Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
25.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κρασί με κάνναβη. Η νέα τάση στα οινοπνευματώδη.

ΑρχικήΝέαΚρασί με κάνναβη. Η νέα τάση στα οινοπνευματώδη.
spot_img

cibum team

Χαλάρωση στο τετράγωνο προσφέρει το καινοτόμο ποτό που δημιουργήθηκε στο Μπορντώ της Γαλλίας. Η ιδιαιτερότητα αυτού του αλκοολούχου ποτού εντοπίζεται στο ότι περιέχει κάνναβη.

Δημιουργός  του «Burdi W» είναι ο 28χρονος επιχειρηματίας Ραφαέλ Ντε Πάμπλοο οποίος  εγχέει στην τοπική ποικιλία κρασιού Πετί βερντό,  κανναβιδιόλη (CBD), μία από τις βασικές ουσίες που βρίσκονται στην κάνναβη.

Στη Γαλλία η κανναβιδιόλη είναι νόμιμη και έχει πάρει πιστοποιήσεις για κάποιες θεραπευτικές ιδιότητες όπως η μείωση του άγχους.

«Η κανναβιδιόλη προσθέτει μία επιπλέον χαλαρότητα στην, ήδη, κλασική χαλαρότητα που προσφέρει το αλκοόλ. Στόχος μας είναι να συμφιλιώσουμε τους νέους με το κρασί», δήλωσε ο Ντε Πάμπο, σύμφωνα με τον οποίο το «μαγικό» ποτό, έχει προσελκύσει περισσότερους από 1.000 χορηγούς και ήδη έχουν πουληθεί 8.000 μπουκάλια προς 34 ευρώ το ένα. Οι περισσότεροι από τους αγοραστές είναι στη Γαλλία, αλλά οι παραγγελίες φτάνουν και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες καθώς και από τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου το ποτό είναι δημοφιλές όπως λέει ο ίδιος.

Ωστόσο, η οινική κοινότητα δεν βλέπει και πολύ θετικά αυτό το εγχείρημα. «Το κρασί είναι κρασί. Δεν καταλαβαίνω γιατί να προσθέσεις ουσίες που βελτιώνουν τη διάθεση στο κρασί, υπάρχει ήδη αλκοόλ σε αυτό», δήλωσε ο οινοποιός Ντιέν Κοβά.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ελλάδα: 4 στα 10 τυροκομεία στη Θεσσαλία και τα Γρεβενά δεν παστεριώνουν σωστά το γάλα! Τι αποκάλυψαν έλεγχοι του ΕΦΕΤ

\Σχεδόν τέσσερις στα δέκα εγκαταστάσεις μεταποίησης γάλακτος δεν παστεριώνουν σωστά το γάλα όπως διαπιστώθηκε μετά από ελέγχους του ΕΦΕΤ σε Γρεβενά και Θεσσαλία.

Τροφική δηλητηρίαση από παγωτό

Πως θα καταλάβετε ότι το παγωτό σας έχει χαλάσει.

Σάλος με το Μεταλλικό Νερό: Μόλις 4 από τα 18 δείγματα δεν είχαν ίχνη φυτοφαρμάκων!

Οι εταιρείες δηλώνουν άγνοια και ρίχνουν την ευθύνη στις κρατικές υπηρεσίες που ορίζουν περιορισμένους ελέγχους για πολύ συγκεκριμένα φυτοφάρμακα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα