Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

O Christopher Downs Νέος πρόεδρος του  Ινστιτούτου Τεχνολογίας Τροφίμων IFT

ΑρχικήΝέαO Christopher Downs Νέος πρόεδρος του  Ινστιτούτου Τεχνολογίας Τροφίμων IFT
spot_img

Κατά τη διάρκεια της 30χρονης καριέρας του, ο Downs έχει συνεργαστεί με κυβερνήσεις, πανεπιστήμια και ανθρώπους του κλάδου σε όλο τον κόσμο προωθώντας τις πιο πρόσφατες καινοτομίες συστημάτων τροφίμων.

Ο Christopher “Chris” Downs, Ph.D., είναι ο νέος πρόεδρος του Ινστιτούτου Τεχνολόγων Τροφίμων (IFT). Το IFT είναι ένα μη κερδοσκοπικό επιστημονικό ίδρυμα που δεσμεύεται να προάγει την επιστήμη των τροφίμων και την εφαρμογή της σε όλο το παγκόσμιο σύστημα τροφίμων. Ο Downs είναι ο 83ος πρόεδρος του οργανισμού και διαδέχθηκε την Vickie Kloeris, MS, CFS.

Ο Downs, ο οποίος εδρεύει στην Αυστραλία, υπηρετεί επί του παρόντος ως γενικός διευθυντής για την Επιστήμη των καλλιεργειών και των τροφίμων στο Τμήμα Γεωργίας και Αλιείας στο Κουίνσλαντ. Προηγουμένως, ηγήθηκε του Προγράμματος Τροφίμων στον εθνικό επιστημονικό οργανισμό της Αυστραλίας, τον Οργανισμό Επιστημονικής και Βιομηχανικής Έρευνας της Κοινοπολιτείας (CSIRO). Κατά τη διάρκεια της 30χρονης καριέρας του, ο Downs έχει συνεργαστεί με κυβερνήσεις, πανεπιστήμια και συνεργάτες του κλάδου σε όλο τον κόσμο για να φέρει τις πιο πρόσφατες καινοτομίες συστημάτων τροφίμων στην αγορά και στους καταναλωτές.

«Από τη στιγμή που ο Chris έγινε μέλος του IFT το 2015, έφερε με ενθουσιασμό μια παγκόσμια προοπτική και εκτεταμένη γνώση ως επαγγελματίας επιστήμης τροφίμων στο IFT», δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος του IFT Christie Tarantino-Dean. «Με την περιέργεια, τη συμπόνια και τη δέσμευση για την υποστήριξη της παγκόσμιας επιστήμης της κοινότητας τροφίμων που αποπνέει ο Chris, είμαστε βέβαιοι ότι θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στον ρόλο του ως πρόεδρος του IFT φέτος».

Ως μέλος του IFT, ο Downs έχει υπηρετήσει σε διάφορους ρόλους, συμπεριλαμβανομένου του Διοικητικού Συμβουλίου του IFT, της Ομάδας Εργασίας Στρατηγικής IFT, της Επιτροπής Ελέγχου και Επικινδυνότητας IFT και της Επιτροπής Αναθεώρησης Περιεχομένου της IFT για την Κάνναβη. Υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής της στρατηγικής διαφορετικότητας, ισότητας και ένταξης του IFT και σημειώνει ότι είναι παθιασμένος με το IFT να ασχολείται με επαγγελματίες τροφίμων από όλο τον κόσμο.

«Το IFT έπαιξε σημαντικό ρόλο στην καριέρα και στη ζωή μου, επομένως είναι τιμή μου να υπηρετήσω ως πρόεδρος φέτος», είπε ο Ντάουνς. «Είμαστε μια παθιασμένη και έμπειρη ομάδα επαγγελματιών, που καλύπτει τον ακαδημαϊκό χώρο, την κυβέρνηση και τη βιομηχανία, δεσμευμένοι να ενσωματώσουν τη φωνή της επιστήμης στο παγκόσμιο σύστημα τροφίμων μας. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με το ταλαντούχο διοικητικό συμβούλιο, τους αφοσιωμένους εθελοντές και τα μέλη μας για να προωθήσουμε και να προωθήσουμε το έργο μας σε παγκόσμια κλίμακα».

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο