Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
18.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κεράσια: Ψηφιακό δακτυλικό αποτύπωμα περιορίζει τις απομιμήσεις

Ετικέτα ασφαλείας μπορεί να σαρωθεί για να επαληθευτεί ότι η συσκευασία είναι αυθεντική και δεν πρόκειται για απομίμηση που περιέχει κεράσια κατώτερης ποιότητας.

ΑρχικήPicksNews LineΚεράσια: Ψηφιακό δακτυλικό αποτύπωμα περιορίζει τις απομιμήσεις
spot_img

Ετικέτα ασφαλείας μπορεί να σαρωθεί για να επαληθευτεί ότι η συσκευασία είναι αυθεντική και δεν πρόκειται για απομίμηση που περιέχει κεράσια κατώτερης ποιότητας.

Μεγάλη μείωση στις απομιμήσεις κερασιών φέρνει νέα τεχνολογία της εταιρείας Laava και της εταιρείας ψηφιακών εκτυπώσεων Peacock Bros, η οποία, τεχνολογία, βασίζεται στη χρήση μιας ετικέτας ασφαλείας στις συσκευασίες με έντυπο κωδικό που μπορεί να σαρωθεί για να επαληθευτεί ότι η συσκευασία είναι αυθεντική.

Ένας Αυστραλός παραγωγός κερασιών – Reid Fruits – δήλωσε ότι έχει δει μεγάλη μείωση στην παραχάραξη μετά την ανάπτυξη μιας τεχνολογίας ελέγχου ταυτότητας. Σύμφωνα με δήλωση του εξαγωγέα φρούτων τα κρούσματα απομίμησης μειώθηκαν από χιλιάδες σε μόλις 10 περιπτώσεις το 2019-20 και σε τρεις το 2020-21.

Την τελευταία σεζόν, η Reid Fruits άρχισε επίσης να εκδίδει πιστοποιητικά εξουσιοδοτημένων προμηθευτών για τους συνεργάτες εισαγωγής της, χρησιμοποιώντας τις ετικέτες Smart Fingerprint της Laava, για να τους επιτρέψει να επαληθεύσουν στους πελάτες ότι είναι εξουσιοδοτημένοι να πωλούν τα προϊόντα της εταιρείας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Laava, Γκάβιν Γκερ, δήλωσε : «Η τεχνολογία εντοπισμού απομιμήσεων, όχι μόνο εντοπίζει περιπτώσεις δόλιας δραστηριότητας, αλλά οι παραχαράκτες συνειδητοποιούν σύντομα ότι οι ενέργειές τους δεν θα περάσουν απαρατήρητες εάν προσπαθήσουν να αντιγράψουν τη συσκευασία Reid Fruits για να αξιοποιήσουν την ισχυρή τους φήμη στην αγορά με ένα υποκατάστατο και κατώτερο προϊόν.”

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Νέος κανονισμός για τις ειδικές απαιτήσεις υγιεινής για ορισμένα κρέατα, ψάρια, γαλακτοκομικά και αυγά

Ο νέος Καν. (ΕΕ) 2024/1141 που τροποποιεί τα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα