Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
19.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ο πρόεδρος του ΕΛΓΟ Σέρκος Χαρουτουνιάν στην εκτελεστική επιτροπή του FAO

ΑρχικήΝέαΟ πρόεδρος του ΕΛΓΟ Σέρκος Χαρουτουνιάν στην εκτελεστική επιτροπή του FAO
spot_img

Ο πρόεδρος του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, Σέρκος Χαρουτουνιάν αναδείχθηκε μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του FAO (Διεθνής Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας – Food Agricultural Organization) για τις χώρες της Ευρώπης και της Κεντρικής Ασίας.

Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ σε μέσο κοινωνικής δΔικτύωσης, «στην ψηφοφορία συμμετείχαν οι πενήντα τέσσερις χώρες μέλη της περιοχής και η θητεία του κ. Σέρκου Χαρουτουνιάν, που είναι καθηγητής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, θα είναι διετής με δυνατότητα τριών ανανεώσεων».

Ο κ. Χαρουτουνιάν ευχαρίστησε τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτξης και Τροφίμων, Σπήλιο Λιβανό, «για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό του, εγκρίνοντας και στηρίζοντας την υποψηφιότητά του και αφετέρου τα στελέχη των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Εξωτερικών για τη σημαντική βοήθεια που του παρείχαν», τονίζει σε δήλωσή του.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του, όπως σημειώνει, θα προσπαθήσει, μεταξύ άλλων, «να συμβάλλει στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος πρωτογενής τομέας σε σχέση με τις προκλήσεις που αφορούν την κλιματική κρίση, την επισιτιστική επάρκεια, τις αυξήσεις των τιμών σε εφόδια και μεταφορές, τη μεταφορά της καινοτομίας στον πρωτογενή τομέα, την προστασία του περιβάλλοντος, τη διάδοση των φιλοπεριβαλλοντικών πρακτικών».

Ο Σέρκος Χαρουτουνιάν είναι πτυχιούχος του τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών και διδάκτορας του Γεωπονικού Παν/μίου Αθηνών (ΓΠΑ). Εργάστηκε στο Παν/μιο του Illinois ως ερευνητής (1984) και μεταδιδάκτορας (1986-7).
Μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων στο Πολεμικό Ναυτικό, το 1989 εξελέγη σε θέση Λέκτορα στο ΓΠΑ. Αφού υπηρέτησε διαδοχικά σε όλες τις βαθμίδες, το 2002 προήχθη στη βαθμίδα του Καθηγητή Χημείας του ΓΠΑ, θέση που διατηρεί έως σήμερα (εργ. Φυσιολογίας Θρέψεως & Διατροφής). Το διάστημα 1992-3 ήταν επισκέπτης Καθηγητής στο Παν/μιο του Illinois, ενώ από το 2002 έως το 2017 υπηρέτησε και στο Ελληνικό Ανοικτό Παν/μιο (Σπουδές στις Φυσικές Επιστήμες) ως Καθηγητής και Συντονιστής της Θεματικής Ενότητας «Οργανική Χημεία».

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο