Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
17.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ο κορωνοϊός μπορεί να επιβιώσει σε κρέας ή ψάρι σε ψυγείο και κατάψυξη για 30 ημέρες!

Σημαντικά όσο και ανησυχητικά τα αποτελέσματα της νέας επιστημονικής έρευνας

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΟ κορωνοϊός μπορεί να επιβιώσει σε κρέας ή ψάρι σε ψυγείο και κατάψυξη για 30 ημέρες!
spot_img

Σημαντικά όσο και ανησυχητικά τα αποτελέσματα της νέας επιστημονικής έρευνας

O SARS-CoV-2 μπορεί να επιβιώσει σε προϊόντα κρέατος στο ψυγείο ή στην κατάψυξη, έως και 30 ημέρες όπως δείχνουν ευρήματα έρευνας που δημοσιεύονται στο Applied and Environmental Microbiology, περιοδικό της American Society for Microbiology. 

Η έρευνα διεξήχθη χρησιμοποιώντας κοτόπουλο, βόειο κρέας, χοιρινό και σολομό, τα οποία αποθηκεύτηκαν τόσο σε θερμοκρασία ψυγείου (4 o C ή 39,2 o F) όσο και σε θερμοκρασίες κατάψυξης (-20 o C ή -4 o F).  

Οι ερευνητές ανέλαβαν αυτήν την έρευνα αφού έμαθαν ότι τα κρούσματα COVID-19 εμφανίζονταν στη Νοτιοανατολική Ασία χωρίς προηγούμενη μετάδοση από την κοινότητα. Αναφορές από αυτές τις κοινότητες «πρότειναν ότι τα συσκευασμένα προϊόντα κρέατος, που παράγονται σε περιοχές όπου κυκλοφορούσε ο SARS-CoV-2, θα μπορούσαν να ήταν η πηγή του ιού. Στόχος μας ήταν να διερευνήσουμε εάν παρόμοιοι ιοί θα μπορούσαν να επιβιώσουν ή όχι σε αυτό το περιβάλλον» είπαν οι ερευνητές. 

Η έρευνα είναι σημαντική επειδή ο SARS-CoV-2 μπορεί να αναπαραχθεί στο έντερο, καθώς και στην αναπνευστική οδό.  

 Η ικανότητα των υποκατάστατων του ιού SARS-CoV-2, όπως το Phi 6 και οι ζωικοί κοροναϊοί, να επιβιώνουν για διάφορους βαθμούς σε ορισμένα κρέατα και προϊόντα ψαριών όταν φυλάσσονται στο ψυγείο ή κατεψυγμένα είναι ένα σημαντικό και ανησυχητικό εύρημα. Απαιτούνται συνεχείς προσπάθειες για την πρόληψη της μόλυνσης των τροφίμων και των επιφανειών επεξεργασίας τροφίμων, των χεριών των εργαζομένων και των σκευών επεξεργασίας τροφίμων, όπως τα μαχαίρια, και υπάρχει ανάγκη να αντιμετωπιστεί καλύτερα η έλλειψη ή η ανεπαρκής απολύμανση αυτών των τροφίμων πριν από τη συσκευασία του κρέατος.

DOI

10.1128/αεμ.00504-22

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Νεα ευρήματά πιστεύεται πως θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη χορήγηση της βιταμίνης D.

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα