Σάββατο, 23 Νοεμβρίου, 2024
20.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καινοτομία: Συσκευασία που… αυτο-επισκευάζεται!

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία: Συσκευασία που... αυτο-επισκευάζεται!
spot_img

Η εταιρεία συσκευασιών DS Smith προχωρά σε μια καινοτομία συσκευασίας που “θεραπεύει” μόνη της τυχόν φθορές, εμπνευσμένη από τη σύσταση των φύλλων και του ανθρώπινου δέρματος.

Προσχέδια για έξυπνες, αυτοθεραπευόμενες συσκευασίες ανακοίνωσε πρόσφατα η εταιρεία συσκευασιών, DS Smith. Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της η εταιρεία ανάφερε πως οι συσκευασίες παράγονται από υλικό που θεραπεύεται, δηλαδή με την ικανότητα να επιδιορθώνονται μόνες τους αν καταστραφούν.

Η τεχνολογία πίσω από την αυτοθεραπευόμενη συσκευασία

Τα χαρακτηριστικά του αυτοθεραπευόμενου κουτιού συσκευασίας περιλαμβάνουν ένα “νευρικό σύστημα” με πλέγμα, όπως περίπου η σύνθεση ενός φύλλου. Οι αισθητήρες που είναι τυπωμένοι στο “δέρμα” του κουτιού συνδέουν όλες τις ίνες της συσκευασίας, έτσι ώστε να μπορεί να εντοπίσει ζημιές και να “επικοινωνήσει” εξωτερικά. Ένα επιπλέον χαρακτηριστικό είναι ο αναγεννητικός “ουλώδης ιστός”, ο οποίος αναμένεται να επιτρέψει στο κουτί να επουλώνεται, όπως το ανθρώπινο σώμα μετά από μια πληγή.

Οι ειδικοί πίσω από αυτή την καινοτομία αναφέρουν πως η επιφάνεια μπορεί να τεντωθεί και να πυκνώσει για να καλύψει τον τραυματισμό, ενώ διαβιβάζει δεδομένα στην εταιρεία παράδοσης και στον παραλήπτη για να ενημερώσει για τη διαδικασία επούλωσης. Εκτός από την επούλωση, η συσκευασία δίνει τη δυνατότητα επαναχρησιμοποίησης, καθώς εκτός από πιθανά “τραύματα”, επουλώνει και τη φθορά από το άνοιγμα!

Και επειδή οι συσκευασίες που αυτοματοποιούν ορισμένες διαδικασίες είναι αρκετά μεγάλη τάση πλέον, η DS Smith εξελίσσει ορισμένες καινοτομίες για αυτορυθμιζόμενα δέματα, καθώς και συσκευασίες με ρύθμιση ψεκασμού.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο