Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
21.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τάσεις: Τι είναι το Boba που “επελαύνει” στις ΗΠΑ

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςΤάσεις: Τι είναι το Boba που "επελαύνει" στις ΗΠΑ
spot_img

Η ιστορία πίσω από το τσάι φούσκα, το εμβληματικό ποτό της Ταϊβάν.

Το Boba δημιουργήθηκε στην Ταϊβάν τη δεκαετία του 1980, με πολλές διαφωνίες σχετικά με την ακριβή περιοχή και το κατάστημα από το οποίο προήλθε, και τα καταστήματα bubble tea άρχισαν να εμφανίζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες από τη δεκαετία του ’90.

Σήμερα, είναι δύσκολο να επισκεφθείτε οποιαδήποτε μεγάλη πόλη χωρίς να δείτε ένα από αυτά τα μοντέρνα καφέ-ποτά στον κατάλογο, πολλά από τα οποία σερβίρονται μαζί με σνακ και λιχουδιές. Αλλά τι ακριβώς είναι το Boba, οι μαστιχωτές μικρές σφαίρες στον πάτο του ποτού σας;

Από τι φτιάχνεται το Boba;

Το Boba παρασκευάζεται από άμυλο ταπιόκας, (γνωστό και ως άμυλο μανιόκας) , γι’ αυτό και συχνά χαρακτηρίζεται και ως «μαργαριτάρι ταπιόκας». Είναι μικρές σφαίρες που συχνά σιγοβράζονται σε σιρόπι καστανής ζάχαρης για να αποκτήσουν γλυκιά γεύση και σκούρο μαύρο χρώμα.

Είναι πρακτικά άγευστο, γεγονός που το καθιστά εύκολο να συνδυαστεί με μια ποικιλία ποτών. Υπάρχουν επίσης popping ποικιλίες boba, οι οποίες είναι συχνά πολύχρωμες και γεμάτες με σιρόπια με γεύση φρούτων, όπως φράουλα ή λίτσι.

Λόγω της αυξανόμενης δημοτικότητας του boba, τα μαργαριτάρια ενσωματώνονται και σε άλλα ροφήματα πέρα από το παραδοσιακό τσάι με γάλα.

Οι τάσεις

Το Boba αναγνωρίστηκε από το Nation’s Restaurant News ως τάση στο φετινό National Restaurant Association Show και αλυσίδες όπως τα Starbucks, The Coffee Bean & Tea Leaf, Dutch Bros, Caribou Coffee, The Human Bean, Dunkin’, Sonic Drive-In και McDonald’s CosMc’s έχουν μπει στο παιχνίδι της εκμετάλλευσης του τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών αγοράς Datassential, το 46% του πληθυσμού των ΗΠΑ γνωρίζει το Boba και το 26% το έχει δοκιμάσει, με την απήχηση να είναι υψηλότερη μεταξύ της Gen Z και των Ασιατών καταναλωτών.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο