Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

O FDA μείωσε τα αποδεκτά επίπεδα ισταμίνης στα ψάρια

ΑρχικήΝέαO FDA μείωσε τα αποδεκτά επίπεδα ισταμίνης στα ψάρια
spot_img

Ο FDA εξέδωσε την τελική πολιτική συμμόρφωσης για την πρόληψη της ινσταμίνης στα ψάρια.

Ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) εξέδωσε έναν νέο τελικό οδηγό πολιτικής συμμόρφωσης σχετικά με τη νοθεία της σκομπροτοξίνης (ισταμίνης) σε ψάρια και αλιευτικά προϊόντα και μείωσε τα αποδεκτά επίπεδα ισταμίνης στα ψάρια.

Η παραγωγή ισταμίνης μπορεί να συμβεί στα ψάρια καθώς η σάρκα αρχίζει να αποσυντίθεται μετά το θάνατο. Η CPG θα βοηθήσει τον FDA να αντιμετωπίσει τη νοθεία κατά τη δειγματοληψία και τις δοκιμές επιτήρησης και θα αυξήσει την προστασία των καταναλωτών μειώνοντας τα επίπεδα ισταμίνης στα ψάρια.

Σε ορισμένα είδη ψαριών, όπως ο τόνος και το δελφινόψαρο, ο μυϊκός ιστός μπορεί να προκαλέσει το σχηματισμό ισταμινών λόγω της δραστηριότητας ενζύμων που παράγονται από βακτήρια αλλοίωσης. Εάν τα ψάρια δεν ψύχονται γρήγορα και σωστά μετά την αλίευση, οι ισταμίνες μπορεί να συσσωρευτούν. Μόλις σχηματιστούν, αυτές οι ισταμίνες δεν μπορούν να απομακρυνθούν με πλύσιμο, κατάψυξη ή μαγείρεμα.

Οι αλιείς μπορούν εύκολα να ελέγξουν και να μετριάσουν τα επίπεδα ισταμίνης χρησιμοποιώντας τη βασική καλή υγιεινή, όπως η ταχεία ψύξη των ψαριών και η διατήρηση των κατάλληλων ελέγχων χρόνου και θερμοκρασίας. Τα ψάρια που συλλέγονται και χειρίζονται σωστά έχουν ελάχιστη έως καθόλου ανιχνεύσιμη ισταμίνη.

Η δηλητηρίαση ψαριών με σκομπροτοξίνη προκαλεί τον μεγαλύτερο αριθμό ασθενειών που σχετίζονται με τα ιχθυηρά στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα συμπτώματα αυτής της δηλητηρίασης περιλαμβάνουν μυρμήγκιασμα ή κάψιμο στο στόμα ή γύρω από το στόμα ή το λαιμό, εξάνθημα ή κνίδωση στο άνω μέρος του σώματος, πτώση της αρτηριακής πίεσης, πονοκέφαλο, ζάλη, κνησμό, ναυτία, έμετο, διάρροια, συμπτώματα που μοιάζουν με άσθμα, καρδιακό παλμό και αναπνευστική δυσχέρεια.

Ο FDA πιστεύει ότι η μείωση των κριτηρίων ισταμίνης από 2 ή περισσότερες μονάδες δείγματος σε 50 ppm ή περισσότερο σε 1 ή περισσότερα δείγματα σε 35 ppm ή περισσότερο είναι κατάλληλη. Τα επίπεδα ισταμίνης στο υψηλότερο επίπεδο υποδηλώνουν σημαντική αποσύνθεση και κακό χειρισμό.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο