Πέμπτη, 17 Απριλίου, 2025
16.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ο γαλλικός όμιλος βιομηχανίας κονιάκ ζητά αποκλιμάκωση της εμπορικής διαμάχης μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ

ΑρχικήΝέαΟ γαλλικός όμιλος βιομηχανίας κονιάκ ζητά αποκλιμάκωση της εμπορικής διαμάχης μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ
spot_img

Η γαλλική βιομηχανία κονιάκ εκφράζει φόβους για απώλεια του μεριδίου αγοράς

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να αποκλιμακώσουν την εμπορική τους διαμάχη και τα κρασιά και τα οινοπνευματώδη ποτά θα πρέπει να μείνουν ανέγγιχτα και από τις δύο πλευρές, δήλωσε ο Φλοράν Μοριγιόν, ο πρόεδρος του Εθνικού Διεπαγγελματικού Γραφείου Κονιάκ (BNIC), του λόμπι της βιομηχανίας κονιάκ.

- Advertisement -

«Θα χάσουμε ξεκάθαρα μερίδιο αγοράς», δήλωσε σε συνέντευξή του στο Reuters. «Για την περιοχή μας και ολόκληρη την οικονομία μας, είναι ένα κρύο ντους». Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επέβαλε την Τετάρτη σαρωτικούς δασμούς στις εισαγωγές, συμπεριλαμβανομένου του 20% στα προϊόντα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η βιομηχανία κονιάκ έχει αντιμετωπίσει επίσης ξεχωριστά πιέσεις από την Κίνα, η οποία εισήγαγε πρόσφατα δασμούς στα φορτία οινοπνευματωδών ποτών τον Οκτώβριο εν μέσω μια διαμάχης με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τα ηλεκτρικά οχήματα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα είναι οι σημαντικές αγορές για τις εξαγωγές της βιομηχανίας κονιάκ.

Τον περασμένο μήνα ο Τραμπ απείλησε να επιβάλει δασμούς 200% στις εισαγωγές κρασιού, κονιάκ και άλλων οινοπνευματωδών ποτών από την Ευρώπη ως απάντηση στο σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβάλλει δασμούς στο αμερικανικό ουίσκι και άλλα προϊόντα. Το σχέδιο της ΕΕ ήταν από μόνο του μία αντίδραση στις κυρώσεις του 25% που επέβαλλε ο Τραμπ στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου.

Ερωτηθείς σχετικά με τον κίνδυνο επιπρόσθετων δασμών των ΗΠΑ στο κονιάκ, ο Οριγιόν δήλωσε ότι ο όμιλος έχει την εντύπωση ότι οι συζητήσεις βρίσκονται σε καλό δρόμο για την αποφυγή αυτού του σεναρίου, αλλά ότι πρέπει να παραμείνει συνετός.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέο και πολύ επικίνδυνο παθογόνο εντοπίστηκε σε κοτόπουλα λιανικής – Προκαλεί μαζικές τροφικές δηλητηριάσεις

Σοβαρός χαρακτηρίζεται ο αναδυόμενος κίνδυνος από το βακτήριο Escherichia albertii σε κοτόπουλα - Διεθνή συνεργασία ζητούν ερευνητές

Επιβίωση των μελισσών χωρίς γύρη – Επιστημονική ανακάλυψη μετά από έρευνα 10 ετών

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν μια νέα πηγή τροφής που έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί τις αποικίες μελισσών επ' αόριστον χωρίς φυσική γύρη

ΕΕ: Τα καλλυντικά παραμένουν και το 2024 τα πιο επικίνδυνα προϊόντα στην ευρωπαϊκή αγορά – Έκθεση του RAPEX

Τα καλλυντικά βρίσκονται ξανά στην κορυφή της λίστας των πιο επικίνδυνων προϊόντων που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα