Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Nestlé και Unilever συνεργάζονται με το Wageningen για μείωση αποτυπώματος στα γαλακτοκομικά

ΑρχικήΝέαΠεριβάλλον / ΒιωσιμότηταNestlé και Unilever συνεργάζονται με το Wageningen για μείωση αποτυπώματος στα γαλακτοκομικά
spot_img

Mείωση του αποτυπώματος άνθρακα του γάλακτος κατά 50% έως το 2030.

 To Πανεπιστήμιο Wageningen εγκαινίασε τετραετή συνεργασία με την Unilever και τη Nestle για μείωση του αποτυπώματος άνθρακα στη αλυσίδα εφοδιασμού γαλακτοκομικών προϊόντων. Στόχος του προγράμματος  «Low Carbon Dairy» είναι η μείωση του άνθρακα κατά 50% στο αποτύπωμα γάλακτος, έως το 2030.

Στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν επίσης εταιρείες ζωοτροφών και ομάδες γαλακτοπαραγωγών.

Το έργο και οι συμμετέχοντες εταίροι του εστιάζουν στα ακόλουθα ερωτήματα:

  • Ποια μέτρα θα μπορούσαν να ληφθούν για να επιτευχθεί μείωση 50%, κατάλληλη για μεμονωμένες επιχειρήσεις και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων;
  • Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να αναπτυχθεί ένα κατάλληλο ατομικό επιχειρηματικό σχέδιο και πώς μπορεί να υποστηριχθεί η εφαρμογή τέτοιων σχεδίων και να παρακολουθηθεί η πρόοδος;
  • Ποιες είναι οι επιπτώσεις της μείωσης κατά 50% των αερίων του θερμοκηπίου σε σχέση με την οικονομία και άλλα θέματα βιωσιμότητας για διαφορετικούς τύπους επιχειρήσεων;

Βασική αρχή του έργου είναι ότι θα πρέπει τελικά να οδηγήσει στην ανάπτυξη μιας προσέγγισης και συναφών μέσων που μπορούν να κλιμακωθούν σε μεγάλο αριθμό γαλακτοπαραγωγών.

Και οι δύο κολοσσοί τροφίμων είχαν ήδη ξεκινήσει να συνεργάζονται με μια ομάδα γαλακτοπαραγωγών το 2022 για να καταλήξουν σε σχέδια μείωσης αποτυπώματος και να τα εφαρμόσουν.

Πηγή: Wageningen

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο