Δευτέρα, 15 Αυγούστου, 2022
30.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κρασί με κάνναβη. Η νέα τάση στα οινοπνευματώδη.

ΑρχικήΝέαΚρασί με κάνναβη. Η νέα τάση στα οινοπνευματώδη.
spot_img

cibum team

Χαλάρωση στο τετράγωνο προσφέρει το καινοτόμο ποτό που δημιουργήθηκε στο Μπορντώ της Γαλλίας. Η ιδιαιτερότητα αυτού του αλκοολούχου ποτού εντοπίζεται στο ότι περιέχει κάνναβη.

Δημιουργός  του «Burdi W» είναι ο 28χρονος επιχειρηματίας Ραφαέλ Ντε Πάμπλοο οποίος  εγχέει στην τοπική ποικιλία κρασιού Πετί βερντό,  κανναβιδιόλη (CBD), μία από τις βασικές ουσίες που βρίσκονται στην κάνναβη.

Στη Γαλλία η κανναβιδιόλη είναι νόμιμη και έχει πάρει πιστοποιήσεις για κάποιες θεραπευτικές ιδιότητες όπως η μείωση του άγχους.

«Η κανναβιδιόλη προσθέτει μία επιπλέον χαλαρότητα στην, ήδη, κλασική χαλαρότητα που προσφέρει το αλκοόλ. Στόχος μας είναι να συμφιλιώσουμε τους νέους με το κρασί», δήλωσε ο Ντε Πάμπο, σύμφωνα με τον οποίο το «μαγικό» ποτό, έχει προσελκύσει περισσότερους από 1.000 χορηγούς και ήδη έχουν πουληθεί 8.000 μπουκάλια προς 34 ευρώ το ένα. Οι περισσότεροι από τους αγοραστές είναι στη Γαλλία, αλλά οι παραγγελίες φτάνουν και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες καθώς και από τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου το ποτό είναι δημοφιλές όπως λέει ο ίδιος.

Ωστόσο, η οινική κοινότητα δεν βλέπει και πολύ θετικά αυτό το εγχείρημα. «Το κρασί είναι κρασί. Δεν καταλαβαίνω γιατί να προσθέσεις ουσίες που βελτιώνουν τη διάθεση στο κρασί, υπάρχει ήδη αλκοόλ σε αυτό», δήλωσε ο οινοποιός Ντιέν Κοβά.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Ο “πόλεμος” του μπαλσάμικου: Η Ιταλία μηνύει τη Σλοβενία για το παραδοσιακό ξύδι

Η Ιταλία κινεί διαδικασίες για να μονοπωλήσει και να διεκδικήσει την αυθεντικότητα του παραδοσιακού ξιδιού της και να υπερασπιστεί τον όρο «βαλσάμικο ξύδι της Μόντενα».

Η EFSA διατυπώνει συστάσεις για τη βελτίωση της καλής διαβίωσης των εκτρεφόμενων χοίρων

Η EFSA δημοσίευσε επιστημονική γνώμη σχετικά με την καλή μεταχείριση των χοίρων στην εκμετάλλευση, η πρώτη από τις διάφορες γνωμοδοτήσεις σχετικά με την καλή μεταχείριση των ζώων που θα εκδοθεί το επόμενο έτος στο πλαίσιο της στρατηγικής «Από το αγρόκτημα στο πιάτο».

Η σηψαιμία μπορεί να είναι μια δαπανηρή συνέπεια των τροφιμογενών ασθενειών – Στην κορυφή Shigella και Τοξόπλασμα

Μερικές φορές οι τροφιμογενείς λοιμώξεις από βακτήρια, ιούς ή παράσιτα μπορούν να οδηγήσουν σε σήψη, οδηγώντας σε σοβαρές και δυνητικά θανατηφόρες επιπλοκές.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα