Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
13.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Επιτέλους: Τσίχλα που κόβει τη λαχτάρα για γλυκό

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςΕπιτέλους: Τσίχλα που κόβει τη λαχτάρα για γλυκό
spot_img

Η ισραηλινή start-up Sweet Victory , Ltd., δημιούργησε μια νόστιμη σειρά τσίχλας με βοτανική έγχυση που έχει σχεδιαστεί για να σταματά την λαχτάρα για γλυκά. Η πατενταρισμένη τσίχλα έχει γεύση μέντας και, χρειάζεται μόλις δύο λεπτά για να μπλοκάρει τους υποδοχείς ζάχαρης στη γλώσσα σας για έως και δύο ώρες. Οτιδήποτε γλυκό αποκτά μία γεύση κάθε άλλο παρά νόστιμη… Με το μάσημά της μπλοκάρονται οι υποδοχείς ζάχαρης στη γλώσσα και και τις επόμενες δύο ώρες τα γλυκά φαγητά ή ποτά που διεγείρουν τις αισθήσεις θα έχουν ήπια ή και ξινή γεύση και η παρόρμηση για φαγοπότι μπορεί να μειωθεί, διαρκώντας ακόμη περισσότερο από το φυσικό αποτέλεσμα.

Αντιμετώπιση εθισμού στη ζάχαρη

Σύμφωνα με την παγκόσμια Έρευνα Υγείας και Διατροφής της Innova Market Insights, το 2021, το 37% των παγκόσμιων καταναλωτών δήλωσαν ότι μείωσαν την πρόσληψη ζάχαρης τους τελευταίους 12 μήνες. Αυτές οι προσπάθειες αντικατοπτρίζουν την ευρέως διαδεδομένη άποψη ότι η υψηλή κατανάλωση ζάχαρης είναι αιτιολογικός παράγοντας για μια σειρά καταστάσεων, συμπεριλαμβανομένης της τερηδόνας, της αύξησης βάρους και του διαβήτη. Παράλληλα σύμφωνα με έρευνες η ζάχαρη είναι εθιστική καθώς λειτουργεί όπως λειτουργούν τα οπιούχα στον εγκέφαλο, γεγονός που εξηγεί γιατί δεν μπορούμε να αντισταθούμε. 

«Οι περισσότεροι από εμάς παλεύουμε με τη λαχτάρα για γλυκό σε καθημερινή βάση», σημειώνει η Gitit Lahav, ψυχολόγος που πέρασε σχεδόν μια δεκαετία ερευνώντας τη σχέση μεταξύ διατροφής και ψυχολογίας. Η Lahav συνίδρυσε τη Sweet Victory μαζί με την Shimrit Lev , επαγγελματία διατροφολόγο. “Ακόμη και όταν αυξάνεται η επίγνωση του αντίκτυπου της υπερβολικής κατανάλωσης ζάχαρης στην προσωπική ευημερία, το να σταματήσουμε τη “συνήθεια” της ζάχαρης είναι ένας πραγματικός αγώνας για τους περισσότερους από εμάς. Αυτό ήταν που μας ώθησε να αναζητήσουμε μια λύση που θα βοηθούσε τους καταναλωτές να έχουν καλύτερο έλεγχο στις διατροφικές τους επιλογές.”

Η Lahav και η Lev στράφηκαν στο αρχαίο ινδικό βότανο Gymnema sylvestre, γνωστό από την παράδοση της Αγιουρβέδα για τη θετική του επίδραση στον μεταβολισμό της γλυκόζης. Στην Ινδία , είναι γνωστό ως “gurmar”, που σημαίνει “καταστροφέας ζάχαρης”. Λέγεται ότι αναστέλλει την απορρόφηση ζάχαρης πέρα ​​από την επίδρασή του στη γλώσσα. «Η ατομική διάταξη των βιοενεργών μορίων γυμνεμικού οξέος είναι στην πραγματικότητα παρόμοια με αυτή των μορίων γλυκόζης», εξηγεί η Lev. «Αυτά τα μόρια γεμίζουν τις θέσεις των υποδοχέων στους γευστικούς κάλυκες και εμποδίζουν την ενεργοποίηση από τα μόρια ζάχαρης που υπάρχουν στο φαγητό, περιορίζοντας έτσι την επιθυμία για ζάχαρη».

Οι συνιδρυτές της Sweet Victory, Shimrit Lev και Gitit Lahav

Γλυκιά Επιτυχία

Στην Ινδία , τα φύλλα γκουρμάρ μασούνται για να προκληθεί αυτό το αποτέλεσμα. «Ξαφνιαστήκαμε με το πόσο γρήγορα λειτουργεί αυτό», σημειώνει η Lev. «Αναζητήσαμε μια πιο αποτελεσματική, διασκεδαστική και βολική μέθοδο κατανάλωσης για αυτό το βότανο και ταυτόχρονα προσπαθήσαμε ξεπεράσουμε τη χαρακτηριστική πικρή του γεύση». Το δίδυμο πειραματίστηκε με σπιτικές συνταγές τσίχλας στην αρχή, χρησιμοποιώντας κιτ οικιακής τσίχλας. Στη συνέχεια συνδύασαν τις τεχνικές με τις διατροφικές τους γνώσεις για να βγάλουν μια ιδανική συνταγή χρησιμοποιώντας μερικά επιλεγμένα φυσικά γλυκαντικά. Η φόρμουλα τελειοποιήθηκε περαιτέρω με τη βοήθεια ενός κορυφαίου Ισραηλινού κατασκευαστή ζαχαροπλαστικής. Σήμερα, μετά την προμήθεια βιολογικών φύλλων Gymnema sylvestre στην Ινδία, η νεοφυής επιχείρηση κατασκευάζει τη φυτική της τσίχλα σε μια εγκατάσταση στην Ιταλία εγκεκριμένη για την παραγωγή λειτουργικών συμπληρωμάτων και διατίθεται σε δύο γεύσεις: μέντα, λεμόνι και τζίντζερ.

Η τσίχλα έχει υποβληθεί σε επιτυχημένη πιλοτική μελέτη στο Ερευνητικό Κέντρο Παχυσαρκίας του Ιατρικού Κέντρου Sheba στο Ισραήλ. Ένας από τους συμμετέχοντες δήλωσε: “Μασώ την τσίχλα δύο φορές την ημέρα όταν με πιάνει η επιθυμία για κάτι γλυκό και νιώθω ότι το γλυκό που τρώω είναι άγευστο. Δοκίμασα ακόμη και μια μους σοκολάτας και είχε ξινή γεύση! Το πιο εκπληκτικό είναι ότι εγώ δεν έχω καμία επιθυμία να φάω».

«Η τσίχλα λειτουργεί τόσο σε σωματικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο», προσθέτει η Lahav «Οι περισσότεροι λαχταρούν κάτι γλυκό σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας, συνήθως μετά το μεσημεριανό γεύμα και τη νύχτα. Με την πάροδο του χρόνου, γίνεται ένα αυτόματο ένστικτο που κάνει τη συνήθεια ακόμα πιο δύσκολη. Το να μασάτε τσίχλα Sweet Victory σε αυτές τις δύσκολες στιγμές βοηθά να κόψετε σιγά σιγά τις κακές συνήθειες και να χτίσετε καλύτερες, πιο υγιεινές συνήθειες.” Περαιτέρω κλινικές δοκιμές για τον προσδιορισμό της επίδρασής του στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σε άτομα με διαβήτη βρίσκονται στα σκαριά.

Το Sweet Victory διατίθεται ήδη στον Παναμά, τη Γαλλία και το Ισραήλ και σύντομα θα φτάσει στις ΗΠΑ. Από εκεί, η start-up θα προχωρήσει σταδιακά σε παγκόσμια ανάπτυξη.

Πηγή: prnewswire.com

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Νέος κανονισμός για τις ειδικές απαιτήσεις υγιεινής για ορισμένα κρέατα, ψάρια, γαλακτοκομικά και αυγά

Ο νέος Καν. (ΕΕ) 2024/1141 που τροποποιεί τα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα