Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
20 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η Σχέση του Έλληνα καταναλωτή με τον φούρνο της γειτονιάς

ΑρχικήΝέαΗ Σχέση του Έλληνα καταναλωτή με τον φούρνο της γειτονιάς
spot_img

Ποιοτική έρευνα για τη στάση των καταναλωτών σε σχέση με τα αρτοποιεία της γειτονιάς.

H Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος δημοσίευσε ποιοτική έρευνα* για τη στάση των καταναλωτών σε σχέση με τα αρτοποιεία της γειτονιάς, τις προτιμήσεις τους και τα κριτήρια επιλογής.

Το ψωμί είναι το κατ’ εξοχήν παγκόσμιο προϊόν διατροφής. Διαχρονικό, διατοπικό και γεμάτο θρεπτικά συστατικά, το συναντάμε σε κάθε γωνιά της Γης, σε κάθε πολιτισμό, σε όλες τις περιόδους της ανθρώπινης διαδρομής. Κατά διαστήματα λέγονται και ακούγονται διάφορα για το ψωμί, ότι δήθεν παχαίνει, ότι δήθεν δεν είναι θρεπτικό , ότι δήθεν πρέπει να καταναλώνουμε υποκατάστατά του για τους παραπάνω λόγους… Το ψωμί όμως από μόνο του ούτε ανθυγιεινό είναι ούτε παχυντικό! Και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι βρίσκεται στη βάση της πυραμίδας της μεσογειακής διατροφής.

Σύμφωνα λοιπόν με την Ποιοτική Έρευνα Στάσεων προς τους Παραδοσιακούς Φούρνους:

Στην ενότητα της Αντίληψης των Καταναλωτών που Προτιμούν το Φούρνο, τα κριτήρια είναι:

Καλύτερη ποιότητα του ψωμιού

Δέσιμο με την παράδοση

Σχέση με τον φούρναρη

Στην Ενότητα για το Ποιο είναι το Φρέσκο Ψωμί, τα κριτήρια είναι:

Tο Φρεσκοζυμωμένο

Το Ελληνικό ψωμί

Τέλος στη Σχέση με τον Φούρνο της Γειτονιάς, οι καταναλωτές αποφάνθηκαν ότι

Ο φούρνος θεωρείται ένα Οχυρό της Παράδοσης

Εμπιστεύονται τον Αρτοποιό

Συνδέεται με θετικές αναμνήσεις και την γλύκα του ζεστού ψωμιού.

*Η έρευνα είχε διενεργηθεί από την Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος τον Οκτώβριο του 2021 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ψωμιού.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο