Παρασκευή, 12 Αυγούστου, 2022
25 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Νέα μονάδα επεξεργασίας κοτόπουλου από την «Πίνδος»

ΑρχικήΝέαΝέα μονάδα επεξεργασίας κοτόπουλου από την «Πίνδος»
spot_img

cibum team

Τη νέα βιομηχανική μονάδα Επεξεργασίας Κοτόπουλου εγκαινίασε το περασμένο Σάββατο ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «Πίνδος», με στόχο την επέκτασή του και στη διάθεση νέων προϊόντων στην ελληνική αγορά.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν οι υφυπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Γιώργος Στύλιος και Περιβάλλοντος, Γιώργος Αμυράς, ενώ παρόντες ήταν επίσης ο Περιφερειάρχης, Αλέξανδρος Καχριμάνης και οι Δήμαρχοι Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ και Ζίτσας, Μιχάλης Πλιάκος.

Με προϋπολογισμό επένδυσης που αγγίζει τα 9,5 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο του καθεστώτος ενισχύσεων «Γενική Επιχειρηματικότητα» του αναπτυξιακού ν. 4399/2016, η «Πίνδος» πρόσθεσε κτιριακές υποδομές 7.000 τ.μ. στις εγκαταστάσεις του. Η επένδυση αυτή, η οποία αποτελεί μέρος του επενδυτικού προγράμματος που υλοποιεί η Πίνδος για την περίοδο 2020-2024 συνολικού ύψους 27 εκατ. ευρώ. δίνει τη δυνατότητα ανάπτυξης νέων γραμμών παραγωγής και κατ΄ επέκταση νέων θέσεων εργασίας που αναμένεται να στελεχωθούν από 100 επιπλέον άτομα.

Η επένδυση αυτή αποτελεί μέρος του επενδυτικού προγράμματος που υλοποιεί η πτηνοτροφική επιχείρηση για την περίοδο 2020-2024 συνολικού ύψους €27 εκατ.

Οι νέες γραμμές παραγωγής

Στη νέα μονάδα έχουν αναπτυχθεί νέες γραμμές παραγωγής και πιο συγκεκριμένα:

  • έτοιμων ψημένων προϊόντων, νωπών και κατεψυγμένων από κρέας κοτόπουλου, συμβατικού ή ελεύθερας βοσκής
  • αποστέωσης κοτόπουλου
  • κατεψυγμένου γύρου για την κάλυψη των αναγκών του HoReCa σε Ελλάδα και εξωτερικό
  • μαριναρισμένων νωπών προϊόντων κοτόπουλου

Μελλοντικά προβλέπεται και η ανάπτυξη μίας νέας ακόμα γραμμής παραγωγής έτοιμων γευμάτων κοτόπουλου.

Ο Ανδρέας Δημητρίου, Πρόεδρος της Πίνδος, με αφορμή την έναρξη λειτουργίας της νέας μονάδας δήλωσε μεταξύ άλλων ότι η ο συνεταιρισμός επενδύει στην ανάπτυξη προϊόντων που απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες των καταναλωτών «με σεβασμό στον άνθρωπο, στο περιβάλλον και στον τόπο μας και με κύριο γνώμονα τη διάθεση ασφαλών και υψηλής ποιότητας & διατροφικής αξίας προϊόντων». Πρόσθεσε δε ότι «στόχος μας είναι να συνεχίσουμε την ανοδική πορεία του Συνεταιρισμού, διατηρώντας την ηγετική μας θέση στον κλάδο της πτηνοτροφίας, δίνοντας έμφαση στην επιστημονική έρευνα, στην ανάπτυξη και στον εμπλουτισμό του προϊοντικού μας χαρτοφυλακίου ακολουθώντας υπεύθυνες πρακτικές».

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο διευθυντής της νέας ονάδας, Θανάσης Παππάς, σε πρώτη φάση λειτουργεί η γραμμή παραγωγής των έτοιμων προψημένων προϊόντων, η οποία έχει δυναμικότητα 1.200 κιλά την ώρα, από 300 κιλά που είχε η παλαιότερη μονάδα. Τη δεδομένη στιγμή η δυναμικότητα φθάνει τα 600-700 κιλά την ώρα.

Με πληροφορίες από Ημερησία

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Η EFSA διατυπώνει συστάσεις για τη βελτίωση της καλής διαβίωσης των εκτρεφόμενων χοίρων

Η EFSA δημοσίευσε επιστημονική γνώμη σχετικά με την καλή μεταχείριση των χοίρων στην εκμετάλλευση, η πρώτη από τις διάφορες γνωμοδοτήσεις σχετικά με την καλή μεταχείριση των ζώων που θα εκδοθεί το επόμενο έτος στο πλαίσιο της στρατηγικής «Από το αγρόκτημα στο πιάτο».

Η σηψαιμία μπορεί να είναι μια δαπανηρή συνέπεια των τροφιμογενών ασθενειών – Στην κορυφή Shigella και Τοξόπλασμα

Μερικές φορές οι τροφιμογενείς λοιμώξεις από βακτήρια, ιούς ή παράσιτα μπορούν να οδηγήσουν σε σήψη, οδηγώντας σε σοβαρές και δυνητικά θανατηφόρες επιπλοκές.

Καινοτομία: Ήρθε η πρώτη στον κόσμο ανακυκλώσιμη χάρτινη συσκευασία για κατεψυγμένα τρόφιμα

Η εταιρεία Parkside συνεργάστηκε με την αλυσίδα super market Iceland για να παραδώσει μία από τις πρώτες χάρτινες ανακυκλώσιμες λύσεις συσκευασίας στον κόσμο για κατεψυγμένα τρόφιμα.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα