Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου, 2022
17.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πιστοποιητικά ανάλυσης τροφίμων (CoA) χωρίς να έχουν γίνει αναλύσεις!

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΠιστοποιητικά ανάλυσης τροφίμων (CoA) χωρίς να έχουν γίνει αναλύσεις!
spot_img

Η επιχείρηση-σκούπα των Ιταλικών Αρχών μετά την επιδημία λιστέρια, αποκάλυψε μεταξύ πολλών άλλων και παράνομες πρακτικές από εργαστήρια ανάλυσης τροφίμων.

Η κινητοποίηση των Ιταλικών Αρχών μετά την μεγαλύτερη επιδημία Λιστερίωσης που έχει συμβεί ποτέ στη χώρα οδήγησε σε «εντυπωσιακά» ευρήματα όσον αφορά στην ασφάλεια των Τροφίμων. Οι έλεγχοι ήταν σαρωτικοί σε 1.095 εταιρείες σε διάφορες περιοχές της χώρας και οδήγησαν σε κατάσχεση 14 τόνων τροφίμων αξίας 327.000 ευρώ και σε λουκέτα 23 εγκαταστάσεων παραγωγής και επεξεργασίας τροφίμων.

Μεταξύ των επιχειρήσεων που εμπλέκονται και ελέγχθηκαν είναι και δύο ιδιωτικά εργαστήρια αναλύσεων τροφίμων στο Παλέρμο. Η ομάδα υγείας των καραμπινιέρων σε συνεργασίας με το Υπουργείο Υγείας ανακαλύψαν μη εξουσιοδοτημένα αποτελέσματα. Συγκεκριμένα σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, δύο ιδιωτικά εργαστήρια αναλύσεων με μη εξουσιοδοτημένα αποτελέσματα, παρήγαγαν ψευδείς αναφορές που πιστοποιούσαν αναλυτικές και μικροβιολογικές παραμέτρους που δεν ήταν αληθείς καθώς βασίζονταν σε αναλύσεις που δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ σε τρόφιμα!

Να σημειωθεί πως στο 30% (335) των εγκαταστάσεων παραγωγής τροφίμων που ελέγχθηκαν διαπιστώθηκαν παρατυπίες ενώ οι ελεγκτές συνολικά από την επιχείρηση–σκούπα παρέπεμψαν στην δικαιοσύνη 310 στελέχη και εργαζόμενους στη Ιταλική βιομηχανία τροφίμων.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιομηχανία τροφίμων: Ανεπαρκείς οι πρακτικές διαχείρισης νερού σύμφωνα με έκθεση

Οι περισσότερες εταιρείες τροφίμων έχουν αδύναμες ή καθόλου πρακτικές διαχείρισης νερού, σύμφωνα με έκθεση της Morningstar.

Οι νέοι κανόνες της ΕΕ για τις συσκευασίες

Θεσπίζεται συγκεκριμένο ποσοστό επαναχρησιμοποιούμενων ή επαναπληρούμενων συσκευασιών που θα πρέπει να προσφέρουν οι εταιρείες στους καταναλωτές.

Ελληνικό γιαούρτι: Μελέτη για τον εμπλουτισμό του με πρωτεΐνη ορού γάλακτος χωρίς λακτόζη

Ενθαρρυντικά για την γαλακτοβιομηχανία είναι τα ευρήματα επιστημονικής μελέτης για την παραγωγή ελληνικών γιαουρτιών για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα