Τρίτη, 5 Νοεμβρίου, 2024
14.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καινοτομία: Βρώσιμη και βιώσιμη συσκευασία τροφίμων από υπολείμματα καφέ

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία ΤροφίμωνΚαινοτομία: Βρώσιμη και βιώσιμη συσκευασία τροφίμων από υπολείμματα καφέ
spot_img

Τσέχοι ερευνητές δημιούργησαν ένα πολλά υποσχόμενο υλικό για συσκευασίες τροφίμων.

Μετά το πετρέλαιο, ο καφές κατατάσσεται ως το δεύτερο προϊόν με τη μεγαλύτερη διακίνηση παγκοσμίως. Ο ορισμός του αλεσμένου καφέ (SCG) μπορεί να περιγραφεί ως τα απόβλητα που παράγονται μετά την κατανάλωση καφέ. Ερευνητές από Πανεπιστήμια της Τσεχίας δημιούργησαν βρώσιμες βιοδιασπώμενες συσκευασίες με προσθήκη λαδιού από αναλωμένο κατακάθι καφέ (SCG) και αξιολόγησαν τον τρόπο με τον οποίο αυτή η ενίσχυση μπορεί να επηρεάσει τις χημικές, υφές και ιδιότητες διαλυτότητας των πειραματικά παραγόμενων μεμβρανών. 

Τα φιλμ που παράχθηκαν βασίστηκαν σε κ-καρραγενάνη και τεχνικές έγχυσης-ξήρανσης σε τρυβλία Petri. Χρησιμοποιήθηκαν δύο τύποι γαλακτωματοποιητών: Tween 20 και Tween 80.

Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν πως τα βρώσιμα/βιοδιασπώμενα δείγματα συσκευασίας που παρήχθησαν με την προσθήκη ελαίου SCG έδειξαν υψηλότερη ( p< 0,05) αντιοξειδωτική ικανότητα σε σύγκριση με τις συσκευασίες ελέγχου που παράγονται χωρίς την προσθήκη ελαίου SCG. Η ενίσχυση της βρώσιμης/βιοδιασπώμενης συσκευασίας με την προσθήκη ελαίου SCG άλλαξε σημαντικά ( p < 0,05) τόσο τις χημικές όσο και τις φυσικές ιδιότητες των μεμβρανών. 

Συμπεράσματα: Με βάση τα ευρήματα που προέκυψαν, υποδείχθηκε ότι οι μεμβράνες που κατασκευάζονται με λάδι SCG διαθέτουν σημαντικές δυνατότητες να χρησιμεύσουν ως αποτελεσματικό και πολλά υποσχόμενο υλικό για σκοπούς συσκευασίας τροφίμων.

Για να διαβάσετε τη μελέτη πατήστε ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

7 νεκροί από την μαγιά στο ψωμί – Συνεχιζόμενη μόλυνση της γραμμής παραγωγής

Έκρηξη λιστερίωσης που σχετίζεται με προϊόντα μαγιάς Baker's, στην Ελβετία.

Ενθουσιασμός και χαρά στην τελετή απονομής των βραβείων FEA 2024

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκε η τελετή βράβευσης των βραβείων Food Experts’ Awards 2024 στο πλαίσιο της έκθεσης τροφίμων Food&Drink της ΔΕΘ HELEXPO.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο