Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
14.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

“Ο έρωτας περνά από το στομάχι”: Πυρετώδεις προετοιμασίες από τα ζαχαροπλαστεία για του Άγιου Βαλεντίνου

ΑρχικήΝέα"Ο έρωτας περνά από το στομάχι": Πυρετώδεις προετοιμασίες από τα ζαχαροπλαστεία για του Άγιου Βαλεντίνου
spot_img

Ο έρωτας είτε περνά …από το στομάχι, είτε εκφράζεται με λουλούδια ή κοσμήματα, την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου έχει την τιμητική του στη Θεσσαλονίκη, καθώς, όπως λένε έμποροι και καταστηματάρχες της πόλης, οι Θεσσαλονικείς δεν τού γύρισαν ούτε φέτος την πλάτη, γεγονός που αποτυπώνεται τόσο στην επισκεψιμότητα στα καταστήματα όσο και στα διάφορα σάιτς ηλεκτρονικών παραγγελιών.

   Το νέο στοιχείο των φετινών αγορών ενόψει της ερχόμενης Δευτέρας (14 Φεβρουαρίου) είναι αυτό των προπαραγγελιών από το διαδίκτυο, ενώ η αυξημένη κινητικότητα δεν ανταποκρίνεται στους τζίρους των καταστημάτων, λόγω των πιο φθηνών επιλογών δώρων.

   Ο έρωτας περνά… από το στομάχι!

   Με τη φράση «ο έρωτας περνά από το στομάχι», ο πρόεδρος της Συντεχνίας Ζαχαροπλαστών Θεσσαλονίκης Μάριος Παπαδόπουλος εξηγεί ότι αν και φαίνεται ο κόσμος να μην έχει καταλάβει ακόμη ότι η ημέρα των ερωτευμένων είναι προ των πυλών, είναι βέβαιο πως και φέτος οι Θεσσαλονικείς θα τη γιορτάσουν …γλυκά.

   Ο κ. Παπαδόπουλος εκτιμά ότι οι προετοιμασίες των ζαχαροπλαστών του νομού δεν θα πάνε χαμένες και οι κάτοικοι της πόλης, «με σοκολάτα ή φράουλες, τούρτα, μπισκότα ή οποιοδήποτε άλλο γλύκισμα σε σχήμα καρδιά -ή και όχι- θα περάσει το κατώφλι των ζαχαροπλαστείων, δαπανώντας ένα ή πολλά ευρώ». Πάντως, όπως διαβεβαίωσε, οι ζαχαροπλάστες είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν σε κάθε βαλάντιο. Στο πλαίσιο αυτό, επισήμανε ότι τα 170 μέλη της συντεχνίας, όπως και τα περισσότερα από 400 ζαχαροπλαστεία στον νομό Θεσσαλονίκης διαθέτουν όλων των ειδών τις καρδιές, «ακόμη και αυτές που θέλουν να δείξουν με ένα γλύκισμα ότι δεν θέλουν να τις …αγαπούν».

ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Μελομακάρονα εμπορίου: Το συντηρητικό που περιέχουν και το “ψεύτικο” συστατικό

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα συντηρητικά και τα πρόσθετα στα μελομακάρονα εμπορίου.

Τα 8 πιο κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων

Ομάδα εμπειρογνωμόνων από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τη βιομηχανία, ξεχώρισε τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία τροφίμων που σχετίζονται με την επιστήμη και την τεχνολογία των τροφίμων από ερευνητική σκοπιά.

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο