Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
18 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Νέα μονάδα επεξεργασίας κοτόπουλου από την «Πίνδος»

ΑρχικήΝέαΝέα μονάδα επεξεργασίας κοτόπουλου από την «Πίνδος»
spot_img

cibum team

Τη νέα βιομηχανική μονάδα Επεξεργασίας Κοτόπουλου εγκαινίασε το περασμένο Σάββατο ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «Πίνδος», με στόχο την επέκτασή του και στη διάθεση νέων προϊόντων στην ελληνική αγορά.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν οι υφυπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Γιώργος Στύλιος και Περιβάλλοντος, Γιώργος Αμυράς, ενώ παρόντες ήταν επίσης ο Περιφερειάρχης, Αλέξανδρος Καχριμάνης και οι Δήμαρχοι Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ και Ζίτσας, Μιχάλης Πλιάκος.

Με προϋπολογισμό επένδυσης που αγγίζει τα 9,5 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο του καθεστώτος ενισχύσεων «Γενική Επιχειρηματικότητα» του αναπτυξιακού ν. 4399/2016, η «Πίνδος» πρόσθεσε κτιριακές υποδομές 7.000 τ.μ. στις εγκαταστάσεις του. Η επένδυση αυτή, η οποία αποτελεί μέρος του επενδυτικού προγράμματος που υλοποιεί η Πίνδος για την περίοδο 2020-2024 συνολικού ύψους 27 εκατ. ευρώ. δίνει τη δυνατότητα ανάπτυξης νέων γραμμών παραγωγής και κατ΄ επέκταση νέων θέσεων εργασίας που αναμένεται να στελεχωθούν από 100 επιπλέον άτομα.

Η επένδυση αυτή αποτελεί μέρος του επενδυτικού προγράμματος που υλοποιεί η πτηνοτροφική επιχείρηση για την περίοδο 2020-2024 συνολικού ύψους €27 εκατ.

Οι νέες γραμμές παραγωγής

Στη νέα μονάδα έχουν αναπτυχθεί νέες γραμμές παραγωγής και πιο συγκεκριμένα:

  • έτοιμων ψημένων προϊόντων, νωπών και κατεψυγμένων από κρέας κοτόπουλου, συμβατικού ή ελεύθερας βοσκής
  • αποστέωσης κοτόπουλου
  • κατεψυγμένου γύρου για την κάλυψη των αναγκών του HoReCa σε Ελλάδα και εξωτερικό
  • μαριναρισμένων νωπών προϊόντων κοτόπουλου

Μελλοντικά προβλέπεται και η ανάπτυξη μίας νέας ακόμα γραμμής παραγωγής έτοιμων γευμάτων κοτόπουλου.

Ο Ανδρέας Δημητρίου, Πρόεδρος της Πίνδος, με αφορμή την έναρξη λειτουργίας της νέας μονάδας δήλωσε μεταξύ άλλων ότι η ο συνεταιρισμός επενδύει στην ανάπτυξη προϊόντων που απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες των καταναλωτών «με σεβασμό στον άνθρωπο, στο περιβάλλον και στον τόπο μας και με κύριο γνώμονα τη διάθεση ασφαλών και υψηλής ποιότητας & διατροφικής αξίας προϊόντων». Πρόσθεσε δε ότι «στόχος μας είναι να συνεχίσουμε την ανοδική πορεία του Συνεταιρισμού, διατηρώντας την ηγετική μας θέση στον κλάδο της πτηνοτροφίας, δίνοντας έμφαση στην επιστημονική έρευνα, στην ανάπτυξη και στον εμπλουτισμό του προϊοντικού μας χαρτοφυλακίου ακολουθώντας υπεύθυνες πρακτικές».

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο διευθυντής της νέας ονάδας, Θανάσης Παππάς, σε πρώτη φάση λειτουργεί η γραμμή παραγωγής των έτοιμων προψημένων προϊόντων, η οποία έχει δυναμικότητα 1.200 κιλά την ώρα, από 300 κιλά που είχε η παλαιότερη μονάδα. Τη δεδομένη στιγμή η δυναμικότητα φθάνει τα 600-700 κιλά την ώρα.

Με πληροφορίες από Ημερησία

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα