ΑρχικήΝέαΚαταναλωτήςΚ. Τσουκαλάς: «Θα ζητήσουν συγνώμη από τους καταναλωτές; Θα απολογηθούν στην κοινωνία;»

Κ. Τσουκαλάς: «Θα ζητήσουν συγνώμη από τους καταναλωτές; Θα απολογηθούν στην κοινωνία;»

2 λεπτά ανάγνωσης

Ανάρτηση-δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγή, Κώστα Τσουκαλά για την ανακοίνωση σύστασης Ανεξάρτητης Αρχής για την εποπτεία της αγοράς

«Ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Θεοδωρικάκος εξήγγειλε νέα ανεξάρτητη αρχή για την εποπτεία της αγοράς και την προστασία του καταναλωτή. Πολύ αργά, η ζημιά που έχει ήδη γίνει δεν αντιστρέφεται», αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγή, Κώστας Τσουκαλάς, σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Προσθέτει ότι «οι καταναλωτές έχουν ήδη υποστεί ένα δυσβάσταχτο οικονομικό πλήγμα λόγω του ανεξέλεγκτου πάρτι αισχροκέρδειας που ανέχθηκε και τροφοδότησε η πολιτική της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας».

- Advertisement -

Επισημαίνει ότι «το ΠΑΣΟΚ και ο Νίκος Ανδρουλάκης, από το 2022, επανειλημμένα, έχουν προτείνει την δημιουργία Ενιαίας Αρχής Καταναλωτή ως ισχυρού θεσμού για την ενημέρωση και προστασία των καταναλωτών, την εδραίωση δυναμικής κρατικής εποπτείας σε όλο το φάσμα της αγοράς με ταυτόχρονη συνεχή άσκηση ελέγχων και διεύρυνση των αρμοδιοτήτων της Επιτροπής Ανταγωνισμού». Σχολιάζει ότι όμως «η κομματική τύφλωση και η υπόθαλψη μεγάλων συμφερόντων δεν επέτρεπαν στην κυβέρνηση να αποδεχθεί την πρόταση μας» και «της πήρε τρία χρόνια να αναγνωρίσει το λάθος της και να αποδεχθεί έστω και στα λόγια ότι το ΠΑΣΟΚ είχε δίκιο και να εξαγγείλει τη δική μας πρόταση ως δήθεν δική της».

«Θα ζητήσουν συγνώμη από τους καταναλωτές; Θα απολογηθούν στην κοινωνία;», ρωτά ο κ. Τσουκαλάς, προσθέτοντας ότι «οι Ελληνίδες και οι Έλληνες πλήρωσαν πολύ ακριβά την συνειδητή αδράνεια της κυβέρνησης»

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Τι πραγματικά προσφέρουν τα συμπληρώματα που υπόσχονται «ενέργεια» – Έλεγχος σε 8 γνωστά συστατικά

Ο έλεγχος δείχνει ότι βιταμίνες, μέταλλα και διεγερτικά δεν αποτελούν απαραίτητα λύση για την επίμονη κόπωση

Ανακοινώθηκε η μάρκα του καφέ που σήμανε συναγερμό σε 15 χώρες – Στο νοσοκομείο καταναλωτής – Η μάρκα πωλείται και στην Ελλάδα (φωτογραφία)

Εμετός, διάρροια και νοσηλεία στην επίσημη αναφορά – Τι απαντά η εταιρεία για την επίμαχη παρτίδα.

Ποιο ψάρι του Σαρωνικού συνδέθηκε με υψηλότερη έκθεση σε τοξικό υδράργυρο – Ανάλυση σε 179 ψάρια

Σήμερα δημοσιεύτηκε νέα μελέτη για τον υδράργυρο σε ψάρια του Σαρωνικού και τον πιθανό κίνδυνο για την υγεία.