Πέμπτη, 17 Απριλίου, 2025
17.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κατεψυγμένες πίτσες: Το αποτέλεσμα εργαστηριακής δοκιμής σε 21 προϊόντα σουπερμάρκετ

ΑρχικήΝέαΚατεψυγμένες πίτσες: Το αποτέλεσμα εργαστηριακής δοκιμής σε 21 προϊόντα σουπερμάρκετ
spot_img

Το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικά καλή γεύση, αλλά και ένα διατροφικό πρόβλημα.

Ο χρόνος και η οικονομική τιμή έχουν αναγάγει τις κατεψυγμένες πίτσες σε μία πολύ δημοφιλή επιλογή στα σύγχρονα νοικοκυριά. Αν και έχουν ωραία γεύση και κανείς δεν λέει όχι σε ένα κομμάτι, το τι περιέχουν και πόσο θρεπτικές παραμένει ένα αναπάντητο ερώτημα, το οποίο προσπάθησε να λύσει το γερμανικό εργαστήριο Stiftung Warentest μέσω εργαστηριακών αναλύσεων.

- Advertisement -

Οι ερευνητές υπέβαλαν σε δοκιμή 21 προϊόντα κατεψυγμένης πίτσας με σαλάμι από γνωστά σουπερμάρκετ, μεταξύ των οποίων και 3 πίτσες Vegan.

Οι αναλύσεις κατέληξαν στο συμπέρασμα πως ναι μεν είναι νόστιμες καιμερικές μπορουν να ανταγωνιστούν επάξια τις φρέσκιες, αλλά τα υψηλά επίπεδα αλατιού, λιπαρών ή θερμίδων τις καθιστούν ακατάλληλες για καθημερινή κατανάλωση. Το αλάτι προέρχεται κυρίως από τα αλλαντικά και το τυρί αλλά και τη ζύμη. Σε δύο περιπτώσεις, μια ολόκληρη πίτσα περιέχει ακόμη και περισσότερα από τα 6 γραμμάρια αλατιού που συνιστά η Γερμανική Εταιρεία Διατροφής την ημέρα. Η περίσσεια αλατιού προάγει την υψηλή αρτηριακή πίεση, η οποία με τη σειρά της μπορεί να προκαλέσει καρδιακές προσβολές και εγκεφαλικά.

Πολλές όμως σημείωσαν υψηλή βαθμολογία, και έξι πίτσες έλαβαν ακόμη και μια «πολύ καλή» βαθμολογία. Όσον αφορά την περιεκτικότητα σε θερμίδες, μία πίτσα μπορεί να φτάσει τις 1079 χιλιοθερμίδες ανά πίτσα», εξηγεί ο επικεφαλής του τεστ Dr. Jochen Wettach. Ο χημικός τροφίμων υπολογίζει: «Μια γυναίκα 25 έως 51 ετών που δεν κινείται πολύ θα είχε χρησιμοποιήσει περισσότερο από το ήμισυ του ημερήσιου προϋπολογισμού της με μία πίτσα». Όσον αφορά τις vegan πίτσες  όλα τα προϊόντα ήταν απαλλαγμένα από ζωικά συστατικά.

Όλα τα αποτελέσματα των δοκιμών είναι διαθέσιμα στη διεύθυνση www.test.de/pizza.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Επιβίωση των μελισσών χωρίς γύρη – Επιστημονική ανακάλυψη μετά από έρευνα 10 ετών

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν μια νέα πηγή τροφής που έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί τις αποικίες μελισσών επ' αόριστον χωρίς φυσική γύρη

ΕΕ: Τα καλλυντικά παραμένουν και το 2024 τα πιο επικίνδυνα προϊόντα στην ευρωπαϊκή αγορά – Έκθεση του RAPEX

Τα καλλυντικά βρίσκονται ξανά στην κορυφή της λίστας των πιο επικίνδυνων προϊόντων που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Αλλάζει το “παιχνίδι” στην ανίχνευση παθογόνων στα τρόφιμα – Νέα καινοτόμος τεχνολογία ανάλυσης

Η νέα μέθοδος μειώνει σημαντικά τον χρόνο ανίχνευσης παθογόνων σε λιγότερο από τέσσερις ώρες και κοστίζει μόλις 0,5$ ανά δείγμα
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα