Παρασκευή, 25 Απριλίου, 2025
15.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ευρωπαϊκή Βιομηχανία Αναψυκτικών: Στόχοι για μείωση της ζάχαρης και βιωσιμότητα στις συσκευασίες

ΑρχικήΝέαΕυρωπαϊκή Βιομηχανία Αναψυκτικών: Στόχοι για μείωση της ζάχαρης και βιωσιμότητα στις συσκευασίες
spot_img

Οι κατασκευαστές αναψυκτικών της ΕΕ δεσμεύονται σε μείωση της ζάχαρης κατά 7,6%, αλλά ζητούν αλλαγές στον κανονισμό συσκευασίας.

Αποστολή για τη μείωση της ζάχαρης στα αναψυκτικά και για τη δημιουργία ενός πιο υγιεινού συστήματος ποτών ξεκινά  η Ένωση της Ευρωπαϊκής Βιομηχανίας Αναψυκτικών (UNESDA).

- Advertisement -

Σε δηλώσεις του, που παρατίθενται στο Food Ingredients First, ο  Ian Ellington, πρόεδρος της UNESDA και ανώτερος αντιπρόεδρος και CMO της PepsiCo στην Ευρώπη, σημειώνει ότι ο κλάδος κατάφερε να μειώσει τη ζάχαρη σε ποσοστό 7,6% μεταξύ 2019 και 2022, συμπεριλαμβανομένης μείωσης 4% πέρυσι.

Ο Ellington επισημαίνει ότι η UNESDA βρίσκεται σε καλό δρόμο για να εκπληρώσει τη δέσμευσή της να μειώσει τη μέση προστιθέμενη ζάχαρη στα ποτά της κατά άλλο ένα 10% μεταξύ 2019 και 2025 (στην ΕΕ και στο Ηνωμένο Βασίλειο), ενώ προχωρά και απέναντι στις άλλες δεσμεύσεις της για τον Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΕ.

Μέχρι τώρα, ο τομέας των ποτών στην Ευρώπη έχει αναμορφωθεί με επιτυχία, ειδικά με την προσθήκη γλυκαντικών χωρίς θερμίδες, τα οποία η ένωση θεωρεί πως θα πρέπει να συνεχίσουν να υποστηρίζονται από τις ρυθμιστικές αρχές.

Εκτός από την αποστολή μείωσης της ζάχαρης, η UNESDA εστιάζει επίσης στην επιτάχυνση της κυκλικής οικονομίας στο κομμάτι των πλαστικών, δεσμευόμενη να  χρησιμοποιεί περισσότερο ανακυκλωμένο πλαστικό στα μπουκάλια PET της, με στόχο την αναλογία του 50% έως το 2025, παρά τις προκλήσεις στη διαθεσιμότητα του υλικού.

Προτρέπουν την ΕΕ και τις εθνικές αρχές να τους παραχωρήσουν κατά προτεραιότητα πρόσβαση σε ανακυκλωμένο PET από τα δικά τους μπουκάλια για να επιτύχουν αυτόν τον στόχο, προκειμένου να διασφαλιστεί μετέπειτα η ανακυκλωσιμότητά τους.

Για να τηρήσει τις δεσμεύσεις του προς τη βιωσιμότητα- μεταξύ άλλων- ο ευρωπαϊκός τομέας αναψυκτικών αιτείται υποστηρικτικές πολιτικές από τις δημόσιες αρχές και τις ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ, όπως διατροφικές συστάσεις βασισμένες σε στοιχεία που δεν «κάνουν διακρίσεις» σε βάρος οποιουδήποτε εγκεκριμένου συστατικό.

Ζητά, επίσης, νομοθεσία για να κλειδώσει το δικαίωμα προτεραιότητας πρόσβασης στο ανακυκλωμένο PET και να εξασφαλίσει ένα σύστημα κλειστού βρόχου, καθώς και ένα  «ρεαλιστικό» ρυθμιστικό πλαίσιο για την επαναχρησιμοποίηση που να επιτρέπει ευελιξία και να εξετάζει όλες τις διαθέσιμες επιλογές.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τι κρύβεται πίσω από τη δημοφιλή ενεργειακά ποτά που καταναλώνουν παιδιά και έφηβοι; Ανησυχητικά ευρήματα του Ökotest

Πόσα ενεργειακά ποτά μπορούμε να ανεχτούμε πριν γίνει η κατανάλωση πραγματικά επικίνδυνη;

Οδοντόκρεμες μολυσμένες με μόλυβδο και άλλα επικίνδυνα βαρέα μέταλλα – Δοκιμή σε 51 γνωστές μάρκες

Μια νέα έρευνα που διεξήχθη στις Ηνωμένες Πολιτείες αποκάλυψε ότι πολλές εμπορικές οδοντόκρεμες είναι μολυσμένες με μόλυβδο και άλλα επικίνδυνα βαρέα μέταλλα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα