Σάββατο, 16 Νοεμβρίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καινοτομία SAVRpak: Επίθεμα ελέγχου υγρασίας για την παράταση της διάρκειας ζωής έτοιμων γευμάτων και φρέσκων φρούτων

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία ΤροφίμωνΚαινοτομία SAVRpak: Επίθεμα ελέγχου υγρασίας για την παράταση της διάρκειας ζωής έτοιμων γευμάτων και φρέσκων φρούτων
spot_img

Νέα τεχνολογία ελέγχου της υγρασίας, που παρατείνει τη διάρκεια ζωής των φρέσκων προϊόντων αλλά και ζεστών γευμάτων delivery.

Το επίθεμα ελέγχου υγρασίας της SAVRpak χρησιμοποιεί την τεχνολογία Drop-In. Πρόκειται για μια βιοδιασπώμενη θήκη χωρίς χημικά που τοποθετείται στη συσκευασία προϊόντων πριν κλείσει. Μέσα σε ένα λεπτό, η τεχνολογία Atmospheric Control and Transmission (ACT) της SAVRpak αφαιρεί το 50% της συμπύκνωσης και στη συνέχεια συνεχίζει να εμποδίζει το σχηματισμό συμπύκνωσης απορροφώντας την υπερβολική υγρασία και καθαρίζοντας την ατμόσφαιρα μέσα στη συσκευασία για να επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης. Με τον έλεγχο των επιπέδων οξυγόνου και διοξειδίου του άνθρακα, η υγρασία που οδηγεί σε υγρότητα, μούχλα και επιβλαβή μικροβιακά βακτήρια εξαλείφεται, επιτρέποντας στα προϊόντα να διατηρήσουν τη φρεσκάδα τους έως και τέσσερις φορές περισσότερο για τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά αλλά και για τα έτοιμα γεύματα.

Ζεστά και κρύα φαγητά σε πακέτο

Τα επιθέματα SAVRpak που αναπτύχθηκαν αρχικά από τον μηχανικό αεροδιαστημικής Bill Birgen για τα δικά του γεύματα, είναι κατασκευασμένα από χαρτί και φυτικό πολτό. Τα εστιατόρια μπορούν να εφαρμόσουν ένα έμπλαστρο στο εσωτερικό ενός πακέτου delivery, κουτιού πίτσας, χάρτινης σακούλας ή άλλης συσκευασίας, όπου απορροφά την υγρασία και την κρατά μακριά από το φαγητό. 

Το καινοτόμο επίθεμα φρεσκάδας της SAVRpak Peel & Stick χρησιμοποιεί θερμοδυναμική για να τραβήξει τη συμπύκνωση από τον αέρα, εμποδίζοντας τα τρόφιμα να μουσκέψουν πριν αυτό συμβεί. Ιδανικό για ζεστά και κρύα φαγητά, κάθε θήκη χωράει στα περισσότερα δοχεία συσκευασίας, διατηρώντας τα τρόφιμα πιο φρέσκα έως και 4 φορές περισσότερο.

Για να τα χρησιμοποιήσετε, καταψύξτε τα SAVRpaks σας πριν από το σέρβις και, στη συνέχεια, απλώς ξεφλουδίστε και κολλήστε μέσα στο καπάκι του δοχείου. 100% ασφαλές για τρόφιμα και χωρίς χημικά κάθε SAVRpak είναι μίας χρήσης και βιοδιασπώμενο.

Για φρέσκα φρούτα και λαχανικά

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε έναν τομέα συντήρησης τροφίμων που ήταν ανέφικτος μέχρι σήμερα, και αυτός είναι η ικανότητα να παρατείνουμε τη ζωή των προϊόντων χωρίς φλούδα, όπως τα μούρα και τα φυλλώδη λαχανικά», δήλωσε ο συν-CEO της SAVRpak, Grant Stafford στο δελτίου τύπου. «Χτίζοντας στην επιτυχία μας στον τομέα της παροχής υπηρεσιών τροφίμων, μεταμορφώσαμε επιτυχώς τη βασική τεχνολογία για να αντιμετωπίσουμε μια κατηγορία που δεν είχε λύση για να διατηρήσει τα τρόφιμα φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, μειώνοντας παράλληλα τη σπατάλη τροφίμων».

Το προϊόν έχει ήδη δοκιμαστεί από εταιρείες όπως

  • Divine Flavor σε σταφύλια
  • RCG Fruits σε βατόμουρα
  • Agrovision σε βατόμουρα και σμέουρα και η
  • Frubana, a farm-to-restaurant tech company, is testing the thermodynamic technology with intent to use for its Latin America customers

Σε προκαταρκτικές δοκιμές, η τεχνολογία οδήγησε σε παράταση της διάρκειας ζωής στα:

  • μούρα κατά 10 ημέρες
  • Βατόμουρα κατά επτά ημέρες
  • Σμέουρα κατά τέσσερις ημέρες
  • Φράουλες κατά τέσσερις ημέρες

«Είδαμε τα πιο εκπληκτικά αποτελέσματα μέσω των δοκιμών μας με το SAVRpak», δήλωσε ο Fernando Garibay, γενικός διευθυντής της RCG Fruits. «Τα βατόμουρα, ειδικότερα, είναι πολύ ευαίσθητα και συχνά εμφανίζουν κοκκίνισμα μετά τη συγκομιδή και άλλες αλλαγές στην οπτική εμφάνιση και τη γεύση που μειώνει την εμπορευσιμότητα και έχει ως αποτέλεσμα τη σπατάλη».

Δοκιμές μαρούλι, αγγούρι

Σε μια εργαστηριακή δοκιμή του 2021 στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Davis, το μαρούλι romaine που αποθηκεύτηκε με SAVRpak είχε σημαντικά λιγότερη συμπύκνωση και υγρασία στις σακούλες, καθώς και χαμηλότερα ποσοστά διαβροχής, σήψης και μαρασμού νερού, σε σύγκριση με τα δείγματα ελέγχου. Το UC Davis διαπίστωσε επίσης ότι το SAVRpak μείωσε τα βακτήρια που βρέθηκαν στο μαρούλι σε όλα τα πρωτόκολλα αποθήκευσης και τις ημέρες αξιολόγησης σε σύγκριση με τα δείγματα ελέγχου.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η νέα αξιολόγηση της EFSA για την ασφάλεια της ζαχαρίνης

Πολλές μελέτες απαντούν αν η σακχαρίνη είναι ασφαλής για ανθρώπινη κατανάλωση.

«Βράσε το, για 5 λεπτά» – Οι νέες οδηγίες των αρχών για τις έτοιμες σούπες, μετά τον θάνατο γυναίκας από αλλαντίαση

Νέα αξιολόγηση και σύσταση του Υπουργείου Υγείας της Ιταλίας μετά τον θάνατο γυναίκας που έφαγε RTE σούπα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο