Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου, 2024
12.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Παγκόσμια πρωτιά για το καλλιεργημένο αρνάκι!

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία ΤροφίμωνΠαγκόσμια πρωτιά για το καλλιεργημένο αρνάκι!
spot_img

Αμερικάνικη εταιρεία δημιούργησε αρνί στο εργαστήριο το οποίο μαγειρεύεται, έχει γεύση και μυρίζει όπως ακριβώς το συμβατικό αρνί

Την παραγωγή του «πρώτου στον κόσμο» καλλιεργημένου αρνίσιου κρέατος, το οποίο μοιάζει, μαγειρεύεται και έχει γεύση σαν το συμβατικό κιμά αρνιού ανακοίνωσε η εταιρεία Future Meat Technologies, η οποία ιδρύθηκε το 2018 και, είναι μια εταιρεία τεχνολογίας τροφίμων που αναπτύσσει μια πλατφόρμα διανομής για την οικονομικά αποδοτική, μη ΓΤΟ παραγωγή κρέατος απευθείας από ζωικά κύτταρα, χωρίς την ανάγκη εκτροφής ή συγκομιδής ζώων.

Σύμφωνα με τη Future Meat, η ανάπτυξη του καλλιεργούμενου αρνιού θα μπορούσε να μεταμορφώσει το παγκόσμιο τοπίο, με την Ευρωπαϊκή Ένωση να είναι επί του παρόντος ο μεγαλύτερος καταναλωτής αρνιού στον κόσμο. Το αρνί είναι επίσης η κύρια πηγή κρέατος σε χώρες σε όλη τη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική και μέρη της Ασίας.

«Ο λόγος για τον οποίο το καλλιεργημένο αρνί της Future Meat δεν διακρίνεται από το συμβατικό αρνί είναι επειδή είναι, πρώτα και κύρια, πραγματικό κρέας. Τσιγαρίζεται, μαυρίζει και έχει γεύση όπως ακριβώς την περιμένουν οι άνθρωποι—είναι καταπληκτικό» δήλωσε ο Michael Lenahan, Γενικός Διευθυντής της Future Meat.

Η εταιρεία ξεκίνησε για πρώτη φορά την καλλιέργεια αρνιού το 2019 χρησιμοποιώντας κυτταρικές ομάδες ινοβλαστών που απομονώθηκαν από πρόβατα Awassi. Αυτοί οι ινοβλάστες δημιούργησαν δύο ανεξάρτητες κυτταρικές σειρές που διαιρούνται επ’ αόριστον, λέει η Future Meat. Χρησιμοποιώντας αυτήν την προσέγγιση, η εταιρεία μπορεί να καλλιεργήσει χωρίς καμία εισροή ζώων ή γενετική τροποποίηση. 

Η εταιρεία θα κλιμακώσει την παραγωγή καλλιεργημένου αρνιού και κοτόπουλου στη νέα της μονάδα παραγωγής στις ΗΠΑ, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει το 2022. Η εταιρεία έχει συγκεντρώσει πάνω από 347 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση και επί του παρόντος αποτιμάται σε 600 εκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πατατάκια: Ευρήματα μελέτης σε 14 μάρκες για επικίνδυνες ουσίες, φυσικοχημικές και αισθητηριακές ιδιότητες

Πόσο ικανοποιείται η απαίτηση των καταναλωτών, για πιο υγιεινά πατατάκια χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση και την ποιότητα.

Μελομακάρονα εμπορίου: Το συντηρητικό που περιέχουν και το “ψεύτικο” συστατικό

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα συντηρητικά και τα πρόσθετα στα μελομακάρονα εμπορίου.

Τα 8 πιο κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων

Ομάδα εμπειρογνωμόνων από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τη βιομηχανία, ξεχώρισε τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία τροφίμων που σχετίζονται με την επιστήμη και την τεχνολογία των τροφίμων από ερευνητική σκοπιά.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο