Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
21.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Lidl GB: Καταργεί τις ημερομηνίες λήξης σε γάλα και γιαούρτι – «Μυρίστε το για να δείτε αν έχει χαλάσει»

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνLidl GB: Καταργεί τις ημερομηνίες λήξης σε γάλα και γιαούρτι - «Μυρίστε το για να δείτε αν έχει χαλάσει»
spot_img

Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τη σπατάλη τροφίμων, η Lidl GB ανακοίνωσε ότι καταργεί τη χρήση των ημερομηνιών «Use By» σε όλα τα προϊόντα γάλακτος και γιαουρτιού ιδιωτικής ετικέτας.

Η Lidl GB  ανακοίνωσε σημαντικές αλλαγές στην επισήμανση στη σειρά γιαουρτιού και φρέσκου γάλακτος, σε μία προσπάθεια όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, να μειώσει τη σπατάλη τροφίμων.

Η αλυσίδα καταργεί τις ημερομηνίες «Use By» και τις αντικαθιστά με το «Best Before». Υπενθυμίζεται πως πριν από τα Lidl και άλλοι μεγάλοι λιανοπωλητές στη Βρετανία, όπως η TESCO, η Morrissons η M&S και η Co-op , κατήργησαν τις ημερομηνίες Use by στα γαλακτοκομικά.

Η νέα ενημερωμένη συσκευασία γάλακτος της Lidl έχει ήδη αρχίσει πωλείται σε καταστήματα σε όλη την Αγγλία και την Ουαλία, ενώ οι πελάτες μπορούν να αναμένουν να δουν την αλλαγή στα γιαούρτια από τις αρχές του 2024.

Το γάλα και το γιαούρτι που έχουν αποθηκευτεί σωστά και δεν μυρίζουν άσχημα ή δεν δείχνουν σβώλους είναι ασφαλή για κατανάλωση λέει η Lidl και ενθαρρύνει τους πελάτες να χρησιμοποιούν την κρίση τους και να καθοδηγούνται από τις ημερομηνίες «Καλύτερα πριν» για να καθορίσουν εάν θα καταναλώσουν.  

Ο Richard Inglis, Επικεφαλής Αγοράς στο Lidl GB, δήλωσε: «Στη Lidl, γνωρίζουμε ότι πολύ καλό γάλα και γιαούρτι πετιούνται λόγω των ημερομηνιών «Use By». Ως εκ τούτου, είναι απολύτως λογικό για εμάς να κάνουμε τη μετάβαση στο «Καλύτερα πριν από», έτσι ώστε οι αγοραστές να μπορούν να χρησιμοποιούν τη δική τους κρίση για το αν το γάλα ή το γιαούρτι τους είναι καλό για κατανάλωση. Έχουμε μακρά ιστορία θετικής αλλαγής για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων και αυτό το τελευταίο βήμα βασίζεται στη δέσμευσή μας να βοηθήσουμε τα νοικοκυριά να αντιμετωπίσουν τη σπατάλη τροφίμων στο σπίτι».

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Άρχισαν οι εγγραφές στα FEA 2024, τον θεσμό επιβράβευσης της αριστείας στον κλάδο των τροφίμων

Διάκριση, προβολή και σημαντικά έπαθλα που προσφέρουν οι χορηγοί των FΕΑ 2024 στους νικητές.

Απογοητευτικά τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας του Campden BRI για την εκπαίδευση ασφάλειας τροφίμων στη Βιομηχανία

Αυτή είναι η 8η παγκόσμια έρευνα κατάρτισης για την ασφάλεια τροφίμων που διοργανώθηκε με την Intertek Alchemy σε συνεργασία με τις BRCGS, BSI, Intertek, SGS, SQF, TSI.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα