Η εταιρεία δεν έχει διευκρινίσει την ακριβή προέλευση των κίτρινων πλαστικών σωματιδίων, αλλά πιθανώς προέρχονται από κάποιο στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας, όπως ο εξοπλισμός συσκευασίας ή η μεταφορά των πρώτων υλών.
Τα σούπερ μάρκετ βιολογικών προϊόντων στη Γερμανία Alnatura εξέδωσαν επείγουσα προειδοποίηση για πιθανή ύπαρξη κίντρινο πλαστικών κομματιών στο σπανάκι ιδιωτικής ετικέτας της.

Πρόκειται για τη συσκευασία με το κατεψυγμένο σπανάκι Alnatura, βάρους 450 γρ με αριθμό παρτίδας: L240924 N3 που βρίσκεται στο πλάι του αναδιπλούμενου κουτιού, ακριβώς κάτω από την ημερομηνία λήξεως.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Είναι το μέλι σας νοθευμένο; Πώς θα το καταλάβετε – Οι συστάσεις των Αρχών και των ειδικών
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Επικίνδυνες χημικές ουσίες σε αρώματα και κολόνιες – Πώς θα μειώσετε την έκθεσή σας σε αυτές
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Γιατί πολλά απορρυπαντικά εξακολουθούν να περιέχουν το απαγορευμένο χημικό; Το Cibum απαντά σε νέα καταγγελία αναγνώστη
Η Alnatura δεν έχει διευκρινίσει την ακριβή προέλευση των κίτρινων πλαστικών σωματιδίων, αλλά πιθανώς προέρχονται από κάποιο στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας, όπως ο εξοπλισμός συσκευασίας ή η μεταφορά των πρώτων υλών.
Τα πλαστικά θραύσματα μπορεί να προκαλέσουν τραυματισμούς στο στόμα και το λαιμό, καθώς και εσωτερικά τραύματα και αιμορραγία. Συνεπώς, η κατανάλωση των επηρεαζόμενων προϊόντων δεν συνιστάται.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Κάθε επιπλέον ώρα ημερήσιου χρόνου μπροστά στην οθόνη αυξάνει τον κίνδυνο προβλημάτων όρασης – Ευρήματα μελέτης
Οι πελάτες που έχουν το αντίστοιχο σπανάκι στο σπίτι μπορούν να το επιστρέψουν σε όλα τα καταστήματα Alnatura και άλλες αλυσίδες λιανικής πώλησης που διακινούν προϊόντα Alnatura και να λάβουν αντικατάσταση του προϊόντος– ακόμη και χωρίς την επίδειξη της απόδειξης.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Επείγουσα προειδοποίηση για δημοφιλές σνακ – Η λάθος συσκευασία και οι σοβαροί κίνδυνοι που εγκυμονεί
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Καταρρέει η θεωρία προέλευσης του σύγχρονου ανθρώπου από τον Homo sapiens – Νέα στοιχεία Γενετικής Μελέτης
*Το Cibum είναι εξειδικευμένο site ασφάλειας τροφίμων και απευθύνεται στον κλάδο και στους επαγγελματίες τροφίμων, όπως και σε συνειδητοποιημένους καταναλωτές. Το παρόν άρθρο έχει σκοπό να προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες στους επιστήμονες τροφίμων και επαγγελματίες που σχεδιάζουν τα συστήματα και μέτρα ασφάλειας τροφίμων των επιχειρήσεων τροφίμων. Τα συμβάντα ασφάλειας τροφίμων σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο αποτελούν πολύτιμα εισερχόμενα δεδομένα στην ανάλυση επικινδυνότητας της διαδικασίας διαχείρισης τροφίμων (HACCP) που υποχρεούται να συντάσσει και να διατηρεί βάση νόμου, κάθε επιχείρηση τροφίμων.