Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
20.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μαζικές αντιδράσεις για τα νέα καπάκια της Coca Cola

ΑρχικήΝέαΜαζικές αντιδράσεις για τα νέα καπάκια της Coca Cola
spot_img

Οι λάτρεις της coca- cola αποδοκιμάζουν για ακόμη μια φορά τα νέα καπάκια των μπουκαλιών της, λόγω χρηστικότητας.

Της Δέσποινας Χάρου

Τα νέα καπάκια μπουκαλιών σε ανθρακούχα ποτά που έχουν σχεδιαστεί για να είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον έχουν χαρακτηριστεί ως “tricky to open”. Και όπως φαίνεται, το σχετικά νέο εγχείρημα της coca- cola να δημιουργήσει καπάκια προσαρτημένα στο μπουκάλι, είναι μια καλή λύση για το περιβάλλον αλλά όχι για τους καταναλωτές που εκφράζουν αμφιβολίες ως προς τη χρηστικότητα τους και ζητούν να επιστρέψουν τα παλιά καπάκια.

   Στο τέλος του προηγούμενου έτους η εταιρία προχώρησε σε ένα μεγάλο εγχείρημα προκειμένου να μειώσει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα, το σχεδιασμό προσαρτημένων καπακιών στα μπουκάλια της, ώστε να ανακυκλώνονται ολόκληρα. Τα νέα προσαρτημένα καπάκια βρίσκονται σε όλη τη γκάμα της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων των φιαλών Fanta, Coca-Cola Zero και Diet Coke. Ωστόσο πολλοί λάτρεις του αναψυκτικού είπαν πως δεν μπορούν να απολαύσουν το αγαπημένο τους αναψυκτικό, όπως ακριβώς θέλουν, και χαρακτηρίζουν το Οικολογικό αυτό project από ενοχλητικό μέχρι ατσούμπαλο και από δυσάρεστο έως άχρηστο. Αρκετοί από αυτούς μάλιστα εξέφρασαν τις αντιδράσεις τους μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα με έναν χρήστη να αναφέρει χαρακτηριστικά: Είναι πραγματικά αδύνατο να τα πιεις χωρίς το καπάκι να χτυπήσει τη μύτη σου”.

 Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την οδηγία 2019/904 της ΕΕ που θα τεθεί σε εφαρμογή από το 2024, τα μπουκάλια που δεν επιστρέφονται θα πρέπει να έχουν «δεμένα» τα καπάκια τους, δηλαδή θα είναι υποχρεωτικό στην ΕΕ τα καπάκια να παραμένουν προσαρτημένα σε όλα τα δοχεία ποτών χωρητικότητας έως και τρία λίτρα, ως μέρος της νέας οδηγίας για τα πλαστικά μίας χρήσης. Η νέα οδηγία έχει στόχο να αποτρέψει το 10% των πλαστικών απορριμμάτων που εντοπίζονται σε ευρωπαϊκές παραλίες.

   Η εταιρία προχώρησε σε νέα αλλαγή πρόσφατα, σύμφωνα με το DailyRecord, η οποια έχει αναστατώσει ακόμη περισσότερο τους καταναλωτές. Τα νέα καπάκια, της ίδια λογικής με τα προηγούμενα, αφήνουν τους καταναλωτές με κοψίματα στα χέρια, στην προσπάθεια τους να τα ξεβιδώσουν.

   Ένα άτομο είπε: “@CocaCola_GB ρε, τι γίνεται με αυτά τα νέα καπάκια; Ποτέ δεν ανοίγουν σωστά, και όταν τελικά το ανοίγεις, σου κόβει τα χέρια κάθε φορά που ανοίγεις ή κλείνεις ξανά το μπουκάλι καθώς η πρόσδεση είναι πολύ αιχμηρή / μυτερή.”

Ένας άλλος ενοχλημένος χρήστης έγραψε: “@CocaCola_GB σταματήστε το με τα καπάκια, βαριέμαι να κόβω το χέρι μου κάθε φορά που ανοίγω το μπουκάλι μου. Απλώς φέρτε το παλιό καπάκι”. Ενώ ένα τρίτο άτομο έγραψε στο Twitter: “@CocaCola_GB Έπινα μαζί σας παιδιά όλη μου τη ζωή, δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Ποτέ!! Αλλά αυτά τα νέα καπάκια μπουκαλιών συνεχίζουν να με ενοχλούν…”. Και ένας τέταρτος είπε: “Ευχαριστώ @CocaCola_GB για αυτά τα #ανόητα προσαρτημένα καπάκια μπουκαλιών που δεν φτιάχνονται σωστά και προκαλούν διαρροή από το Dr Pepper μου σε όλο μου το υλικό – μπορώ να εγγυηθώ ότι θα αφαιρέσω σκόπιμα κάθε καπάκι μπουκαλιού… τι ανόητη ιδέα!“. Ένας πιο ενοχλημένος είπε: “@CocaCola_GB υπάρχει περίπτωση να τακτοποιήσετε τα μπουκάλια σας; Είναι έτσι εδώ και μήνες και δεν υπάρχει κανένα σημάδι ότι θα γίνει καλύτερο”. 

    Ένας εκπρόσωπος της εταιρίας είχε δηλώσει: “Τα νέα προσαρτημένα καπάκια της Coca-Cola έχουν σχεδιαστεί για να αποτρέπουν τα σκουπίδια και να διευκολύνουν τη συλλογή και την ανακύκλωση κρατώντας όλα τα μέρη του μπουκαλιού μαζί. Έγινε εκτεταμένη έρευνα για το νέο σχέδιο για να διασφαλιστεί ότι οι καταναλωτές θα συνεχίσουν να έχουν μια θετική εμπειρία όταν απολαμβάνουν τα ποτά μας. Όταν ανοίγουν και κλείνουν το μπουκάλι, συμβουλεύουμε τους καταναλωτές να μην αφαιρούν το καπάκι από το λαιμό του μπουκαλιού ή να μην στρίβουν ή λυγίζουν τη γλωττίδα με τρόπο που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο ή να βλάψει το κλείσιμο”.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

14 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πολύ ευαίσθητοι μου γίνατε όλοι μωρέ. Σας πονεσανε τα δαχτυλακια και κάνατε βαβα; Πόσο κακομαθημένοι έχουν γίνει πλέον οι άνθρωποι. Είστε τόσο γιοτομπαλα που δεν μπορείτε να ανοίξετε ένα καπάκι χωρίς να τραυματιστειται; Σας χτύπησε την μυτούλα το κακό το αναψυκτικο; Βρε ουστ…

  2. Κατ’αρχάς είναι πολύ σκληρό το υλικό, αιχμηρό και δύσχρηστο ειδικά για άτομα που υποφέρουν από πόνους στις μικρές αρθρώσεις(Ρευματοειδή Αρθρίτιδα). Κατά δεύτερον κάποιοι μαζεύουμε καπάκια, τα δίνουμε στο σχολείο ώστε να παρθεί αναπηρικό αμαξίδιο. Και τέλος, αλήθεια τώρα ενδιαφέρεται η συγκεκριμένη εταιρεία για την ανακύκλωση;;;; Με όλο αυτό το πλαστικό;;;;

  3. Επιστρέψτε στα παλιά καπάκια….δεν είναι καθόλου εύχρηστα…άσε που μοιάζει ν έχει παραμείνει το παλιό μπουκάλι με νέο καπάκι…

  4. Το πρόβλημα δεν είναι στα καπάκια και τα μπουκάλια. Είναι σ’ αυτό καθεαυτό το άχρηστο, επιβλαβές και εθιστικό περιεχόμενο που έχει καταφέρει να είναι μέρος της καθημερινότητας και των διατροφικών συνηθειών πολλών ανθρώπων κάθε ηλικίας. Δυστυχώς. Διψάς ; Πιες νερό. Θέλεις κάτι με ανθρακικό; Πιες Σουρωτή . Έλεος πια με ότι μας επιβάλουν και το καταπίνουμε αμάσητο !! Τέλος έπρεπε κάθε Έλληνας να σταματήσει και να μποϋκοτάρει από την μέρα που έκλεισε το εργοστάσιο. Τουλάχιστον.

  5. Τραγικά τα καπάκια σε όλα τα προϊόντα της 3Ε. Παίρνω amita motion και είναι αδύνατον να μην λερωθώ. Πολύ δύσχρηστα.

  6. Απλά επιλέξτε pepsi παίδες, έχουν διατηρήσει το παλιό καπάκι. Έχει και πιο ωραία γεύση έτσι κι αλλιώς. Αφήστε την coca cola να έχει περιβαλλοντική συνείδηση και λιγότερες πωλήσεις, μόνο έτσι θα νιώσουν, τα νούμερα κοιτάνε. Θα το twittαρω και στο @CocaCola_GB .

  7. Εγω που πινω Βικος γιατι τραβαω τα ιδια;Ας βαλουν μια κλωστη στο παλιο καπακι ουτως ωστε να μην φευγει απτο μπουκαλι και να μη βρισκει στη μυτη μου.Απο φαντασια 0.Επεισης ευτυχως που εβαλαν αυτο στα καπακια και σωθηκε η γη απτην καταστροφη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα