Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
17.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μέσα Απριλίου ανοίγει η εστίαση

ΑρχικήΝέαΜέσα Απριλίου ανοίγει η εστίαση
spot_img

Δύο ή τρεις εβδομάδες πριν το Πάσχα , 12 ή 19 Απριλίου, προγραμματίζει η κυβέρνηση να «ανοίξει» την εστίαση αν τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι ικανοποιητικά και, εάν οι αστάθμητοι παράγοντες έχουν μέχρι τότε «σταθμιστεί» και η εξέλιξη της πανδημίας δώσει το πράσινο φως. Όπως είναι αναμενόμενο οι προϋποθέσεις  και οι κανονισμοί, θα είναι και πάλι αυστηροί, με τραπέζια μόνο σε εξωτερικούς χώρους, συγκεκριμένο αριθμό ατόμων ανά τραπέζι (το πιθανότερο μέχρι 4 άτομα), αυστηρές διαδικασίες υποδοχής και σέρβις,  με τήρηση όλων των μέτρων προστασίας, καθώς και συχνά τεστ covid σε όλους τους εργαζομένους.  Ο τομέας του τουρισμού θα ενεργοποιηθεί τον Μάιο. Απαραίτητα τα τεστ covid σε όλους τους εργαζόμενους  Το άνοιγμα της εστίασης έρχεται ως αποτέλεσμα των εκτιμήσεων των επιδημιολόγων οι οποίοι υποστηρίζουν ότι εάν το άνοιγμα του λιανεμπορίου των σχολείων και της εστίασης ,γίνει με προσεκτικά βήματα δεν θα επηρεάσει σημαντικά την διασπορά της πανδημίας. Επίσης θεωρούν ότι με την πρόοδο των εμβολιασμών ένα αποτελεσματικό τοίχος κατά της πανδημίας για το σύνολο του πληθυσμού θα έχει ολοκληρωθεί τον Ιούλιο. Συντριπτικές οι απώλειες για τον κλάδο της εστίασης Το σίγουρο είναι ότι οι απώλειες που έχει υποστεί ο κλάδος της εστίασης είναι τεράστια. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων πριν λίγες ημέρες ανακοίνωσε την απόφασή της  για την παράδοση των κλειδιών της εστίασης στο Μέγαρο Μαξίμου και για την προσφυγή της στην δικαιοσύνη για την ζημιά που έχει υποστεί ο κλάδος. Στον κλάδο της εστίασης ανήκουν 80.000 επιχειρήσεις (2ος μεγαλύτερος κλάδος) με σύνολο απασχολούμενων: 432.000 (2ος μεγαλύτερος κλάδος) και σύνολο μισθωτών και ημερομίσθιων: 354.000 (2ος μεγαλύτερος κλάδος). Με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ το 2020 ο κύκλος εργασιών του κλάδου της εστίασης σε σχέση με το 2019 κατέγραψε μείωση κατά 2.285.334.018 € ή κατά 37,7%. Σύμφωνα με τα στοιχεία των ερευνών του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ περισσότερες από 9 στις 10 μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις εστίασης κατέγραψαν μείωση του κύκλου εργασιών τους το 2020. Για τις επιχειρήσεις αυτές ο μέσος όρος πτώσης του κύκλου εργασιών αντιστοιχούσε σε 51,7%. Το 75,38% των επιχειρήσεων του κλάδου της εστίασης έχουν αναστείλει συμβάσεις εργασίας. Εκτιμάται ότι περίπου 200.000 εργαζόμενοι του κλάδου βρίσκονται σε αναστολή εργασίας. Αυτές οι θέσεις εργασίας βρίσκονται σε επισφάλεια, καθώς περισσότερες από 4 στις 10 επιχειρήσεις εστίασης φαίνεται πως αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ρευστότητας.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα «φάουλ» της Ελληνικής βιομηχανίας Τροφίμων το 2023 – Κατασχέθηκαν 128,8 τόνοι μη ασφαλών τροφίμων

Απολογισμός ελέγχων του ΕΦΕΤ για το 2023 - Οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών είχαν το υψηλότερο ποσοστό μη συμμορφούμενων εγκαταστάσεων.

Άρχισαν οι εγγραφές στα FEA 2024, τον θεσμό επιβράβευσης της αριστείας στον κλάδο των τροφίμων

Διάκριση, προβολή και σημαντικά έπαθλα που προσφέρουν οι χορηγοί των FΕΑ 2024 στους νικητές.

Απογοητευτικά τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας του Campden BRI για την εκπαίδευση ασφάλειας τροφίμων στη Βιομηχανία

Αυτή είναι η 8η παγκόσμια έρευνα κατάρτισης για την ασφάλεια τροφίμων που διοργανώθηκε με την Intertek Alchemy σε συνεργασία με τις BRCGS, BSI, Intertek, SGS, SQF, TSI.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα