Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
13.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κατασχέθηκαν 10 τόνοι τυριών – Έφοδοι των Ιταλικών αρχών σε γαλακτοκομεία

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΚατασχέθηκαν 10 τόνοι τυριών - Έφοδοι των Ιταλικών αρχών σε γαλακτοκομεία
spot_img

Συνεχίζονται οι έλεγχοι καραμπινιέρων σε εταιρείες τροφίμων στην Ιταλία.

Οι καραμπινιέροι της μονάδας Anti-Sophistication του Παλέρμο, μαζί με τους άνδρες της Compagnia di Cammarata, πραγματοποίησαν στοχευμένο έλεγχο σε τοπικό γαλακτοκομείο, διαπιστώνοντας κάποιες παρατυπίες και κατάσχεσαν πάνω από 10.000 κιλά τυρί.

 Ο έλεγχος έγινε σε γαλακτοκομείο στην Cammarata όπου διαπιστώθηκε ότι τα προϊόντα που προορίζονταν για εμπορία ήταν άγνωστης προέλευσης. Τα τυριά κατασχέθηκαν και στάλθηκαν στο εργαστήριο για διαπίστωση της υγιεινής τους. Στο γαλακτοκομείο επιβλήθηκαν δύο διοικητικές κυρώσεις συνολικού ύψους 4.500 ευρώ.

Επίσης στο πλαίσιο ελέγχων σε τοπικές εταιρείες, οι Καραμπινιέρηδες του NAS στο Μπάρι ανακάλυψαν παράνομο γαλακτοκομείο στο κέντρο της πόλης της Άνδριας. Κρυμμένο μέσα σε μια εγκαταλελειμμένη κατασκευή, το διαχειρίζονταν ένας 65χρονος ντόπιος και ένας 56χρονος Τυνήσιος, οι οποίοι εργάζονταν χωρίς εξουσιοδοτήσεις και την αναγνώριση σφραγίδας CE, απαραίτητη για την ενεργοποίηση της υπάρχουσας  δραστηριότητας. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκαν επίσης σοβαρές υγιεινομικές ελλείψεις, όπως παρουσία εντόμων, εκτεταμένη σκουριά, παλιός εξοπλισμός και τεράστια μούχλα σε όλους τους χώρους του εργοστασίου. Επί τόπου ζητήθηκε η παρέμβαση του προσωπικού της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας η οποία προχώρησε σε αναστολή της δραστηριότητας, ενώ οι Καραμπινιέροι κατέσχεσαν περίπου 64 κιλά γαλακτοκομικών προϊόντων χωρίς τα απαραίτητα στοιχεία για την εγγύηση της προέλευσής τους, σύμφωνα με το νόμο. Σε βάρος του ιδιοκτήτη της επιχείρησης σχηματίστηκε
διοικητική παράβαση 1.500 ευρώ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πατατάκια: Ευρήματα μελέτης σε 14 μάρκες για επικίνδυνες ουσίες, φυσικοχημικές και αισθητηριακές ιδιότητες

Πόσο ικανοποιείται η απαίτηση των καταναλωτών, για πιο υγιεινά πατατάκια χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση και την ποιότητα.

Μελομακάρονα εμπορίου: Το συντηρητικό που περιέχουν και το “ψεύτικο” συστατικό

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα συντηρητικά και τα πρόσθετα στα μελομακάρονα εμπορίου.

Τα 8 πιο κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων

Ομάδα εμπειρογνωμόνων από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τη βιομηχανία, ξεχώρισε τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία τροφίμων που σχετίζονται με την επιστήμη και την τεχνολογία των τροφίμων από ερευνητική σκοπιά.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο