Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Νέα ειδοποίηση από την Ιταλία για κίνδυνο από αλβανικά πιάτα μίας χρήσης

ΑρχικήΝέαΝέα ειδοποίηση από την Ιταλία για κίνδυνο από αλβανικά πιάτα μίας χρήσης
spot_img

Η Ιταλία ανακαλεί πλαστικά πιάτα από την Αλβανία.

Οι αρχές της Ιταλίας ανακάλεσαν από την αγορά πλαστικά πιάτα μίας χρήσης προέλευσης Αλβανίας λόγω μετανάστευσης χημικών ουσιών.  Πρόκειται για βαθιά και ρηχά πιάτα της Rey Natura της εταιρείας Rey Plastica. Ο λόγος που αναφέρεται στην ειδοποίηση ανάκλησης είναι η μετανάστευση χημικών ουσιών από τα πιάτα στα τρόφιμα, που υπερβαίνει τα επιτρεπόμενα όρια. Τα επηρεαζόμενα προϊόντα πωλούνται σε συσκευασίες των 20 και των 25 τεμαχίων. Η εταιρεία Rey Plastica SHPK παρήγαγε τα ανακληθέντα πιάτα σε εργοστάσιο στο Δυρράχιο της Αλβανίας.

Για δυνητικά σοβαρό κίνδυνο από υλικά που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα, είχε ενημερώσει η  Ιταλία το Ευρωπαϊκό Σύστημα Ταχείας Ειδοποίησης για επικίνδυνα τρόφιμα RASFF και τον περασμένο Ιανουάριο. Μετά από επίσημο έλεγχο στην αγορά ,οι αρχές της Ιταλίας διαπίστωσαν ότι σε πλαστικά πιάτα που παράγονται στην Αλβανία, υπάρχει κίνδυνος μετανάστευσης επικίνδυνων ουσιών στα τρόφιμα. Τα πιάτα Αλβανίας κρίθηκαν ακατάλληλα για χρήση ως υλικό επαφής με τρόφιμα και αποσύρθηκαν από την αγορά.

Μετανάστευση από υλικά που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα, σημαίνει τη μαζική μεταφορά χημικών ουσιών από συσκευασίες και άλλα είδη που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα (FCA), στα τρόφιμα. Η μετανάστευση μπορεί να επηρεάσει τόσο την ασφάλεια τροφίμων εάν οι χημικές ουσίες είναι πολύ επικίνδυνες και μεταναστεύουν σε υψηλές συγκεντρώσεις, αλλά και την ποιότητα των τροφίμων καθώς μπορεί να επηρεάζουν οργανοληπτικές ιδιότητες όπως τη γεύση, την οσμή και το χρώμα των τροφίμων.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο