Κυριακή, 17 Νοεμβρίου, 2024
11.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κρήτη: Πρόσω ολοταχώς για «Ευρωπαϊκή Γαστρονομική Περιφέρεια 2026»

ΑρχικήΝέαΚρήτη: Πρόσω ολοταχώς για «Ευρωπαϊκή Γαστρονομική Περιφέρεια 2026»
spot_img

Πρωτόκολλο συμφώνου συνεργασίας 32 φορέων της Κρήτης με το Διεθνές Ινστιτούτο Γαστρονομίας, Πολιτισμού, Τεχνών και Τουρισμού.

Η Περιφέρεια Κρήτης πληροί τις προϋποθέσεις για να αναδειχθεί σε «Ευρωπαϊκή Γαστρονομική Περιφέρεια για το 2026» καθώς μετά από έναν πλήρη φάκελο που υπέβαλε, αξιολογήθηκε θετικά και είναι έτοιμη για να ξεκινήσει μια ενδιαφέρουσα διαδρομή που αφορά τη διεθνή αναγνώριση της «Κρητικής Γαστρονομίας».

   Η πρόταση κατατέθηκε στα τέλη του 2023 με πρωτοβουλία της Εκπαιδευτικής Αναπτυξιακής «Πλοηγός» σε συνεργασία και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, στο Διεθνές Ινστιτούτο Γαστρονομίας, Πολιτισμού, Τεχνών & Τουρισμού (International Institute of Gastronomy, Culture, Arts & Tourism – IGCAT).

   Σήμερα ανακοινώθηκαν τα επίσημα αποτελέσματα της αξιολόγησης και ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης, έγινε ένας εκ των τριάντα δύο συνολικά νέων φορέων του νησιού που θα εργαστούν από κοινού για το σκοπό αυτό. Ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, Άρης Παπαδογιάννης, υπέγραψε – μαζί με τους εκπροσώπους των υπολοίπων νέων φορέων που εντάχθηκαν σε αυτή την προσπάθεια – το «Πρωτόκολλο Συμφώνου Συνεργασίας» με τον IGCAT.

   «Η κρητική γαστρονομία έχει τεράστιες δυνατότητες και η διασύνδεση της, με τον βασικό πυλώνα της τοπικής οικονομίας, τον τουριστικό κλάδο, μπορεί να μας οδηγήσει σε εξαιρετικά αποτελέσματα, υπό την προϋπόθεση πως θα συνεργαστούμε», δήλωσε για επιλογή του ο κ. Παπαδόγιαννης, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «βασική επιδίωξη αυτής της προσπάθειας, είναι να συνενώσει και να οργανώσει τους φορείς που υπογράψαμε το σχετικό πρωτόκολλο, με στόχο την προώθηση του κρητικού διατροφικού πολιτισμού, σε ολόκληρο τον πλανήτη».

ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νεκρό ποντίκι σε Ελληνικό κατεψυγμένο σπανάκι γνωστής εταιρείας – Επώνυμη καταγγελία στο cibum (φωτογραφίες)

O αναγνώστης του cibum αποφάσισε να κάνει επώνυμα την καταγγελία του αφού όπως εξηγεί δεν βρήκε άκρη με τις αρμόδιες υπηρεσίες

Προσοχή: Ανακαλούνται ήδη Χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα – Ίσως είναι αποθέματα προηγούμενων ετών

Η αγορά έχει γεμίσει από τώρα με χριστουγεννιάτικες σοκολάτες, όμως ήδη άρχισαν να ανακαλούνται...

Η νέα αξιολόγηση της EFSA για την ασφάλεια της ζαχαρίνης

Πολλές μελέτες απαντούν αν η σακχαρίνη είναι ασφαλής για ανθρώπινη κατανάλωση.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο