ΑρχικήΝέαΣτη Γενική Συνέλευση της Διεπαγγελματικής Οίνου και Αμπέλου ο ΥφΑΑΤ Διονύσης Σταμενίτης                                             

Στη Γενική Συνέλευση της Διεπαγγελματικής Οίνου και Αμπέλου ο ΥφΑΑΤ Διονύσης Σταμενίτης                                             

2 λεπτά ανάγνωσης

Σύσταση Ομάδας Εργασίας στο ΥΠΠΑΤ για προώθηση όλων των θεμάτων του κλάδου

Στην ουσιαστική και παραγωγική συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Οίνου και Αμπέλου, στάθηκε στον χαιρετισμό του, κατά την έναρξη των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης της ΕΔΟΑΟ, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύσης Σταμενίτης. Μια συνεργασία που, όπως σημείωσε, έχει απτά αποτελέσματα, με πιο πρόσφατη εξέλιξη της σύστασης ομάδας εργασίας με τη συμμετοχή του Υπουργείου και των φορέων του κλάδου, κατά τα πρότυπα της ομάδας εργασίας που έχει συσταθεί για το βαμβάκι, με στόχο την προώθηση όλων των θεμάτων του αμπελο-οινικού τομέα.

- Advertisement -

«Η δυναμική που αναπτύσσει το ελληνικό κρασί τα τελευταία χρόνια μας κάνει να αισιοδοξούμε αλλά παράλληλα μας κρατά σε εγρήγορση, ώστε να εργαζόμαστε μεθοδικά για την αξιοποίηση των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων καθώς και για τη βελτίωση σημείων στα οποία ενδεχομένως υστερούμε σε σύγκριση με άλλες χώρες», τόνισε ο Υφυπουργός, Διονύσης Σταμενίτης, αναδεικνύοντας τις παρεμβάσεις της ελληνικής κυβέρνησης και του ΥΠΑΑΤ για τη στήριξη του κλάδου. Ειδικότερα, ο κ. Σταμενίτης σημείωσε ότι στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ, εφαρμόζονται πολιτικές με στόχο την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων, την εγκατάσταση ποικιλιών αμπέλου με αυξημένο εμπορικό ενδιαφέρον, αλλά και την εισαγωγή σύγχρονων καλλιεργητικών τεχνικών.  Ενώ αναφέρθηκε και στις σημαντικές παρεμβάσεις του ΥΠΑΑΤ για την οργάνωση και την προβολή του Οινοτουρισμού, που αναμένεται να συμβάλλουν καθοριστικά στην ανάπτυξη του αμπελο-οινικού τομέα, καθώς, όπως υπογράμμισε ο κ. Σταμενίτης, το πάντρεμα του προϊόντος με τον τουρισμό θα αυξήσει την εξωστρέφεια, θα αυξήσει τη ζήτηση και θα ανοίξει νέους ορίζοντες.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Ένα από τα πλέον διαδεδομένα πρόσθετα τροφίμων συνδέεται με φλεγμονή στο παχύ έντερο σε νέα μελέτη

Κοινό πρόσθετο που υπάρχει από παγωτά μέχρι σάλτσες και φυτικά ροφήματα, συνδέεται με φλεγμονώδεις αλλαγές στο έντερο.

Δημοφιλές καρύκευμα συνδέθηκε με αυξημένο κίνδυνο ενός θανατηφόρου καρκίνου – Μετα-ανάλυση 14 μελετών σε 11.310 άτομα

Δύο μεγάλες επιστημονικές ανασκοπήσεις εξέτασαν τη σχέση του με τον καρκίνο του οισοφάγου και άλλα νοσήματα.

EUDR: Οι αλλαγές που επηρεάζουν τις επιχειρήσεις τροφίμων – Οι νέες υποχρεώσεις για καφέ, σοκολάτα, κακάο, φοινικέλαιο, σόγια και κρέας

Οι αλλαγές στον EUDR επηρεάζουν καφέ, κακάο, φοινικέλαιο, σόγια και βοοειδή. Οι νέες υποχρεώσεις για εισαγωγείς και επιχειρήσεις τροφίμων.