Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2023
13.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Kerrygold: Αναβάλλονται τα σχέδια επέκτασης 40 εκατ. € μετά από προσφυγή ενός κατοίκου!

ΑρχικήΝέαKerrygold: Αναβάλλονται τα σχέδια επέκτασης 40 εκατ. € μετά από προσφυγή ενός κατοίκου!
spot_img

cibum team

Τα σχέδια για επέκταση 40 εκατομμυρίων ευρώ ενός εργοστασίου Kerrygold στο Mitchelstown , στο County Cork της Ιρλανδίας με πληθυσμό περίπου 3.740 κατοίκους , που θα διπλασιάσει τη χωρητικότητα στην υπάρχουσα εγκατάσταση, έχουν τεθεί σε αναμονή μετά από αντίρρηση ενός κατοίκου της περιοχής.

Το συμβούλιο του Cork County αποφάσισε να χορηγήσει άδεια για επέκταση της εγκατάστασης επεξεργασίας βουτύρου στην Kerrygold, αλλά ένας κάτοικος έκανε προσφυγή ζητώντας την ακύρωση της απόφασης με βασική αιτία «απαράδεκτες οσμές και ενόχληση» από βαρέα φορτηγά οχήματα που πηγαίνουν από και προς το εργοστάσιο μέσω του κέντρου της πόλης, σε αντίθεση με τις υπάρχουσες συνθήκες σχεδιασμού.

Η Ornua, στην οποία ανήκει η Kerrygold Butter Packing Ireland, ζήτησε έγκριση για την επέκταση προκειμένου να αυξηθεί η χωρητικότητα του εργοστασίου, που άνοιξε το 2016, σε 80.000 τόνους ετησίως. Ο Ornua είπε ότι όλη η πρόσβαση από και προς το εργοστάσιο θα συνεχίσει να γίνεται μέσω του υπάρχοντος δρόμου πρόσβασης.

Οι αντιρρήσεις αφορούν και το πρόβλημα που δημιουργείται από τα φορτηγά που έχουν πρόσβαση στην εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων που χρησιμοποιείται επίσης από το παρακείμενο εργοστάσιο Dairygold από την πόλη, ενώ ανησυχία υπάρχει και για τον αντίκτυπο της ανάπτυξης στο περιβάλλον, ενώ σύμφωνα με τους κατοίκους τα υπάρχοντα επίπεδα παραγωγής γάλακτος «προκαλούν ήδη σημαντικές και παράνομες περιβαλλοντικές ζημιές».

Η Ornua, παλαιότερα γνωστή ως Irish Dairy Board, στοχεύει να αυξήσει τις πωλήσεις γαλακτοκομικών προϊόντων της Kerrygold σε 2 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως έως το 2025, με ιδιαίτερη έμφαση στις αγορές στις ΗΠΑ, τη Γερμανία και την Ασία . Σύμφωνα με την Ornua, 8,6 εκατομμύρια πακέτα βούτυρο Kerrygold πωλούνται κάθε εβδομάδα σε 110 διαφορετικές χώρες.

Πηγή: Τhe Ιrish Τimes

Ακολουθήστε μας στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιολογικά προϊόντα: Μόνο με πιστοποίηση οι εξαγωγές στις ΗΠΑ – Διευκρινήσεις από την  TÜV AUSTRIA Hellas

Η Μ. Αγαπητού της TÜV AUSTRIA Hellas, παραθέτει βήμα βήμα τις νέες προϋποθέσεις και διαδικασίες που απαιτούνται για τις εξαγωγές βιολογικών προϊόντων στις ΗΠΑ.

Σοκ: 30% αυξήθηκε το κόστος παρασκευής πίτσας Μαργαρίτα στην Ιταλία

Σύμφωνα με τον μηνιαίο δείκτη Pizza Margherita Index του Bloomberg.

EFSA: Μεγάλη μείωση της ανώτερης ανεκτής ημερήσιας πρόσληψης σεληνίου – Προκαλεί τριχόπτωση!

Από 300 μg/ημέρα πάει στα 255 μg/ημέρα - H αλωπεκία επιλέχθηκε από την ομάδα της EFSA ως το κρίσιμο τελικό σημείο στο οποίο βασίζεται ένα UL για το σελήνιο.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα