Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου, 2024
11.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Metaxa Hospitality Group: Δύο καινοτόμα προγράμματα για τη βιωσιμότητα παρουσίασε ο όμιλος στην Κρήτη

ΑρχικήΝέαMetaxa Hospitality Group: Δύο καινοτόμα προγράμματα για τη βιωσιμότητα παρουσίασε ο όμιλος στην Κρήτη
spot_img

Δύο καινοτόμα προγράμματα που αφορούν τη «Βιώσιμη Ξενοδοχειακή Γεωργία» αλλά και τις «Βιώσιμες Προμήθειες» παρουσίασε ο όμιλος Metaxa Hospitality Group, σε ειδική παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις Creta Maris Beach Resort στην Κρήτη.

Επισημαίνεται ότι το πρόγραμμα «Βιώσιμη Ξενοδοχειακή Γεωργία», αφορά την εφαρμογή πιστοποιημένης βιολογικής καλλιέργειας και βιώσιμων πρακτικών παραγωγής τροφίμων, που ενισχύουν την υγεία του εδάφους, μειώνουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, μειώνουν την κρυφή κατανάλωση νερού και ενισχύουν την ανθεκτικότητα των τοπικών κοινωνιών.

         Παράλληλα, σχετίζεται με την ιδιο-παραγωγή τροφίμων στα ξενοδοχεία του Ομίλου, συνδέοντας στην πράξη την ευρωπαϊκή στρατηγική «From Farm to Fork» και την κατεύθυνση Zero Miles Food, στην εφαρμογή της κομποστοποίησης, που ενισχύει την στρατηγική του Ομίλου για Μηδενικά Απορρίμματα στη χωματερή (Zero Waste to Landfill). Το δε πρόγραμμα «Βιώσιμες Προμήθειες», υλοποιείται για πρώτη φορά από ξενοδοχειακό Όμιλο στην Ελλάδα, όπως τονίστηκε, και εκπαιδεύει συνεργάτες-προμηθευτές του Ομίλου στην κατανόηση, προσαρμογή και εφαρμογή βιώσιμων πρακτικών στη δική τους εταιρική διακυβέρνηση. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 11 επιλεγμένοι προμηθευτές από τον τομέα των Τροφίμων & Ποτών, με τους οποίους ο Όμιλος διατηρεί μακροχρόνια συνεργασία. 

         Τέλος, ο Όμιλος με βιωματική επίσκεψη σε παραγωγούς-μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Οροπεδίου Λασιθίου, ανέδειξε τον πρωταγωνιστικό ρόλο των τοπικών παραγωγών και προϊόντων στις υπηρεσίες φιλοξενίας. Ακόμη, έδωσε έμφαση στην υπεραξία που δημιουργείται στην τοπική κοινωνία. Σημειώνεται ότι τα παραπάνω εντάσσονται σε έναν ολοκληρωμένο στρατηγικό σχεδιασμό του Ομίλου που υλοποιείται σε συνεργασία με ειδικούς συνεργάτες του Metaxa Hospitality Group, σε θέματα Βιώσιμης Ανάπτυξης.

         «Με τη βιωσιμότητα να είναι διαχρονικά στο επίκεντρο της στρατηγικής του Ομίλου μας, εφαρμόζουμε πρωτοποριακές καινοτόμες δράσεις και αναδεικνύουμε συνεχώς καλές πρακτικές που αποδεικνύουν στην πράξη μια μεγάλη αλήθεια: αν μπορείς να το ονειρευτείς, τότε μπορείς και να το κάνεις. Ο τουρισμός, εκτός από μια πολύ σημαντική οικονομική δραστηριότητα, έχει και μια μεγάλη δύναμη μετασχηματισμού», ανέφερε μεταξύ άλλων ο διευθύνων σύμβουλος του Metaxa Hospitality Group, Ανδρέας Μεταξάς.

ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νεκρό ποντίκι σε Ελληνικό κατεψυγμένο σπανάκι γνωστής εταιρείας – Επώνυμη καταγγελία στο cibum (φωτογραφίες)

O αναγνώστης του cibum αποφάσισε να κάνει επώνυμα την καταγγελία του αφού όπως εξηγεί δεν βρήκε άκρη με τις αρμόδιες υπηρεσίες

Προσοχή: Ανακαλούνται ήδη Χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα – Ίσως είναι αποθέματα προηγούμενων ετών

Η αγορά έχει γεμίσει από τώρα με χριστουγεννιάτικες σοκολάτες, όμως ήδη άρχισαν να ανακαλούνται...

Η νέα αξιολόγηση της EFSA για την ασφάλεια της ζαχαρίνης

Πολλές μελέτες απαντούν αν η σακχαρίνη είναι ασφαλής για ανθρώπινη κατανάλωση.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο