φυτοφάρμακα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα