Από που προήλθε η ιδέα αυτή;
Η αναζήτηση καινούριων και πολυεπίπεδων γεύσεων από τους καταναλωτές, έχει οδηγήσει στην ανάδειξη μιας νέας τάσης στο χώρο των αναψυκτικών που μετρά εκατοντάδες βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με εκατομμύρια προβολές. Μπορεί η προέλευση της ροζ λεμονάδας να παραμένει θολή, ωστόσο η παρουσία της στα τρόφιμα και τα ποτά έχει αυξηθεί με τις κοινωνικές συζητήσεις γύρω από τη γεύση να αυξάνεται κατά 34,72% τον τελευταίο χρόνο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Tastewise. Επιπλέον το 3,85% των εστιατορίων προσφέρουν Pink Lemonade στο μενού τους. Δημητριακά, μπισκότα, κέικ, φράουλα, χυμός φρούτων είναι τα πιο trendy συνοδευτικά για τη ροζ λεμονάδα.
Yπάρχουν διάφοροι τρόποι για να γίνει ροζ η λεμονάδα. Ο Άκης Πετρετζίκης προτείνει την προσθήκη χυμού κράνμπερι, αλλά μπορεί να γίνει και με προσθήκη χυμού φράουλας ή βατόμουρου.
Σύμφωνα με τους ιστορικούς, η ανάπτυξη του εμπορίου πάγου ώθησε την ανάπτυξη των δροσιστικών ποτών στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα. Μερικοί πιστεύουν ότι η προέλευση της ροζ λεμονάδας είχε τις ρίζες της στο τσίρκο, είτε από τον Henry E.Allot από το Σικάγο, ο οποίος το 1879 κατά λάθος έριξε κόκκινες καραμέλες κανέλας σε λεμονάδα είτε από τον Pete Conklin, που όταν του τελείωσε το νερό για τη λεμονάδα, πήγε στη βρώμικη μπανιέρα που χρησιμοποιούσε για να ξεπλύνει το ροζ χρώμα του καλλιτέχνη.
Στο πιο βασικό της επίπεδο, η λεμονάδα γίνεται με ζάχαρη, νερό και λεμόνια. Έπειτα το σιρόπι γρεναδίνης, φράουλας ή βατόμουρου προστίθεται συνήθως για να αποδώσει το ροζ χρώμα. Στο μεταξύ, υπάρχει σε μια πληθώρα συνταγών, από εμπλουτισμένη με φρούτα, φαγωμένη σαν γρανίτα και φυσικά σε συνταγές για cocktails. Η δημιουργία της pink grapefruit soda μάλιστα, από τη μια ώθησε την ανάδειξη των ροζ αναψυκτικών ακόμη περισσότερο, και από την άλλη αναζωπύρωσε το ενδιαφέρον για το αγαπημένο μεξικανικό cocktail Paloma.