Τετάρτη, 25 Δεκεμβρίου, 2024
10.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

“Ωμή” μπύρα: Η νέα τάση της μπύρας χωρίς βύνη

ΑρχικήΝέα"Ωμή" μπύρα: Η νέα τάση της μπύρας χωρίς βύνη
spot_img

Η Cool Cousin Brewing παράγει μια βιώσιμη μπύρα, που δεν περιέχει καθόλου βύνη.

Η Cool Cousin Brewing, με έδρα τη Νέα Υόρκη, είναι η πρώτη εμπορική εταιρεία ζυθοποιίας στις ΗΠΑ που φτιάχνει μπύρα εξ ολοκλήρου από μη βυνοποιημένο κριθάρι, εξοικονομώντας νερό και διοξείδιο του άνθρακα (CO2 ).

Αλλά τι σημαίνει μπύρα από μη βυνοποιημένο κριθάρι και ποια η διαφορά της με την κλασσική μπύρα;

Το βασικό συστατικό της μπύρας είναι τα δημητριακά, συνήθως βυνοποιημένο κριθάρι. Αυτό το κριθάρι παρέχει τους υδατάνθρακες που η μαγιά ζυμώνει σε αλκοόλ και CO 2.

Η βύνη είναι κόκκος δημητριακών που έχει βλαστήσει και αποξηρανθεί με μια διαδικασία γνωστή ως «βυνοποίηση». Ο κόκκος αναγκάζεται να βλαστήσει με μούλιασμα σε νερό και στη συνέχεια διακόπτεται η περαιτέρω βλάστηση με ξήρανση με ζεστό αέρα.

Μόλις η βύνη παραδοθεί στο ζυθοποιείο, ο ζυθοποιός πρέπει να δημιουργήσει έναν πολτό, προκειμένου να ενεργοποιήσει περισσότερα ένζυμα για να δημιουργήσει ένα ζαχαρούχο υγρό, γνωστό ως «βαλσαμόχορτο» που στη συνέχεια βράζεται με λυκίσκο, ψύχεται και ζυμώνεται.

Ωστόσο, μιλώντας στο περιοδικό Forbes, ο John Midgley, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Cool Cousin Brewing, χαρακτήρισε αυτή τη διαδικασία αναχρονιστική και αναποτελεσματική, για αυτό και η εταιρεία του αφιερώθηκε σε έναν πιο βιώσιμο τρόπο παραγωγής μπύρας, χωρίς καθόλου βύνη.

Πώς γίνεται αυτό; Χρησιμοποιώντας ακατέργαστο κριθάρι και δημιουργώντας μούστο προσθέτοντας ένα εξωγενές κοκτέιλ ενζύμου στον πολτό. Με αυτόν τον τρόπο, ο Midgley ισχυρίζεται ότι εξοικονομούνται 700 χιλιοστόλιτρα νερού και 32 γραμμάρια CO2 για κάθε λίτρο μπύρας που παράγεται.

Τι γεύση θα είχε μια τέτοια μπύρα; Σύμφωνα με την Cool Cousin Brewing, η γεύση είναι «υπέροχη», μιας και η εταιρεία εστίασε στο να την κάνει ιδιαίτερα νόστιμη, μιας και κανείς δεν θα πιει την μπύρα αν είναι μόνο βιώσιμη και καθόλου γευστική. Έχει χρυσό χρώμα, απαλή, ο πρώτος πελάτης τους ήταν το αξιόλογο εστιατόριο του Dan Barber, Blue Hill στο Stone Barns, το οποίο διαθέτει δύο αστέρια Michelin, αλλά ελπίζουν σε περαιτέρω επέκταση στις ΗΠΑ στο άμεσο μέλλον.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Κίνδυνος ασφυξίας από παιδικά ζελεδάκια! Πωλούνται και στην Ελλάδα

Η λίστα των προϊόντων που ανακαλούνται, μερικά από τα οποία πωλούνται και στην Ελλάδα.

Τι πιστεύουν οι Έλληνες για τα φυτοφάρμακα – Μεγάλη πανελλαδική έρευνα

Ασφάλεια φυτοφαρμάκων στις ελληνικές φυτικές τροφές από την σκοπιά του καταναλωτή.

Θανατηφόρο περιστατικό οδήγησε τους επιστήμονες στην ανακάλυψη νέου βακτηρίου που προσβάλλει τα τρόφιμα  

Το «νέο» βακτήριο μπορεί να επιβιώσει σε ιδιαίτερα σκληρές συνθήκες ζέστης ή κρύου
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο