Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πως να συνδυάσετε κρασί με πατατάκια – Τι λέει σομελιέ

ΑρχικήΟικιακάΓαστρονομίαΠως να συνδυάσετε κρασί με πατατάκια - Τι λέει σομελιέ
spot_img

Σομελιέ προτείνει 7 συνδυασμούς για λευκά, κόκκινα και αφρώδη κρασιά.

   Οι καταναλωτές κρασιού γνωρίζουν πως δεν είναι αρκετό το καλό φαγητό όταν πρόκειται για κρασί, αλλά και ο αρμονικός συνδυασμός μεταξύ τους. Το πως δηλαδή το ένα θα ανυψώσει τα αρώματα του άλλου χωρίς να το επισκιάσει. Οι νεότεροι καταναλωτές βέβαια, έχουν συνειδητοποιήσει ότι δεν χρειάζεται να έχετε ένα μοσχαρίσιο ταρτάρ για να απολαύσετε ένα καλό κρασί, καθώς πλέον οι τάσεις δείχνουν πως ένα πακέτο πατατάκια μπορεί να είναι αρκετό. Την συγκεκριμένη τάση, ξεκίνησε η TikToker Eli Rallo, όταν άρχισε να δοκιμάζει διάφορα κρασιά και να συνδυάζει με διάφορα είδη πατατάκια, με άλλους TikTokers να ακολουθούν.

   Με αφορμή αυτήν τη viral τάση, ο sommelier Rory Anderson κάνει τις προτάσεις του στο TheDrinkBusiness για το πώς να συμμετάσχετε. “Ο συνδυασμός κρασιού και τραγανών τσιπς είναι μια πιο προσιτή εκδοχή του κλασικού συνδυασμού τυριού και κρασιού. Αν και και τα δύο είναι αναμφισβήτητα εύγευστα, το πρώτο αναδεικνύει τους τόνους του κρασιού με διαφορετικό τρόπο και είναι πιο ευέλικτο όσον αφορά τις επιλογές ταιριάσματος. Αυτό το καθιστά ιδανικό για πολλές περιπτώσεις, είτε πρόκειται για μια συνάντηση με φίλους, μια αριστοκρατική κοινωνική εκδήλωση ή ένας εύκολος αλλά απολαυστικός τρόπος για να συγκεντρώσετε τους κολλητούς σας στις γιορτές”, είπε ο Anderson.  “Ο λόγος που λειτουργεί αυτός ο συνδυασμός είναι επειδή η αλμυρή γεύση και η ικανοποιητικά τραγανή υφή των τσιπς βοηθούν στην ανάδειξη των φρουτωδών γεύσεων που υπάρχουν στο κρασί. Ταυτόχρονα, το λίπος στα πατατάκια μαλακώνει την οξύτητα του κρασιού, ενώ η πατάτα ενισχύει την πολυπλοκότητα της μαγιάς του κρασιού, προσφέροντας μια πιο ευχάριστη εμπειρία για τους γευστικούς κάλυκες”, συνεχίζει.

Παρακάτω είναι οι προτεινόμενοι συνδυασμοί, σύμφωνα με τον Anderson.

Λευκά κρασιά

  • Riesling και πατατάκια αλάτι & ξύδι

  Τα πατατάκια με αλάτι και ξύδι δεν είναι του γούστου όλων, καθώς η γεύση του ξιδιού είναι αρκετά καυστική, αλλά σίγουρα συνδυάζονται καλά με το Riesling. Η υψηλή οξύτητα και η λεμονάτη γεύση του Riesling μαλακώνουν τη γεύση του ξιδιού και είναι ένα από τα λίγα κρασιά που μπορούν να το κάνουν αυτό, οπότε φυλάξτε τα πατατάκια αλάτι και ξύδι για όταν ανοίγετε ένα μπουκάλι Riesling.

  • Chardonnay και πατατάκια κρέμα γάλακτος & κρεμμύδι

   Τα πατατάκια με ξινή κρέμα και κρεμμύδι αναδεικνύουν τέλεια την κρεμώδη και βουτυρώδη γεύση ενός λευκού κρασιού Chardonnay. Οι νότες τροπικών φρούτων και η οξύτητα του κρασιού προσφέρουν μια απολαυστική αντίθεση με την αλμύρα αυτών των τσιπς.

Κόκκινα κρασιά

  • Malbec και πατατάκια με καπνιστό μπάρμπεκιου

   Το Malbec, που συχνά περιέχει σκούρες νότες φρούτων όπως βατόμουρο και δαμάσκηνο, μαζί με νότες σοκολάτας και μπαχαρικών, ακόμη και μια καπνιστή γεύση, συμπληρώνει και ενισχύει τα μπαχαρικά που υπάρχουν στα σνακ BBQ. Οι ισορροπημένες τανίνες και η οξύτητα του κρασιού συμπληρώνουν τις απολαυστικές γεύσεις που υπάρχουν σε αυτά τα πατατάκια.

  • Pinot Noir και πατατάκια γλυκοπατάτας

   Όταν συνδυάζετε πατατάκια γλυκοπατάτας με κρασί, το κλειδί είναι να πετύχετε τη σωστή ισορροπία. Χρειάζεστε ένα κρασί που συμπληρώνει τη γλύκα των πατατών χωρίς να τα υπερισχύει και το Pinot Noir είναι μια εξαιρετική επιλογή. Με ένα απολαυστικό μείγμα από φρουτώδεις και γήινες νότες, το Pinot Noir ενισχύει τη γλυκύτητα των πατατών, δημιουργώντας μια καλά ισορροπημένη γευστική συμφωνία. Επιπλέον, τα χαμηλότερα επίπεδα τανίνης του Pinot Noir, σε σύγκριση με ορισμένα άλλα κόκκινα κρασιά, εξαλείφουν τυχόν στυπτικές ή πικρές αισθήσεις που μπορεί να συγκρούονται με τη γλυκύτητα των πατατών. Μαζί, δημιουργούν ένα πιο υγιεινό και εμπλουτισμένο συνδυασμό κρασιού και πατατών.

Ροζέ κρασιά

  • Ροζέ Προβηγκίας και πατατάκια με κοκτέιλ γαρίδας

   Τα πατατάκια κοκτέιλ γαρίδας διαθέτουν ένα απαλό μείγμα γλυκύτητας στο γευστικό τους προφίλ. Η επιλογή του Provence Rosé δημιουργεί ένα απολαυστικό ζευγάρωμα, καθώς αυτό το κρασί είναι γνωστό για την ξηρή, τραγανή και ελαφριά φύση του, που εναρμονίζεται άψογα με τη λεπτή και εκλεπτυσμένη γεύση του κοκτέιλ γαρίδας. Με το αρωματικό μείγμα από κόκκινα μούρα, εσπεριδοειδή και νότες λουλουδιών, το Provence Rosé ενισχύει τέλεια την εγγενή γλυκύτητα των γαρίδων.

  • Grenache Rosé και πατατάκια με τσίλι

   Ο συνδυασμός των τσιπς με τσίλι με ένα φρουτώδες ροζέ κρασί όπως το Grenache Rosé μπορεί να είναι μια απολαυστική γαστρονομική εμπειρία. Οι φρουτώδεις νότες του ροζέ κρασιού, όπως η φράουλα, το βατόμουρο ή το καρπούζι, μπορούν να προσφέρουν μια ευχάριστη αντίθεση στη θερμότητα και την πικάντικη γεύση των πατατών Thai Chilli Sensation, ενώ η γλυκύτητα στο κρασί βοηθά στην εξισορρόπηση της θερμότητας, δημιουργώντας μια αρμονική γευστική ισορροπία .

   Επιπλέον, η εγγενής αναζωογονητική ποιότητα ενός φρουτώδους τριαντάφυλλου, ειδικά ενός με καλή οξύτητα, μπορεί να λειτουργήσει ως καθαριστικό του ουρανίσκου μεταξύ των δαγκωμάτων, ενισχύοντας τη συνολική εμπειρία.

Αφρώδες κρασί

  • Σαμπάνια και πατατάκια με αλάτι

   Για όσους αγαπούν λίγο τη λάμψη, η σαμπάνια συνδυάζεται αναμφίβολα με αλατισμένα πατατάκια. Στην πραγματικότητα, είναι ένας συνδυασμός φτιαγμένος στον παράδεισο. Η απλότητα και η κομψότητα συναντώνται σε αυτόν τον κλασικό συνδυασμό, όπου το αλμυρό και το τραγανό ​​φρεσκάρει τον ουρανίσκο σας καθώς απολαμβάνετε γουλιές από την “αναβράζουσα” λάμψη της σαμπάνιας.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο