Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
21.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Metaxa Hospitality Group: Δύο καινοτόμα προγράμματα για τη βιωσιμότητα παρουσίασε ο όμιλος στην Κρήτη

ΑρχικήΝέαMetaxa Hospitality Group: Δύο καινοτόμα προγράμματα για τη βιωσιμότητα παρουσίασε ο όμιλος στην Κρήτη
spot_img

Δύο καινοτόμα προγράμματα που αφορούν τη «Βιώσιμη Ξενοδοχειακή Γεωργία» αλλά και τις «Βιώσιμες Προμήθειες» παρουσίασε ο όμιλος Metaxa Hospitality Group, σε ειδική παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις Creta Maris Beach Resort στην Κρήτη.

Επισημαίνεται ότι το πρόγραμμα «Βιώσιμη Ξενοδοχειακή Γεωργία», αφορά την εφαρμογή πιστοποιημένης βιολογικής καλλιέργειας και βιώσιμων πρακτικών παραγωγής τροφίμων, που ενισχύουν την υγεία του εδάφους, μειώνουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, μειώνουν την κρυφή κατανάλωση νερού και ενισχύουν την ανθεκτικότητα των τοπικών κοινωνιών.

         Παράλληλα, σχετίζεται με την ιδιο-παραγωγή τροφίμων στα ξενοδοχεία του Ομίλου, συνδέοντας στην πράξη την ευρωπαϊκή στρατηγική «From Farm to Fork» και την κατεύθυνση Zero Miles Food, στην εφαρμογή της κομποστοποίησης, που ενισχύει την στρατηγική του Ομίλου για Μηδενικά Απορρίμματα στη χωματερή (Zero Waste to Landfill). Το δε πρόγραμμα «Βιώσιμες Προμήθειες», υλοποιείται για πρώτη φορά από ξενοδοχειακό Όμιλο στην Ελλάδα, όπως τονίστηκε, και εκπαιδεύει συνεργάτες-προμηθευτές του Ομίλου στην κατανόηση, προσαρμογή και εφαρμογή βιώσιμων πρακτικών στη δική τους εταιρική διακυβέρνηση. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 11 επιλεγμένοι προμηθευτές από τον τομέα των Τροφίμων & Ποτών, με τους οποίους ο Όμιλος διατηρεί μακροχρόνια συνεργασία. 

         Τέλος, ο Όμιλος με βιωματική επίσκεψη σε παραγωγούς-μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Οροπεδίου Λασιθίου, ανέδειξε τον πρωταγωνιστικό ρόλο των τοπικών παραγωγών και προϊόντων στις υπηρεσίες φιλοξενίας. Ακόμη, έδωσε έμφαση στην υπεραξία που δημιουργείται στην τοπική κοινωνία. Σημειώνεται ότι τα παραπάνω εντάσσονται σε έναν ολοκληρωμένο στρατηγικό σχεδιασμό του Ομίλου που υλοποιείται σε συνεργασία με ειδικούς συνεργάτες του Metaxa Hospitality Group, σε θέματα Βιώσιμης Ανάπτυξης.

         «Με τη βιωσιμότητα να είναι διαχρονικά στο επίκεντρο της στρατηγικής του Ομίλου μας, εφαρμόζουμε πρωτοποριακές καινοτόμες δράσεις και αναδεικνύουμε συνεχώς καλές πρακτικές που αποδεικνύουν στην πράξη μια μεγάλη αλήθεια: αν μπορείς να το ονειρευτείς, τότε μπορείς και να το κάνεις. Ο τουρισμός, εκτός από μια πολύ σημαντική οικονομική δραστηριότητα, έχει και μια μεγάλη δύναμη μετασχηματισμού», ανέφερε μεταξύ άλλων ο διευθύνων σύμβουλος του Metaxa Hospitality Group, Ανδρέας Μεταξάς.

ΑΠΕ

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.

«Θα σε συναντήσω στο Greeks»: Πως η Ελληνική γαστρονομία και τα προϊόντα μας κυριαρχούν στις διεθνείς αγορές

Τα Ελληνικά προϊόντα γίνονται mainstream στον κόσμο κερδίζοντας τους καταναλωτές πολύ πέρα από την Ελληνοαμερικανική αγορά.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα