Τρίτη, 5 Νοεμβρίου, 2024
14.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η… “απόβαση” Κρητικών προϊόντων στο Πασαλιμάνι

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΜε επιτυχία ολοκληρώθηκε η... "απόβαση" Κρητικών προϊόντων στο Πασαλιμάνι
spot_img

Βιργινία Κιμπουρόπουλου

Με μεγάλη επιτυχία και πολλούς επισκέπτες ολοκληρώθηκε η έκθεση «Κρήτη Η Μεγάλη Συνάντηση – Τοπικά προϊόντα και Γεύσεις Ελλάδας» από τις 2 έως τις 10 Απριλίου, σε ένα από τα ομορφότερα σημεία του Πειραιά, το Πασαλιμάνι και φυσικά το cibum ήταν εκεί.

Δεκάδες παραγωγοί από κάθε γωνιά της Κρητικής γης αλλά και από πολλές άλλες περιοχές της χώρας, ήταν εκεί με τα προϊόντα τους  για 9 ημέρες. Οι επισκέπτες, είχαν την ευκαιρία να γευτούν και να προμηθευτούν αυθεντικές γεύσεις από πολλά, διαφορετικά μέρη της Ελλάδας. Εκτός από την Κρήτη, οι επισκέπτες μπορούσαν να απολαύσουν παραγωγές και από την Αττική, την Αθήνα, την Αίγινα, την Αχαΐα, τον Έβρο, την Ημαθία, το Ηράκλειο την Θεσσαλονίκη, την Καβάλα, τα Καλάβρυτα, το Κιλκίς, την Κίσσαμο, το Μαλεβίζι, τον Μυλοπόταμο, τον Πειραιά, την Πρέβεζα, το Ρέθυμνο, την Σαμοθράκη, τα Τρίκαλα, την Χαλκίδα, την Χαλκιδική, τα Χανιά και την Χίο.

Πράγματι, τα περίπτερα της έκθεσης στο Πασαλιμάνι πλημμύρισαν από κόσμο. Όχι μόνο για τα παραδοσιακά προϊόντα, αλλά και για τις μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις που ακολούθησαν, φέρνοντας τους ανθρώπους από διάφορα μέρη πιο κοντά, ενωμένους από έναν κοινό παρονομαστή: την αγάπη τους για τον τόπο τους.

Παρευρεθήκαμε στην έκθεση και είχαμε τη χαρά να μιλήσουμε με έναν από τους παραγωγούς που είχαν πεrίπτερο στην έκθεση, τον κ. Φανούρη Καργάκη, από την Κρήτη (αν δεν το προδίδει το επίθετο!). Ο κ. Καργάκης ασχολείται με την παραγωγή μελιού εδώ και 10 χρόνια. Ασχολήθηκε με το μέλι, επειδή του αρέσει, αλλά παράλληλα ακολουθώντας τα βήματα της οικογένειάς του. «Ο πατέρας μου ασχολείται με αυτό 35 χρόνια», είπε στο cibum.

Ωστόσο, ο κλάδος της παραγωγής αυτή την περίοδο συναντά δυσκολίες, ειδικά στο κομμάτι του επισιτισμού. Ο πληθωρισμός, η ακρίβεια, η ενεργειακή κρίση και οι ελλείψεις που αυτές προκαλούν αλυσιδωτά, έχουν φέρει νέες δυσκολίες. «Είναι δύσκολa τα πράγματα, πολύ δύσκολα. Υπάρχει πιθανότητα ο κόσμος να μειώσει την κατανάλωση με την ακρίβεια, δηλαδή, εκεί που θα αγόραζε 3 μέλια, τώρα να πάρει ένα».

Ο κ. Καργάκης, όμως, δίνει σε αυτήν την κατάσταση έναν τόνο αισιοδοξίας. «Ο περισσότερος κόσμος προσέχει το στομάχι του. Δηλαδή, θέλει να τρώει καλά. Οπότε αυτοί οι άνθρωποι θα στραφούν και στρέφονται πάντα στο καλό, όπως είναι η ντόπια παραγωγή.». «Εσείς τι θα επιλέγατε;» ρώτησε, «Δεν θα επιλέγατε κάτι που ξέρετε πως είναι καλό και ποιοτικό;». Και σε αυτό το κομμάτι, θα συμφωνήσουμε μαζί του. Μας κέρασε μια ρακί και ήπιαμε… στην υγειά του!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

7 νεκροί από την μαγιά στο ψωμί – Συνεχιζόμενη μόλυνση της γραμμής παραγωγής

Έκρηξη λιστερίωσης που σχετίζεται με προϊόντα μαγιάς Baker's, στην Ελβετία.

Ενθουσιασμός και χαρά στην τελετή απονομής των βραβείων FEA 2024

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκε η τελετή βράβευσης των βραβείων Food Experts’ Awards 2024 στο πλαίσιο της έκθεσης τροφίμων Food&Drink της ΔΕΘ HELEXPO.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο