Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου, 2025
11 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Νέα νοθεία φέτας: Στον εισαγγελέα εταιρεία που πουλούσε βουλγάρικο πρόβειο τυρί ως φέτα ΠΟΠ!

ΑρχικήΝέαΝέα νοθεία φέτας: Στον εισαγγελέα εταιρεία που πουλούσε βουλγάρικο πρόβειο τυρί ως φέτα ΠΟΠ!
spot_img

cibum team

Σύμφωνα με σημερινό δελτίο τύπου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, παραπέμπεται στον εισαγγελέα εταιρεία για «ελληνοποίηση» 7,7 τόνων βουλγάρικου τυριού.

Κατά τον επιτόπιο έλεγχο επιτήρησης, που πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης παραγωγής και εμπορίας τυροκομικών προϊόντων «ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ ΑΒΕΕ», εντοπίστηκαν στα ψυγεία της 15 παλέτες με προϊόν σε συσκευασίες vacuum των 200gr, συνολικού βάρους 7.776 κιλών, οι οποίες έφεραν σε ξενόγλωσση γερμανική ετικέτα την ένδειξη «FETA MEANDROS», οι οποίες διαπιστώθηκε ότι παρήχθησαν από ανασυσκευασία πρόβειου τυριού προέλευσης Βουλγαρίας.

Από έλεγχο των εμπορικών εγγράφων διαπιστώθηκε ότι η επιχείρηση «ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ ΑΒΕΕ» προμηθεύτηκε το βουλγάρικο πρόβειο τυρί από εταιρεία με έδρα τη Γερμανία κι εν συνεχεία το ανασυσκεύασε ως ΦΕΤΑ, σύμφωνα με τις παραπάνω ενδείξεις ετικέτας.

Ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ αποφάσισε:

  • τη μη ανανέωση της Πιστοποίησης της επιχείρησης και την απένταξή της από το Σύστημα Ελέγχου και Πιστοποίησης προϊόντων ΠΟΠ/ΠΓΕ του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, σε ότι αφορά την παραγωγή, συσκευασία και εμπορία του προϊόντος «ΦΕΤΑ Π.Ο.Π.»
  • την παραπομπή της επιχείρησης στην Πρωτοβάθμια Επιτροπή Εξέτασης Παρατυπιών & Παραβάσεων προϊόντων Π.Ο.Π./Π.Γ.Ε. του Υ.Π.Α.Α.Τ. για επιβολή κυρώσεων, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία
  • την παραπομπή της υπόθεσης στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, για διερεύνηση τυχόν ποινικής της διάστασης

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Αφυδατωμένοι οι Έλληνες εργαζόμενοι – Εντυπωσιακά τα ευρήματα έρευνας δύο ελληνικών Πανεπιστημίων

Μελέτη για τις ενυδατικές συνήθειες και το "υδατικό ισοζύγιο" σε εργαζόμενο πληθυσμό στην Ελλάδα.

Τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα κατακλύζουν τη ζωή μας – Ποιος θα αναλάβει δράση;

Η αντιμετώπιση των επιπτώσεων των υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων απαιτεί δραστικές πολιτικές.

Το μαύρο ψωμί είναι το ίδιο με το ψωμί ολικής αλέσεως;

Ξεδιαλύνοντας την παρανόηση που υπάρχει - Πως να ξεχωρίσετε το μαύρο ψωμί από το ψωμί ολικής άλεσης.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο