Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κλείνει εργοστάσιο της Pepsi Cο λόγω σαλμονέλας στα Quaker Oats

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΚλείνει εργοστάσιο της Pepsi Cο λόγω σαλμονέλας στα Quaker Oats
spot_img

Δεκάδες προϊόντα από τα δημοφιλή δημητριακά Quaker Oats έχουν ανακληθεί λόγω σαλμονέλας.

Δεκάδες προϊόντα δημητριακών πρωινού ανακλήθηκαν στα τέλη του 2023 και στις αρχές του 2024 σε ΗΠΑ και Καναδά, όταν στα προϊόντα ανιχνεύτηκε ο παθογόνος μικροοργανισμός σαλμονέλα. Όπως είχε ανακοινώσει επίσημα και η Quaker Oats Company θυγατρική της PepsiCo, η σαλμονέλα, μπορεί να προκαλέσει σοβαρές και μερικές φορές θανατηφόρες λοιμώξεις σε μικρά παιδιά, αδύναμα ή ηλικιωμένα άτομα και άλλα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα. Μάλιστα  Καναδοί καταναλωτές που φέρεται να εκτέθηκαν σε μολυσμένα προϊόντα της Quaker Oats Company, ανέθεσαν σε δικηγορική εταιρία από το Βανκούβερ να καταθέσει ομαδική αγωγή κατά της εταιρίας. 

Μετά από αυτά, όπως αναφέρει το FSN o δήμαρχος της πόλης Danville του Ιλινόις επιβεβαίωσε ότι η PepsiCo θα κλείσει οριστικά ένα εργοστάσιο Quaker Oats που έχει ήδη κλείσει προσωρινά κατά τη διάρκεια ανάκλησης, προϊόντων granola τον Δεκέμβριο του 2023.

Ο δήμαρχος Ricky Williams Jr. δήλωσε ότι το εργοστάσιο θα κλείσει στις 8 Ιουνίου, σύμφωνα με μια ανάρτηση στο Facebook. Η παραγωγή στο εργοστάσιο περιελάμβανε περισσότερα από 60 προϊόντα που ανακλήθηκαν τον Δεκέμβριο του 2023 και τον Ιανουάριο του 2024 λόγω μόλυνσης από σαλμονέλα. Το εργοστάσιο λειτουργούσε εδώ και 65 χρόνια και απασχολούσε 510 άτομα.

Η εταιρεία που επιβεβαίωσε τα νέα για το κλείσιμο στις 3 Απριλίου θα μεταφέρει την παραγωγή προϊόντων που παρασκευάζονται στο εργοστάσιο σε άλλες εγκαταστάσεις. 

 Η PepsiCo δήλωσε ότι «Μετά από λεπτομερή ανασκόπηση, αποφασίσαμε ότι η ικανοποίηση των μελλοντικών αναγκών παραγωγής μας θα απαιτούσε εκτεταμένο κλείσιμο για βελτιώσεις και εκσυγχρονισμό».

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο