Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
12 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Vitafoods Europe: Νικήτρια η τσίχλα που βοηθά στην απώλεια βάρους

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςVitafoods Europe: Νικήτρια η τσίχλα που βοηθά στην απώλεια βάρους
spot_img

Η τσίχλα Sweet Victory βοηθά στην απώλεια βάρους χάρη στο δραστικό συστατικό της, gymnema, ένα ιθαγενές στην Ινδία βότανο που καταστέλλει το  σάκχαρο.

«Γλυκιά νίκη» για την τσίχλα  Sweet Victory Gum στο διαγωνισμό καινοτομίας Startup Innovation Challenge 2023 της Vitafoods Europe την προηγούμενη εβδομάδα, χάρη στη μοναδική της ιδιότητα να βοηθά στην απώλεια βάρους.

Η τσίχλα Sweet Victory αναπτύχθηκε από την ομώνυμη startup και όπως μπορεί να προδίδει το όνομά της (victory= νίκη), βοηθά στη νίκη στον αγώνα της απώλειας βάρους, χάρη στο δραστικό συστατικό της, το gymnema ( Gymnema sylvestre ), ένα ιθαγενές στην Ινδία βότανο που καταστέλλει το  σάκχαρο.

Η τσίχλα κυκλοφορεί σε διάφορες γεύσεις, μέντα, καρπούζι, τσιχλόφουσκα και δυόσμο, ενώ σύμφωνα με δηλώσεις του Gitit Lahav, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας στο NutritionInsight, «έχει γεύση σαν κανονική τσίχλα, αλλά αν τη μασήσει κανείς για δύο ή τρία λεπτά, μπλοκάρει τον υποδοχέα της γλυκιάς γεύσης στη γλώσσα και μειώνει αμέσως την επιθυμία για ζάχαρη».

Στη νίκη της τσίχλας βοήθησαν τα αποτελέσματα μιας κλινικής μελέτης 2 εβδομάδων, στην οποία συμμετείχαν 80 άτομα ηλικίας 25-45 ετών που ήθελαν μεν να χάσουν βάρος, αλλά χωρίς να ακολουθούν κάποια διατροφή.  

Οι συμμετέχοντες έλαβαν οδηγίες να μασούν τσίχλα τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα, μετά ή μεταξύ των γευμάτων ή όποτε λαχταρούσαν ζάχαρη και έπειτα συμπλήρωναν ένα ερωτηματολόγιο.

Το 87% των συμμετεχόντων ανέφερε απώλεια βάρους κατά μέσο όρο 1,3 κιλά, ενώ το 80% έκανε λόγο για  καλύτερο έλεγχο των διατροφικών τους επιλογών και μείωσαν σημαντικά την κατανάλωση γλυκών.

Η εταιρεία ανέπτυξε την τσίχλα ως έναν «διασκεδαστικό» τρόπο να βοηθήσει τους καταναλωτές να μειώσουν τη ζάχαρη στη ζωή τους.  

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Νέος κανονισμός για τις ειδικές απαιτήσεις υγιεινής για ορισμένα κρέατα, ψάρια, γαλακτοκομικά και αυγά

Ο νέος Καν. (ΕΕ) 2024/1141 που τροποποιεί τα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα