Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου, 2025
11.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μια οπτική ψευδαίσθηση της Coca- Cola αποδεικνύει την τεράστια επίδραση του branding στον καταναλωτή

ΑρχικήΝέαΚαταναλωτήςΜια οπτική ψευδαίσθηση της Coca- Cola αποδεικνύει την τεράστια επίδραση του branding στον καταναλωτή
spot_img

Από το τι χρώμα έχει το μπουκάλι της μέχρι την εικόνα μας για τα Χριστούγεννα, το branding της Coca-Cola έχει αναμφίβολα πετύχει το σκοπό του να εντυπωθεί στους καταναλωτές ακόμα και ασυνείδητα.

Πώς μπορεί μια οπτική ψευδαίσθηση να μας κάνει να κατανοήσουμε την πραγματικά ισχυρή δύναμη του branding;

Όλοι γνωρίζουμε ότι ένα κουτάκι απλό από την κλασσική  Coca-Cola και όχι κάποια εκδοχή με στέβια ή χωρίς ζάχαρη- είναι κόκκινο

Ο Dean Jackson είναι ένας «master» στις οπτικές ψευδαισθήσεις, έχοντας μπερδέψει πολλάκις τους ακολούθους του με διάφορα βίντεο και τα κατάφερε ξανά με μια οπτική ψευδαίσθηση του κολοσσού αναψυκτικών Coca-Cola.

Η οπτική ψευδαίσθηση της Coca-Cola δείχνει ένα κουτάκι του αναψυκτικού σε μια εικόνα με πολλές ρίγες.

Το κουτί φαίνεται να είναι κόκκινο, όπως φυσικά θα περιμέναμε γιατί, λοιπόν, είναι κουτάκι κόκα-κόλα. Αλλά ο Jackson εξηγεί ότι τα μάτια μας μας εξαπατούν και ότι, τουλάχιστον στην εικόνα, είναι γκρι.

Φαίνεται ότι ο εγκέφαλός μας έχει συνδυάσει την Coca-Cola με το κόκκινο χρώμα και ως  εκ τούτου ξεγελάει τα μάτια μας στο να δουν αυτό που τόσα χρόνια έχουν συνηθίσει.

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο την βλέπουμε κόκκινη αφορά στον τρόπο με τον οποίο οι υποδοχείς κώνου και ράβδου στα μάτια μας ανταποκρίνονται στο χρώμα και το φως.

«Το να υπάρχει γκρι περιβαλλόμενο από αυτό το είδος χρώματος (μπλε) κάνει τον εγκέφαλό να το ερμηνεύσει ως κόκκινο», λέει ο Jackson. «Η γνώση του χρώματος της μπορεί να το υπερβάλει περισσότερο».

Πέρα από μια ψυχαγωγική οπτική ψευδαίσθηση αυτό μας δίνει να καταλάβουμε πόσο ισχυρή δύναμη έχει το branding ενός προϊόντος πάνω μας, αφού ταυτίζουμε στην πραγματικότητα πολλά περισσότερα πράγματα της καθημερινότητάς μας με αυτό.

Για παράδειγμα, μιας και η Coca-Cola ξεκίνησε τις χριστουγεννιάτικες διαφημίσεις της τη δεκαετία του 1920 με διαφημίσεις που σχετίζονται με αγορές σε περιοδικά όπως το The Saturday Evening Post και σταδιακά αυτό το μάρκετινγκ συνεχίστηκε με όλο και πιο επιτυχημένο τρόπο, ολόκληρες γενιές καταναλωτών σκέφτονται το αναψυκτικό ανάμεσα στις πρώτες εικόνες που έρχονται στο μυαλό τους ακούγοντας τη λέξη χριστούγεννα. Στην πραγματικότητα, ακόμα και η εικόνα του Αγίου Βασίλη είναι προϊόν μάρκετινγκ της Coca-Cola, αφού η μορφή του ως ένας ασπρομάλλης με κόκκινη στολή ξεκίνησαν επίσης το 1920 και έλαβε ανά τα χρόνια μια πιο χαρούμενη και ευδιάθετη μορφή, πάντα κρατώντας ένα μπουκάλι του αναψυκτικού στο χέρι του.

Τελικά, όλα είναι θέμα μάρκετινγκ και branding.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Χρήση χημικών: Καμπανάκι κινδύνου από Ομάδα επιστημόνων – Προκαλούν σοβαρές ασθένειες στα παιδιά

Ελάχιστοι νομικοί ή πολιτικοί περιορισμοί ισχύουν για τα παγκόσμια χημικά αποθέματα περίπου 350.000 προϊόντων.

Πόσιμο νερό: 6.800 περιπτώσεις καρκίνου το χρόνο από νερό μολυσμένο με χημικές ουσίες PFAS

Μελέτη δείχνει ότι σε περιοχές, όπου το πόσιμο νερό ξεπέρασε τα συνιστώμενα μέγιστα επίπεδα PFAS είχαν υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης καρκίνων του πεπτικού, του ενδοκρινικού, του αναπνευστικού και του στόματος και του λαιμού
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο