Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου, 2022
12.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τελικά, το ακριβό φαγητό έχει καλύτερη γεύση;

ΑρχικήΝέαΚαταναλωτήςΤελικά, το ακριβό φαγητό έχει καλύτερη γεύση;
spot_img

Νέα μελέτη δείχνει ότι οι άνθρωποι αλλάζουν τις αντιλήψεις τους για τη γεύση του φαγητού με βάση το πόσο κοστίζει.

Τα χρήματα από μόνα τους μπορεί να μην έχουν γεύση, αλλά σίγουρα αλλάζουν τη νοοτροπία μας για το πόσο νόστιμο είναι ένα φαγητό. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Cornell, σε μια νέα μελέτη που παρουσιάστηκε στη συνάντηση Experimental Biology.

Οι ερευνητές πήγαν σε έναν ιταλικό μπουφέ στα βόρεια της Νέας Υόρκης και μελέτησαν τις διατροφικές συνήθειες 139 πελατών, τροποποιώντας τις τιμές του μπουφέ. Στη μία ομάδα πελατών το γεύμα από τον μπουφέ προσφέρθηκε έναντι φθηνής τιμής και στην άλλη ομάδα διπλάσια τιμή και τους ζητήθηκε βαθμολογήσουν τη γενικότερη εμπειρία τους αναφορικά με τη γεύση, το εστιατόριο και την πρώτη, μεσαία και τελευταία γεύση του φαγητού με βάση μια κλίμακα εννέα βαθμών. 

Πράγματι, οι πελάτες που πλήρωσαν για τον ακριβό μπουφέ, απόλαυσαν το φαγητό τους 11% περισσότερο από τους πελάτες που έφαγαν τον μπουφέ με την χαμηλή τιμή. Σε ένα άλλο ενδιαφέρον εύρημα, οι άνθρωποι που γευμάτιζαν από τον φθηνό μπουφέ ένιωθαν περισσότερες ενοχές για την ποσότητα που κατανάλωναν, παρόλο που και οι δύο ομάδες κατανάλωναν την ίδια ποσότητα φαγητού. 

Η έρευνα επιβεβαιώνει την τάση των ανθρώπων να συνδέουν το κόστος με την ποιότητα, ακόμα και αν πρόκειται για μικρές διαφορές στην τιμή.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέα αποκαλυπτικά ευρήματα μελέτης σχετικά με την επιβίωση του SARS-COV-2 σε τρόφιμα

Γιατί ο ιός επιβιώνει σε ζαμπόν και τυρί τσένταρ και όχι σε μήλα ελιές και σφολιάτες.

Διοξείδιο του τιτανίου: Η ΕΕ και ο ΕΦΕΤ ξεκαθάρισαν στο cibum τι ισχύει μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου

Τι έχουν να πουν εκπρόσωποι της βιομηχανίας τροφίμων, αλλά και εκπρόσωπος της ίδιας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη νέα σύγχυση που επέφερε η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου να αναιρέσει την κατάταξη του διοξειδίου του τιτανίου ως καρκινογόνου ουσίας;

Βιομηχανία τροφίμων: Ανεπαρκείς οι πρακτικές διαχείρισης νερού σύμφωνα με έκθεση

Οι περισσότερες εταιρείες τροφίμων έχουν αδύναμες ή καθόλου πρακτικές διαχείρισης νερού, σύμφωνα με έκθεση της Morningstar.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα