Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
21.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Συμβουλές για την ασφάλεια των τροφίμων στις υπαίθριες αγορές

ΑρχικήΝέαΣυμβουλές για την ασφάλεια των τροφίμων στις υπαίθριες αγορές
spot_img

Τι προτείνει το USDA.

   Το Υπουργείο Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών (USDA) εξέδωσε πρόσφατα ορισμένες συμβουλές για τους καταναλωτές που ψωνίζουν σε υπαίθριες αγορές και συνιστά στους αγοραστές να έχουν κατά νου την ασφάλεια των τροφίμων όταν ψωνίζουν στους δημοφιλείς χώρους για να αποφύγουν τις τροφιμογενείς ασθένειες.

   Πολλές μάλιστα ανοιχτές αγορές όπως η Βαρβάκειος ή η λαϊκή, είναι ιδιαίτερα επιρρεπείς σε βακτήρια που προκαλούν τροφιμογενείς ασθένειες, λόγω του ότι τα προϊόντα εκτίθενται σε υψηλές θερμοκρασίες, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Το USDA συνιστά στους καταναλωτές που επισκέπτονται τέτοιες αγορές, να αναζητούν πωλητές που εμφανίζουν ευπαθή είδη όπως ωμά κρέατα και μαλακά τυριά σε πάγο. Οι καταναλωτές θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να φέρουν μια μονωμένη σακούλα ή κούλερ με πάγο που θα κρατά τα ευπαθή προϊόντα σε ασφαλή θερμοκρασία κατά τη διάρκεια του χρόνου που χρειάζεται για να τελειώσουν τα ψώνια και να γυρίσουν στο σπίτι, ειδικά αν είναι μια ζεστή μέρα. Παραδείγματα πηγής κρύου περιλαμβάνουν πάγο, παγωμένα πακέτα τζελ ή κατεψυγμένα ποτά.

   Το ωμό κρέας και τα πουλερικά πρέπει να διατηρούνται στο ψυγείο για ασφάλεια και οι αγοραστές πρέπει να αγοράζουν ωμό κρέας και πουλερικά στην αγορά των αγροτών μόνο εάν τα είδη διατηρούνται κρύα από τον πωλητή, σύμφωνα με το USDA. Οι καταναλωτές που αγοράζουν ωμό κρέας και πουλερικά θα πρέπει να τα τοποθετούν σε ξεχωριστή σακούλα από έτοιμα προς κατανάλωση είδη, όπως φρούτα και λαχανικά, για να αποφευχθεί η διασταυρούμενη μόλυνση από βακτήρια που μπορεί να προκαλέσουν τροφιμογενείς ασθένειες.

   Αφού αγγίξουν συσκευασίες ωμού κρέατος και πουλερικών, η υπηρεσία συνιστά στους αγοραστές να πλένουν τα χέρια τους με σαπούνι και νερό ή απολυμαντικό χεριών με περιεκτικότητα σε αλκοόλ τουλάχιστον 60%.

   Οι αγοραστές θα πρέπει να επιλέγουν φρούτα και λαχανικά που δεν έχουν μώλωπες ή φθορές, γεγονός που μπορεί να προσφέρει ένα περιβάλλον όπου τα βακτήρια μπορούν να πολλαπλασιαστούν και να ευδοκιμήσουν, προειδοποιεί η FDA. Ολόκληρα φρούτα και λαχανικά μπορούν να εκτεθούν σε εξωτερικές θερμοκρασίες, αλλά τα ευπαθή προϊόντα όπως φράουλες, μαρούλια, βότανα και μανιτάρια θα πρέπει να διατηρούνται στο ψυγείο μετά την αγορά. Επίσης τα ήδη κομμένα ή αποφλοιωμένα φρούτα και λαχανικά πρέπει να διατηρούνται στο ψυγείο για ασφάλεια, επομένως οι αγοραστές θα πρέπει να αγοράζουν τέτοια είδη μόνο εάν είναι αποθηκευμένα σε πάγο ή στο ψυγείο κατά την αγορά.

   Τέλος, ενώ οι επαναχρησιμοποιούμενες σακούλες είναι ένας βολικός και φιλικός προς το περιβάλλον τρόπος για να μεταφέρετε τρόφιμα από τη αγορά, το USDA συνιστά να πλένονται συχνά με ζεστό σαπούνι και νερό.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο